четвер, 11 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 10 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Οι συνοριακοί φρουροί μας δηλώνουν ότι ο Ρώσικος στρατός κάνουν επιβλέπουν το δικό μας στρατό στην Μαριούπολη και στο σύνορο με την Κριμαία από το αέρα. Μόνο για τελευταίο εικοσιτετράωρο εκείνοι καθόρισαν δύο Ρώσικα ανιχνευτικά αυτόνομα αεροπλάνα: ένα στο δικό μας φυλάκιο κοντά την Μαριούπολη, και άλλο στο σύνορο της περιοχής της Χερσώνας, κοντά από το φυλάκιο "Τσονγάρ".

Με τις πληροφορίες μας, οι φρουροί μας δεν τα καταρρίπτουν για ένα λόγο. Άμα νωρίς τα αεροπλάνα πετάξανε στο ύψος 300-500 μέτρα, και οι φρουροί μας μπορούσανε να τα καταρρίπτουν με όπλα πεζικού, τώρα οι Ρώσοι στέλνουν τα μηχανήματα τους στο ύψος πάνω από 1000 μέτρα. Και οι φρουροί μας δεν έχουν αντιαεροπορικά συστήματα για να καταστρέφουν τέτοιους σκοπούς.

Επίσης, το γεγονός την ανίχνευσης στις κατευθύνσεις, που οι Ρώσοι συγκεντρώνουν τους στρατούς τους, δεν είναι χαρούμενο. Όλοι καταλαβαίνουν τι μπορεί να γίνει μετά. Όμως οι στρατιώτες μας λένε ότι θα ασφαλίσουν και το σύνορο με την Κριμαία, και την Μαριούπολη.

2. Ο τύπος δήλωσε ότι το τάγμα "Τσερκάσι" σχεδόν με όλο το προσωπικό του - περίπου 400 άτομα - αρνήθηκε να καταφέρει την στρατιωτική αποστολή και να μετακομίσει στην πρώτη γραμμή. Η λύση του εξηγούν ότι δεν τους δώσανε βαρύ πολεμικά μέσα. Και το "Τσερκάσι" στείλανε στο φυλάκιο κοντά το Ντονέτσκ, μόνο με αυτοματικά όπλα.

Εγώ καταλαβαίνω ότι οι συμπάθειες Ουκρανών σε αυτή τη περίπτωση είναι στην πλευρά του τάγματος, αλλά για να κοιτάζουμε υπέρ άλλο πρίσμα. Εμένα μ' ενδιαφέρει που στις Γενικές στρατιωτικές κανόνες υπάρχει η γραμμή ότι άμα η διαταγή δεν σου αρέσει - πρέπει αμέσως να πάρεις δημοσιογράφους και να φωνάζεις σε όλη την χώρα; Επίσης εμένα μ' ενδιαφέρει ποιος από το ψηλότερο αρχηγείο έμαθε για εκείνη την κατάσταση πριν για αυτή άρχισαν να μιλήσουν στο τύπο; Γιατί θεώρησαν ότι στρατιώτες μόνο με αυτόματα όπλα θα ρίξουν στις μάχες εναντίων «τα Γκραντ και αντιαεροπορικά χωρίς την συνεργασία με άλλα τμήματα»; Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι τέτοιες ιστορίες είναι καλό εργαλείο αποθάρρυνσης όχι για σώματα άλλων τμημάτων, αλλά και για επιστρατευμένους πολίτες. Εκείνοι, πριν από θα φύγουν στην ζώνη σύγκρουσης πιστεύουν ότι τους παράτησαν, «ρίξανε», και τελικά μπορούν να βρουν χιλιάδες λόγους για να μην πηγαίνουν στο πόλεμο. Και για να έχει μεγαλύτερο εφέ, πρέπει να καλέσεις δημοσιογράφους και να κάνεις το σκάνδαλο μπροστά τους, και να γίνεις τον ήρωα.

Στην πραγματικότητα η στρατιωτική καθοδήγηση πρέπει να σχολιάζει τέτοια γεγονότα, για να ξεκαθαρίζει τι γίνεται. Αλλά καλύτερα - να λύσει τέτοια προβλήματα μόλις ανεβαίνουν.

 

Τα καλά νέα:

1. Ο ΟΑΣΕ διαπιστώνει ότι πολλοί άνθρωποι στο στρατιωτικό φόρμα φεύγουν από την Ουκρανία στην Ρωσία. Από την αρχή της ανακωχής οι στρατιώτες του Πούτιν είχανε τρέχει σπίτι.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Π. Ποροσένκο δήλωσε ότι, σχετικά τις πληροφορίες στρατιωτικής ανίχνευσης, η Ρωσία πήρε από Ντονμπάς 70% στρατιωτών της.

Εμείς δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Βλέπουμε την έξοδο μερικής ποσότητας στρατιωτών, αλλά είναι δύσκολα να βεβαιώσουμε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται την ανακωχή για να αλλάζει τα τάγματα της, τα οποία είχανε αρκετά χάσιμο από δικό μας στρατό στις τελευταίες μάχες πριν την υπογραφή συμφωνίας στο Μινσκ. Δηλαδή καλύτερα να περιμένουμε πριν να χαρίσουμε. Άλλωστε οι στρατιώτες φεύγουν από την βόρειο-ανατολικής περιοχής σύγκρουσης, αλλά εκείνα μαζεύουν στο νότο, στη κατεύθυνση της Μαριούπολη.

Επίσης μας σαστίζει ποσότητα Ρώσικων οχημάτων μεταφοράς βενζίνης από την Ρωσία προς το Ντονμπάς. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι Ρώσοι χρειάζονται την βενζίνη για να φύγουν από την Ουκρανία, και όχι για την καινούργια εισβολή.

2. Οι κοινωνιολογικές έρευνες δείχνουν: στην σύγκρουση στο Ντονμπάς οι συμπάθειες Ευρωπαίων και Αμερικανών είναι στην δική μας πλευρά. Σχετικά με την στοιχεία του GMF, 57% Αμερικανών και 58% Ευρωπαίων θεωρούν ότι η Κυβέρνηση χώρων τους πρέπει να "στηρίζουν Ουκρανία οικονομικά και πολιτικά, ας και θα γίνει σύγκρουση με την Ρωσία".

Αυτό είναι η πρώτη αποτυχία Ρώσικης μηχανής της προπαγάνδας, η οποία από την πρώτη ημέρα Ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία, είχε μπουκώνει τους Ευρωπαίους με καλύτερα κόπρανα προπαγάνδας. Αλλά ας και της δώσανε εκατομμύρια από τσέπες Ρώσικων φορολογούμενων, εκείνη δεν κατάφερε να καθαρίζει τον Πούτιν και να κρύβει την εισβολή. Όχι σε αυτή τη κατάσταση.

Άμα εγώ θα ήμουν Ρώσικο αρχηγό, τότε θα έκανα μήνυση στους πληρωμένους δυτικές "εξπέρ" και «δημοσιογράφους» (και στις ολόκληρες συντάξεις μερικούς δυτικούς τύπους, σε οποίες πληρώνει η Μόσχα), οι οποίοι δεν κατάφεραν την αποστολή τους. Όσων για τους δημοσιογράφους από «ιδιαίτερους» τύπος σαν Russia Today, εγώ εκείνους θα τους έστειλα στις περιφερειακές εφημερίδες περιοχής της Βόλγας για να γράφουν για επιτυχίες χωριατών και ποσότητα μαζεμένης γάλατος. Οι πληροφοριακοί πόλεμοι - δεν είναι η δουλειά τους, αφού δεν δουλεύουν έξυπνα.

Ταυτόχρονα ευχαριστώ στους διπλωμάτες μας όπως και στους δυτικές δημοσιογράφους, λόγω εκείνους ο κόσμος ξέρει την αλήθεια για τα γεγονότα. Σας κάνω εδαφιαία υπόκλισης.

3. Ένα μικρό καλό νέα για την ομάδα "Πληροφοριακή αντίδραση". Εμείς αποφασίσαμε να επικυρώσουμε το νότιο δίχτυ μας - στείλαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης χαρτιά για καταχώρηση Νότιου τμήματος Κέντρου Πολεμικών και Πολιτικών Ερευνών (της ομάδας «ΠΑ»). Η ζώνη ευθύνης τμήματος θα είναι περιοχές του Οδησσό, της Χερσώνας, του Μικολάιβ και η Κριμαία. Το κεντρικό γραφείο για μερικούς λόγους θα είναι στο Μικολάιβ . Το ανατολικό τμήμα ακόμα μείνει στην άδικοι κατάσταση, όπως και τομέας της Κριμαίας του Νότιου τμήματος.

Η αποστολή τμημάτων - ανάλυση της κατάστασης στις περιοχές, συνεργασία με κοινωνικούς πατριωτικούς οργανισμούς, αστυνόμους και ιδιαίτερες υπηρεσίες.

Αργότερα θα αρχίσουμε το σχέδιο με κανονική διαμόρφωση "χρωματιστής κλίμακας" απειλής στις περιοχές (εμείς το ονομάζουμε "το Φανάρι" - στην πραγματικότητα εμείς το δημοσιεύσαμε και νωρίτερα, αλλά τώρα θα έχουμε καλύτερη μεθοδολογία, την οποία ετοιμαστήκαμε με τις διεθνές αναλυτικά κέντρα, η οποία θα καταχωρεί και λεπτομερειακή επίσκεψη και συσκέψεις με ιδιαίτερες δυνάμεις). Δηλαδή έχουμε πολλές δουλειές.

 

Υ.Γ. Φίλοι, πρέπει να σας πω κάτι. Μετά από τις συμφωνίες με συνεργάτες ομάδας «ΠΑ» εγώ πήρα απόφαση να μπω στο σώμα της Πολεμικής Επιτροπής την οποία δημιούργησε σήμερα το πολιτικό κόμμα «Λαϊκό Μέτωπο».

Γιατί ακριβώς αυτό το πολιτικό κόμμα; Υπάρχουν δύο λόγους. Το πρώτο, εμείς δεν βρήκαμε στο πίνακας του κανένα τσιράκι προηγούμενης εξουσίας, και ταυτόχρονα βλέπουμε εδώ τους ήρωες επιχείρησης και τα ενεργά μέλη - εκείνος με τους οποίος έχουμε τιμή να συνεργαζόμαστε. Πιστεύω ότι αυτό είναι ομάδα πράξεων και όχι μόνο λόγων.

Το δεύτερο, εμείς, η ομάδα «ΠΑ», αρχίσαμε το διάλογο με τις κρατικές εταιρίες και συνεργασία με εκείνες την φετινή άνοιξη χάρη στο Ο. Τουρτσίνοβ - μετά από την πρόσκληση του στην συνάντηση και ειλικρινή συζήτηση (πρέπει να πω ότι εκείνη η συζήτηση ήταν εποικοδομητική: οι δικές μας προτάσεις δέχτηκαν και πραγματοποίησαν - έτσι εμφανίστηκε το Γραφείο Τύπου της Επιχείρησης). Και αφού εμείς αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με τους ιδρυτές «Λαϊκού Μετώπου» «στην αρχή» εισβολής της Ρωσίας, είναι λογικό να συνεχίζουμε την συνεργασία μας τώρα.

Ταυτόχρονα, εμείς πιστεύουμε ότι η δουλειά μας στην Βουλή θα μας βοηθήσει να λύσει τα επίκαιρα προβλήματα, τα οποία έχουμε μπροστά μας: ενεργητική συμμετοχή μας στην βασική μεταρρύθμιση συστήματος εθνικής ασφάλειας και άμυνας, και επίσης με την διαφθορά μεταξύ στρατιώτες και αστυνόμους, μέχρι να λύσουμε τα προβλήματα στρατιωτών - και πριν απ' όλα, συμμέτοχους επιχείρησης.

Τι επίδραση θα έχει εκείνη η δραστηριότητα μας στην ομάδα «ΠΑ»; Άμα θα λέμε για κακές στιγμές, τότε καμία. Η πολιτική δεν είναι τον αυτοσκοπό για μας, αλλά εργαλείο για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα για την οποία δημιουργηθήκαμε: για την καλυτέρευση της Ουκρανίας. Τώρα συνεχίζουμε να λειτουργούμε στο ίδιο πάθος.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: