вівторок, 30 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 29 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Ο αιματικός «πόλεμος για την ειρήνη» στο Ντονμπάς συνεχίζεται με όλα τα μέσα. Για τις τελευταίες τρεις ώρες (από 18:00 μέχρι 21:00 29.09) εμείς υπολογίσαμε 11 πυροβολήσεις των θέσεων Ουκρανικού στρατού από την πλευρά των Ρώσων και τρομοκρατικών στρατών.

Οι μαχητές, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί από παρουσία του μυαλού, τώρα πλησιάζονται ως την άκρη του κυνισμού. Σήμερα εμείς υπολογίσαμε μερικά γεγονότα, τα οποία μπορεί να καταλαβαίνει μόνο το χαλασμένο μυαλό. Αφού οι ουκρανικές στρατιώτες πυροβολούν μόνο στην απάντηση ενώ εισβολείς, οι τρομοκράτες φέρουν τα συστήματα ομοβροντίας «το Χαλάζι» κοντά τις θέσεις μας, τα γυρίσουν και πυροβολούν στις κατοικήσιμες περιοχές. Και μετά προσπάθησε να βεβαιώσει ότι όχι οι Ουκρανοί σκοτώνουν τους αμάχητους εντόπιους.

Όλα τα καλύτερα για την Ρώσικη προπαγάνδα. Και τα πολύ αιματικές υπηρεσίες - τις οποίες γουστάρουν στο Κρεμλίνο πριν απ' όλα.

2. Η κεντρική ανακριτική διοίκηση της Ανακριτικής Επιτροπής Ρωσίας άρχισε ποινικοί υπόθεση σχετικά την «γενοκτονία ρωσόφωνου πληθυσμού στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας».

Οι ρώσικες ανακριτές «μάθανε», ότι οι διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς και της κίνησης «ο Αριστερός τομέας» είπανε στους υποτακτικούς για να σκοτώσουν Ρωσόφωνους πολίτες, οι οποίοι μένουν στην ανατολή Ουκρανίας. Με τα «Χαλάζι», τα αντιαεροπορικά και πυρομαχικά τύπου συστάδες (cluster munition). Τελικά, όλες τις εγκληματίες Ρώσικων μισθοφόρων, Ρώσικου στρατού και Ρωσόφιλων μαχητών η Μόσχα απέδωσε του Ουκρανικού στρατού.

Δεν έχω τι να πω - τα κλόουν του Κρεμλίνο δεν ξέρουν τι να φανταστούν. Έχω μόνο μία ερώτηση: γιατί όλες απ' αυτές τις εγκληματίες γίνονται μόνο στις περιοχές, τις οποίες οδηγούν «ΝτΝΡ»  και «ΛΝΡ» (η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και η «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ»); Κάνες δύο βήματα από την πλευρά του μετώπου μέσα τις Ουκρανίας - και δεν θα βρεις κανένα εκπρόσωπο του «ρωσόφονου πληθυσμού», του οποίου πάτησαν στο πόδι του στο τραμ λόγω της Ρώσικης.

3. Το γκρέμισμα του αγάλματος του Λένιν στο Χάρκιβ προκάλεσε πολλές φωνές και πολλά βογκητά μεταξύ τους μερικούς μέρους κοινωνίας. Ο δήμαρχος ο Γ. Κέρνες, ο οποίος για όλοι την ζωή του δεν μπορεί να διαλέγει άμα είναι με όμορφους ή με έξυπνους, όρκισε να αποκαθιστεί το γκρεμισμένο άγαλμα. Ο ένας κλαίει με τα ψεύτικα κλάματα (αφού πρόσβαλαν τον θείο Βόβα (μικρό όνομα από Βλαδίμηρος)), και οι άλλοι χορεύουν.

Όμως δεν καταλαβαίνω, για πιο λόγο φέρανε τόση υστερική; Άμα οι φίλες του Λένιν, εννοώ και τον κ. Κέρνες, τόσο ανησυχούν για το άγαλμα, τότε οι μόνοι τους θα το φέρανε εκεί που πρέπει να είναι - π.χ. στην αυλή του γραφείου του Κομουνιστικού κόμματος ή καλύτερα στην αυλή του κ. Σιμονένκο (ο αρχηγός του Κομουνιστικού κόμματος) - εκεί είναι τα μέρη με τα κεφάλια. Μα τι κάνει το άγαλμα του πιο αιματηρού και αυταρχικού «αρχηγού» της παγκόσμιας ιστορίας, ο οποίος έφερε τόσο πόνο στην Ουκρανία, και τον οποίον απέδωσαν στο άγαλμα του κακού γούστου, το οποίο βρίσκονται στο κέντρο της Ουκρανικής πόλης; Είναι κρίμα ότι σε αυτή τη περίπτωση λέμε για τον Χάρκιβ - την πόλη χωρίς εκείνο δεν μπορούμε να φανταστούμε την ιστορία του κράτος μας.

Νομίζω, ότι εκείνοι οι οποίοι κλαίνε για το κομουνιστικό πτώμα, δεν θα έχουν πρόβλημα να πάρουν τα πράγματα τους και να πηγαίνουν σε εκείνη την χώρα που λατρεύουν εκείνο το πτώμα και μέχρι στιγμής μαλακίζονται με έμπνευση στο μισό αποσυντεθειμένο πτώμα του Βλαδίμηρος Ιλίτς στο κέντρο πρωτεύουσας. Αλλά στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσουμε με εκείνη την ιδεολογική νεκροφιλία.

Σε εκείνους οι οποίοι επιμένουν ότι το γκρέμισμα του αγάλματος του Λένιν δεν έχει επίδραση στην ευπορία του λαού, θα απαντήσω απλά. Ο σημερινός κόσμος είναι ο κόσμος των νοημάτων. Και μέχρι στα κεφάλια μας οδηγούν οι Λένιν από μελαγχολικό και τραγικό παρελθόν, δεν έχει νόημα να δημιουργούμε το καλό μέλλοντας μας.

 

Τα καλά νέα:

1. Με τις πληροφορίες Ουκρανικών στρατιωτών, για τις τελευταίες δύο εβδομάδες πήρανε 468 πολίτες μας από την αιχμαλωσία. Και για το τελευταίο μήνα ελευθέρωσαν πάνω από 1 000 πολίτες και στρατιώτες οι οποίοι μπήκανε στην αιχμαλωσία.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτα θετικό στην σημερινή «ανακωχή» - η Μόσχα και οι τρομοκράτες ούτε δεν σκέφτονται να σταματήσουν την αιματική σφαγή, την οποία άρχισαν στο Ντονμπάς. Αλλά άμα τέτοια «περίεργη» ανακωχή μας δίνει ευκαιρία να λύσουμε τυχαίος το θέμα με τους αιχμαλωτισμένους - ας ναι είναι και έτσι.

2. Στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας δήλωσαν ότι μάζεψαν την αποδεικτική βάση για τις ποινικές υποθέσεις εναντίων του πρώην πρόεδρου Β. Γιανουκόβιτς και την ομάδα του. Τώρα είναι το θέμα να φέρουν τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο.

Στην πραγματικότητα να κάνουν την παραδειγματική διαδικασία ερήμην. Και το θέμα δεν είναι να δώσουμε την πολιτική εκτίμηση σε εκείνο το πνεύμα, το οποίο ούτε ο Πούτιν δεν τον φέρει ως «νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας», αφού είναι πολύ αστικό. Το θέμα είναι να δείξουμε στα πρόσωπα το μηχανισμό της εθνικής ταπείνωσης. Και να ονομαζόμαστε εκείνα τα πρόσωπα με τα επώνυμα των.

Θα έχει δύναμη η Ουκρανική εξουσία για να βρει κάθε βίδα του συστήματος του Γιανουκόβιτς και να του φέρει πάνω; Για να δούμε. Αφού από το τέλος του Μαϊντάν πέρασε πολύ καιρό, και οι παλιές υπάλληλες αρχίζουν να πάρουν τις παλιές θέσεις των.

3. Και πάλι για το Χάρκιβ. Εδώ άρχισαν πρώτη ποινική υπόθεση λόγω δωροδοκίας των ψηφοφόρων - στην κατοικία μίας σχολής στους κάτοικους του Χάρκιβ δώσανε συλλογές προϊόντων με τις κάρτες με πολλούς χαιρετισμούς από ένα υποψήφιο βουλευτικών εκλογών. Νωρίτερα ο τύπος δήλωσε ότι στο Χάρκιβ δίνουν το μαυραγάνι από το όνομα ένα υποψήφιο, ο οποίος είναι τον βουλευτή τοπικού συμβουλίου, και ο ίδιος είναι πολύ γνωστός μέλος του Κόμματος Περιοχών.

Εγώ νομίζω, άμα οι δικές μας πολιτικές θα μάθουν να κερδίσουν τους ψήφους των ψηφοφόρων με το μυαλό τους και με τις πράξεις τους, και όχι με το μαυραγάνι - τότε η Ουκρανική πολιτική θα έχει την ευκαιρία από την σημερινή επιχείρηση της αγοράς στην πραγματική κρατική δραστηριότητα για τον λαό και το κράτος. Για αυτό, βέβαια, χρειαζόμαστε πολύ καιρό, αλλά μπορεί να γίνει όλα... Ο δρόμος θα περάσει εκείνος ο οποίος περπατάει.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: