понеділок, 15 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 12 Σεπτεμβρίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα από 12 Σεπτεμβρίου.

Τα κακά νέα:
1. Η λογική μας πρόγνωση ότι οι Ρώσικοι και τρομοκρατικοί στρατοί θα χρησιμοποιούν την ανακωχή στο Ντονμπάς για να αυξάνουν την πολεμική δύναμη τους πραγματοποιεί. Η ποσότητα Ρώσικων τεθωρακισμένων μέσων και πυροβολικών συστημάτων δεν κάνει εντύπωση σε κανένα. Αλλά στο έδαφος το οποίοι ελέγχουν οι τρομοκράτες εμείς τώρα βλέπουμε και Ρώσικα αντιαεροπορικά συστήματα (ας πούμε στην περιοχή του Ντονέτσκ), και αυτό είναι άλλο θέμα.
Επίσης στην περιοχή του Λουχάνσκ όπως και στην περιοχή του Ντονέτσκ και επίσης στις συνοριακές περιοχές της Ρώσικης ομοσπονδίας οι Ρώσικες κατακτητές δημιουργούν τα διδακτικά στρατόπεδα που κάνουν ετοιμάζουν μαχητές για να κάνουν πολλές δουλειές - από τεχνικούς-οδηγούς και ως ανιχνευτές-σαμποταριστές.
Αυτό σημαίνει ότι άμα το Κίεβο θα αποφασίσει τις μάχες, τότε αυτές θα είναι πιο δύσκολες παρά τώρα. Όμως το βλέπουμε, η Ουκρανική εξουσία έχει ιδέα για να λύση την σύγκρουση με το ηρεμιστικό τρόπο. Για να δούμε τι θα γίνει απ' αυτό. Και να πιστεύουμε στα καλύτερα.
2. Τώρα καταλαβαίνουμε τον λόγο αλλαγής Ρώσικου στρατού. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι οι δικοί μας καλά τα χτυπήσανε και τώρα εκείνοι χρειάζονται «φρέσκο αίμα» (στην πραγματικότητα «φρέσκο κρέας»). Αλλά και η ανάγκη αλλαγής τα «ύποπτα» στοιχεία. Για αυτό, στο καινούργια τμήματα μειώνει ποσότητα στρατιωτών με το σλαβικό πρόσωπο.
Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν δύο λόγους για τέτοια αλλαγή. Ο πρώτος είναι ότι μικρότερα ποσότητα Ρώσικων στρατιωτών θέλουν να βαράνε εναντίων Ουκρανίας. Ο δεύτερος, η αντήχηση από θάνατο στρατιωτών από τις περιοχές Ρώσικης αυτοκρατορίας θα είναι πιο μικρότερο παρά εκείνη που είναι λόγω φέρετρων τα οποία γυρίζουν στην Πετρούπολη ή στο Πσκοφ.
Απ' αυτό μπορούμε να κάνουμε το συμπέρασμα: ο Πούτιν αποφάσισε να πηγαίνει ως το τέλος, και να συνεχίζει το πόλεμο, ανεξάρτητα από την αρνητική αντήχηση στην Ρώσικη κοινωνία.
3. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ουκρανίας ο Β. Γκροϊσμαν δήλωσε: η Ουκρανία έχασε από την σύγκρουση στην ανατολή περίπου 11,888 δισεκατομμύρια γκρίβνα (περίπου 696 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό το αριθμό καταχωρεί εκείνα τα κατεστραμμένα αντικείμενα, για τα οποία υπάρχουν οι πληροφορίες (μέχρι στιγμής 11 325 - κατοικίες, σχολές και νοσοκομεία, αντικείμενα εφοδιασμού ενεργείας και βιομηχανικά αντικείμενα). Είναι αδύνατο να πουν ακριβώς ποσότητα απώλειας. Επίσης μην ξεχάστε για εφοδιασμός για καταναγκαστικούς μετανάστες από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Εμένα μ' ενδιαφέρει, πως οι οδηγοί του «ΝτΝΡ» και «ΛΝΡ» («Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνκ» αντίστοιχα) σκέφτονται να αποκαθιστούν το Ντονμπάς το οποίο το κατέστρεψαν εκείνοι; Πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα τους κάνει όλα; Μα συγνώμη, ο καημένος Πούτιν δεν μπορεί να αποφασίζει τι θα κάνει με την Κριμαία - εκεί γίνεται μπάχαλο. Επίσης, τεράστιες ζημιές για την οικονομία της Ρωσίας λόγω κυρώσεων (σήμερα το ρούβλι έδειξε το καινούργιο ρεκόρ μειώσεις). Για τι Ρώσικη βοήθεια λένε εκείνοι;
Το σχέδιο της Ρωσίας είναι νοητό: με μεγαλύτερης φτωχιάς του Ντονμπάς, η οδήγηση του χρειάζεται λιγότερα λεφτά. Αλλά οι ίδιοι τοπικοί του Ντονμπάς, οι οποίοι μένουν στο κατεχόμενο έδαφος (όπως και οι τοπικοί μαχητές), πρέπει να καταλαβαίνουν τι γκέτο του ετοιμάζονται στο Κρεμλίνο.

Τα καλά νέα:
1. Ο Πρόεδρος Π. Ποροσένκο σήμερα εξήγησε: το λεγόμενο «ιδιαίτερο προσωρινό καθεστώς» για λειτουργία τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ντονμπάς δεν θα κάνει απειλή ούτε στην εδαφική ακεραιότητα ούτε στην κυριαρχία Ουκρανίας.
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω πως οι τρομοκράτες μπορούν να στηρίζουν εκείνη τη ιδέα, αφού εκείνη δήλωσαν καθαρά, ότι δεν βλέπουν το μέλλον τους στην σύσταση της Ουκρανίας. Πιστεύω ότι στην Μπάνκοβα ξέρουν περισσότερα και πιστεύουν στην πραγματικότητα του σχεδίου.
2. Ο σύμβουλος του αρχηγού του Υπουργείου Εσωτερικών ο Α. Γεράστσενκο δήλωσε: η Ουκρανία δεν θα δώσει την Ρωσία τον ρούφερ Μουστάγκ (ο Παβλό Ουσεβτσόβ), τον οποίον η Μόσχα ανακοίνωσε στο διεθνές ψάξιμο. Άτακτη και πατριωτική δράση του Μουστάγκ είναι παγκόσμιο γνωστό: το αστέρι που βρίσκονται στο ουρανοξύστη, το οποίο ο ίδιος βάφτηκε στα χρώματα Ουκρανικής σημαίας και μετά έβαλε πάνω τη ν Ουκρανική σημαία. Μάλλον ο Πούτιν ακόμα τους βλέπει στους νυχτερινές εφιάλτες. Σε εκείνα το όνειρα, σε τα οποία εκείνος ξαφνικά έχει ξυπνήσει με το τσουλούφι και ντυμένος στο σαλβάρι.
Εδώ και δεν καταλαβαίνω. Άμα η Ρωσία δεν πολεμάει εναντίων της Ουκρανίας και είναι ένας ειρηνικός κράτος (η Μόσχα αυτό τονίζει συνέχεια), τότε γιατί η πράξη του ρούφερ τόσο ερέθισε το Κρεμλίνο, ότι το ίδιο ανακοίνωσε στο διεθνές ψάξιμο; Κάποιος καταστράφηκε από εκείνη την πράξη; Χάλασε κάποια περιουσία; Ή μήπως τα Ουκρανικά σύμβολα είναι απαγορευμένα στην Ρωσία; Εκείνη η υστερία του Κρεμλίνο φαίνεται πολύ αστείο.
Αντίθετα η θέση του Υπ.Εσ. είναι πολύ λογική. Ο Μουστάνγκ είναι πολίτης Ουκρανίας, και την δική της υποχρέωση είναι να ασφαλίζει τον πατριώτη της. Δηλαδή θα πάρουν τίποτα, αλλά όχι τον Μουστάνγκ.
3. Οι Ρώσικες εταιρίες πετρελαίου η "Ροσνέφτ", η "Τρανσνέφτ" και η "Γκαζπρομ Νεφτ" μπήκανε στο καινούργιο πίνακα κυρώσεων της ΕΕ. Το ίδιο στηρίξανε και ΗΠΑ: βάλανε καινούργιες κυρώσεις στις 5 ενεργειακές εταιρίες, μεταξύ οποίες είναι "Γκαζπρόμ", "Λουκόιλ", "Ροσνέφτ".
Το χέρι του θείου Σαμ έσφιξε το μάτσο της άγιας αγελάδας του Πούτιν. Τα ποσότητα τος γάλατος θα μειώσει.
Επίσης, ο Πούτιν αγανάχτησε ότι η ΕΕ έβαλε στο πίνακα κυρώσεων και τον αρχηγό του «ΝτΝΡ», τον Ζαχάρτσενκο. Εκείνο τάχα για ποιο λόγο;
Όπως καταλαβαίνω, ο Πούτιν πίστευε ότι ο Ζαχάρτσενκο, εκτός από να δουλεύει ως «πρωθυπουργός», επίσης θα δουλεύει ως περάτης, και θα του φέρνει το Νορβηγικό σολομό. Δεν γίνεται. Τι κρίμα.
4. Από το κύκλου της άλλης Ρώσικης αγριότητας. Στην Κρατική Δουμά της ΡΟ ζήτησαν, οι οικολόγοι θα υπολογίσουν την δυνατή ζημιά, την οποία μπορεί να κάνει η οικοδόμηση των διαχωριστικών τάφρων, τοίχους και άλλων οικοδομημάτων στο σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Αφού οι ιδέες της Ουκρανίας μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στην χλωρίδα και στην πανίδα πέντε Ρώσικων περιοχών, στο σύνορο τις οποίες θα βρίσκεται το τείχος.
Για εκείνος έχω μόνο μία λέξη: τα τέρατα. Οι ίδιοι πλημμύρισαν Ουκρανική γη με αίμα Ουκρανικών παλικαριών, με τα δικά τους «Γκραντ» κατέστρεψαν την υποδομή της ολόκληρης Ουκρανικής περιοχής, έσβησαν από την επιφάνεια της γης νοσοκομεία,  σχολεία και ολόκληρα κατοικημένα σημεία. Και μόλις η Ουκρανία αποφάσισε να χωρίζεται από λυσσασμένη αγέλη σκύλων, άρχισαν να γκρινιάζουν για απειλή για Ρώσικες σημύδες και φλαμουριές.
Όπως καταλαβαίνω, φοβούνται, ότι μετά από τις «κυρώσεις στην απάντηση» της ΡΟ για εισαγωγή ρούχων από Ευρώπη, δεν θα έχουν υλικά για να κάνουν τσαρούχια.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: