суботу, 6 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 5 Σεπτεμβρίου.

Τα κακά νέα:
1. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπρόσωπους Ουκρανίας, "ΝτΝΡ" και "ΛΝΡ" ("Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς" και "Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ") που συμμετέχουν και εκπρόσωποι ΟΑΣΕ υπόγραψαν πρακτικό για σημερινό σταμάτημα του πυρ από τις 18:00. Υποτίθεται ότι οι επόμενες διαπραγματεύσεις σχετικά την λύση σύγκρουσης πρέπει να περνάνε στην κατάσταση ανακωχής.
Αυτό θα μπορέσουμε να θεωρούμε ως "καλό", άμα οι αρχηγοί τρομοκρατών δεν είπανε αμέσως: η ανακωχή δεν σημαίνει ότι αφήσανε την ιδέα ότι "ΝτΝΡ" και "ΛΝΡ" θα φύγουν από την Ουκρανία.
Είναι δύσκολο να σχολιάζω κάτι. Κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει ότι ο Πούτιν δεν έχει ιδέα να αφήσει το Ντονμπάς, δηλαδή η ανακωχή είναι προσωρινή - δεν έχουμε πίστη στην ειρηνική λύση σύγκρουσης. Βέβαια, άμα εμείς δεν είμαστε έτοιμη να χάσουμε εκείνη την περιοχή τώρα, και μετά τουλάχιστον με 6 έκτακτες περιοχές της Ουκρανίας.
2. Σχετικά με πληροφορίες ομάδας "Πληροφοριακή αντίδραση", η κατάσταση στις ελεύθερες περιοχές του Ντονμπάς δεν είναι σταθερή. Από κάθε γωνία έρχονται χτεσινές αυτονομιστές-τρομοκράτες και οι βοηθοί τους, από μικρές δημόσιες και εγκληματίες ως αστυνόμοι τους οποίους δεν τιμώρησαν για την προδοσία τους.
Εκείνη απάνθρωποι ηρέμησαν μόλις είδανε ότι δεν τους διώκουν και δεν ζητάει απάντηση για αυτό που κάνανε. Και τώρα αρχίζουν να κάνουν τα παλιά, δηλαδή να κάνει μαλακίες (τώρα κρυφτά). Άμα ειδικές υπηρεσίες και Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα πάρει μέτρα, τότε σε λίγο θα μάθουμε πως εύκολα χάσαμε όλες τις τοπικές νίκες μας.
3. Ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο κ. Μίλος Ζέμαν δεν θεωρεί δράσεις της Ρωσίας στην ανατολή της Ουκρανίας ως εισβολή. Εκείνος νομίζει ότι "μερικές εκατοντάδες Ρώσικων εθελοντών" «δεν μπορώ να θεωρώ ως εισβολή». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στην Ουκρανία υπάρχει εμφύλιος πόλεμος» - είπε εκείνο υπέργηρο θαύμα.
Εμείς, οι Ουκρανοί, είμαστε συνηθισμένοι στην πολιτική πορνεία στην δική μας πολιτική κοινωνία. Αλλά ο πρόεδρος της Τσεχίας τώρα κάνει ανοιχτό μάθημα, οι δικές μας πολιτικές πόρνες πρέπει να τον ακούσουν προσεχτικά. Αφού μόλις πριν από λίγο ο εαυτόν του Μ. Ζέλμαν δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να πάρουν «σοβαρά μέτρα», ως να στείλουν τους στρατούς του ΟΒΣ, «άμα η Ρωσία θα προσπαθήσει να αρπάζει καινούργιο έδαφος Ουκρανίας». «Εγώ δεν είμαι πολεμικό γεράκι, αλλά η προσπάθεια αρπαγής ανατολικού έδαφος Ουκρανίας είναι εκείνη την γραμμή την οποία δεν μπορώ να καταφέρω» - δήλωσε εκείνος.
Ναι, κ'Ζέλμαν, δεν είστε γεράκι. Δεν είστε ούτε κοτόπουλο. Τώρα μοιάζετε κάτι από τα ερπετά. Και εγώ χαίρομαι ότι περισσότεροι Τσέχοι δεν συμφωνούν με τις δικές σας Πουτινόφιλες και Ουκρανικοφοβικές δηλώσεις. Σε αυτή τη περίπτωση μπορώ να πω, ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει ο μαλάκας στη οικογένεια.

Τα καλά νέα:
1. Και πάλι για την κύρια σημερινή είδηση - το σταμάτημα του πυρ στο Ντονμπάς.
Να πούμε ειλικρινά - εμείς ξέρουμε από το Ιούνιο τι αξίζουν οι συμφωνίες με τους τρομοκράτες σχετικά το «σταμάτημα». Εκείνοι θα χρησιμοποιήσουν την παύση για αυξάνουν τις δυνάμεις των, για να πάρουν καινούργια όπλα και τους στρατιώτες από την Ρωσία και να ετοιμαστούν για την επίθεση. Και πάλι μόνο η Ουκρανική πλευρά θα ακολουθεί την «ανακωχή».
Αλλά σήμερα και ο Ουκρανικός στρατός χρειάζεται την ανακωχή. Η ενεργή εισβολή Ρώσικου στρατού στην Ουκρανία δεν πέρασε εύκολα  οι δικές μας στρατιώτες, οι οποίοι πολέμησαν για τους μήνες χρειάζεται το διάλειμμα. Δεν θα σας πω πως χάλια είναι η κατάσταση - εσείς το ξέρετε και χωρίς εμένα. Αλλά πιστεύω ότι στρατιωτικό αρχηγείο μας θα το χρησιμοποιεί έξυπνα. Άμα η Ουκρανική εξουσία έχει θέληση να πολεμάει για το Ουκρανικό έδαφος.
2. Σήμερα η «ΝτΝΡ» πάλι δείξανε την αφρικανική ουσία της. Μόλις αρχηγείο εκείνου τρομοκρατικού οργανισμού πήγε στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις, στο «ΝτΝΡ» έγινε προσπάθεια, όπως το δήλωσε «υπουργός κρατικής άμυνας ΝτΝΡ» Λεονίδ Μπαράνοβ, «πραξικοπήματος».
Σχετικά τα λόγια του Μπαράνοβ, κάποιος Βλαντίμιρ Ακινφεγιεβ, ο καλός φίλος σημερινούς αρχηγούς «ΝτΝΡ» προσπάθησε να πάρει την «εξουσία» στο Ντονέτσκ. Εκείνος «έλυσε μερικούς υπουργούς», ζήτησε να φυλακίσουν τους «στελέχους του ΝτΝΡ» και έβαλε στο υπόγειο την γραμματέας του Μπαράνοβ (όπως καταλαβαίνω, η γραμματέας του Μπαράνοβ είναι σημείο «κρατικής εξουσίας» στο «ΝτΝΡ»).
Τι να σας πω. Καταλαβαίνω τον Ακινφεγιεβ: και εκείνος θέλει να καθοδηγήσει. Για όλοι μπορούν, και εκείνος όχι; Το θέμα είναι ο Βλαντιμίρ δεν είναι ο μόνος στην επιθυμίες του.
Δηλαδή, κύριοι «πρωθυπουργοί ΝτΝΡ», κοιτάξτε προσεχτικά τι γείναται πίσω σας. Μπορεί να γίνονται διαφορετικά.
3. Ο πρωθυπουργός Ιταλίας Μ. Ρέντσι ζήτησε ΟΒΣ «να στηρίζει Ουκρανία αποφασιστικά», και υποσχέθηκε ότι η δική του χώρα θα πουλήσει στο Κίεβο 90 θωρακισμένα αυτοκίνητα Iveco.
Ναι, αναγνωρίζομαι, ότι 90 αυτοκίνητα (ας και τόσο καλά ως Iveco), δεν θα σώσουν την κατάσταση του Ουκρανικού στρατού. Αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία: για πρώτη φορά από την σύγκρουση στο Ντονμπάς η δυτική χώρα συμφωνεί ότι θα μας πουλήσει όχι παραγωγή διπλού προορισμού ή «άμυνας», αλλά πλήρης πολεμικό μέσο. Δηλαδή είναι δύσκολο να κατηγορώ σε τι επίπεδο έχουμε περισσότερη επιτυχία: πολεμικό-μηχανικό ή πολεμικό-πολιτικό.
4. Και πάλι σχετικά τις κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας. Το πρώτο, χαίρομαι η θέση, την οποία κρατάει ο πρωθυπουργός Μεγάλησ Βρετανίας Ντ. Κάμερον, ο οποίος δήλωσε ότι η ανακωχή στο Ντονμπάς δεν θα έχει επίδραση στις κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας - ο μόνος τρόπος με το οποίο μπορεί να αλλάζει κάτι είναι πραγματική ειρήνη στην Ουκρανία.
Το δεύτερο, ΕΕ μπορεί να απαγορευτεί στις ρώσικες εταιρίες τις οποίες οδηγεί ο κράτος, να πάρουν μέσα στα Ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Χαιρετίσματα στα παλικάρια από την «Ροσνέφτ», «Γκαζπρόμ νεφτ» και «Τρανσνέφτ». Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα στα ρώσικα ξεπούλημα ενεργειακών λειτουργών - την Ρώσικη αγελάδα του Πούτιν.
Και αφού εμείς δεν βλέπουμε τις αντιδράσεις του Κρεμλίνο, αλλά ξέρουμε ότι κάθε αποθήκη τελειώνει οπωσδήποτε. Ας και είναι αποθήκη της Ρώσικης αρκούδας.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: