четвер, 4 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 3 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Τώρα ο Ουκρανικός στρατός έχει τέτοια αποστολή, την οποία δεν έκανε ενώ επιχείρησης - την άμυνα θέσεως.

Μέχρι στιγμής είχαμε το μισό παρτιζάνικο πόλεμο, σε οποίο προσπάθησε να κερδίσει με τους ελιγμούς και επιδρομές. Τέτοια τακτική είχε τύχη εναντίων τοπικούς μαχητές και Ρώσικους μισθοφόρους. Αλλά τώρα, όταν το Ντονμπάς είναι γεμιστό με ταχτικό Ρώσικο στρατό, το δικό μας αρχηγείο είχε κάνει την καινούργια αποστολή για να σώσει τα τάγματα μας από τις διαμορφωμένες περικυκλώσεις, ανασύνταξη του στρατού και δημιουργία της άμυνας. Για να ετοιμαστεί την επίθεση.

Το κακό είναι ότι σε αυτή τη παύση οι Ρώσικες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν για να καλυτερεύουν τις θέσεις τις - αφού έχουν αρκετά εφεδρείες στο σύνορο. Βέβαια, μπορούμε να πιστεύουμε στην «ειρηνική λύση» - σε την οποία πιστεύει Ουκρανική διεύθυνση. Αλλά δεν νομίζω ότι οι τρομοκράτες θα έχουν κατάλληλες προτάσεις.

Στις σημερινές συνθήκες δεν έχουμε αρκετούς επιστρατευμένους και εθελοντές. Ταυτόχρονα, η οργάνωση καινούργιας επιστράτευσης μπροστά τις εκλογές δεν είναι καλή ιδέα, από την πολιτική όψη. Μπορούμε μόνο να μαντεύουμε τα επόμενα βήματα της Ουκρανικής διεύθυνσης σε αυτή τη κατάσταση.

2. Τώρα έχουμε περίεργη κατάσταση. Ο Πούτιν κάνει παράξενες δηλώσεις, και ο κ. Πιεσκόβ τρέχει πίσω του και εξηγεί ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τον Πούτιν σωστά. Ακριβώς τέτοια κατάσταση είχαμε με την «αρπαγή του Κιέβου σε δύο εβδομάδες», το ίδιο έγινε και σήμερα με την δήλωση σχετικά «συμφωνία σταματήματος των πυρών στο Ντονμάς».

Όπως καταλαβαίνω, ο Πούτιν έχει προβλήματα με τον υγιή ψυχισμού μετά από την αρπαγή της Κριμαίας - κάποια παραλλαγή αφασίας. Έχει κάποια προβλήματα στο μυαλό με φωνητικό μηχανισμό - καλά και καθαρά λέει ένα πράγμα, αλλά με αυτό υποτίθεται κάτι αντίθετο.

Παιδιά από το Κρεμλίνο, κατ' επείγων πρέπει να βρείτε στο αφεντικό σας τον καλό γιατρό νευρογλωσσολογίας. Είναι κρίμα να χάσουμε τέτοιο άντρα. Επίσης είναι μεγάλο μυστήριο, πως ο Πιεσκόβ καταλαβαίνει τι ήθελε να πει ο Πούτιν. Μάλλον έμαθε πως να διαβάζει τις σκέψεις του αφεντικού.

Μετά ο Πούτιν είπε σχετικά το «ειρηνικό σχέδιο» του: να πάρουν πίσω το Ουκρανικό στρατό, να σταματήσουν το πυρ, να μην ενοχλήσουν στους τρομοκράτες οι οποίοι καταφέρουν το έδαφος με την στήριξη Ρώσικου στρατού. Τελικά, το σχέδιο του Πούτιν είναι να αποστερεί της Ουκρανίας το Ντονμπάς και να το μεταβάλλει στην καινούργια Υπερδνειστέρια. Για αυτό είπαμε πολλές φορές.

3. Για τις τρεις τελευταίες τετράωρες εμείς, η ομάδα «Πληροφοριακή αντίδραση», προσπαθήσαμε να βρούμε τουλάχιστον κάποιες πληροφοριακές και ψυχολογικές δράσεις (πράξεις, επιχείρησης - οτιδήποτε) διαρθρώσεων μας οι οποίες είναι υπεύθυνες για να πουν στους Ρώσικους στρατιώτες στην Ουκρανία και στην Ρώσικη κοινωνία λεπτομέρειες σχετικά το στάτους κατακτητών. Δυστυχώς, δεν είχαμε τύχη. Δηλαδή, άμα τέτοιες πράξεις υπάρχουν (τέτοιο τομέας άρχισε να λειτουργεί στο Υπουργείο Άμυνας από την αρχή του Μαρτίου), τότε τις κάνουν πολύ μυστικά. Νομίζω ότι πιο πολύ.

Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να υποτιμούμε πράξεις σχετικά την διαφθορά εχθρού και κοινωνίας της χώρας-αντίπαλου. Αυτό είναι αναφαίρετο μέρος κάθε σύγχρονης πολεμικής επιχείρησης.

Το θέμα είναι ότι οι Ρώσικες στρατιώτες οι οποίοι εισέβαλαν στην Ουκρανία είναι εγκληματίες και με τους διεθνές και με τους Ρώσικους κανόνες. Αφού, όπως ξέρουμε, η απόφαση του Συμβουλίου Ομοσπονδίας ΡΟ για την εισαγωγή στρατού στην Ουκρανία ακύρωσαν μετά από την αρπαγή της Κριμαίας. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία επίσημη βάση για την σημερινή διαμονή Ρώσικου στρατού στο Ντονμπάς. Επίσης, εγώ πιστεύω ότι κανένας δεν θα βρει ούτε μία γραπτή διαταγή - η Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας (το πρώην KGB)  θα ενοχλεί με εκείνο το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει, ότι οι συμμέτοχοι πολεμικών δράσεων δεν θα έχουν κανένα στάτους, και κανένα κοινωνικά «μπόνους» επίσης, άμα θα τον πληγώσουν ή σκοτώσουν, τότε οι συγγενές του κατακτητή πρέπει να ξεχάσουν για κρατικές εξοφλήσεις.

Κύριοι Ρώσικοι κατακτητές, ο Αρχιστράτηγος σας σας παράτησε, δεν θα έχετε τα μετάλλια για Ντονμπάς, όπως τα είχατε για την Κριμαία. Επίσης, άμα θα αλλάζει η διάθεση του Πούτιν ή θα γίνει αλλαγή εξουσίας στην Ρωσία και εσείς θα γίνεται στρατιωτικούς εγκληματίες στην δική σας χώρα.

Πρέπει να φέρουμε αυτή τη απλή και φωτεινή ιδέα στους Ρώσους ο,τι και να γίνει.

 

Τα καλά νέα:

1. Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα αρχίσει το καινούργιο εθνικό σχέδιο "Το τοίχος" για να οχυρώνει το σύνορο με την Ρωσία. Στο τέλος στο σύνορο με την Ρωσία θα υπάρχει το τοίχος με το συρματόπλεγμα 2 μέτρα υψών, και σε μερικά οικόπεδα - με το υψηλής τάσεως. Ο έδαφος κοντά το τοίχος θα είναι ναρκοθετημένη και θα έχει τάφρους.

Καλή απόφαση. Αλλά νομίζω ότι εκείνο το εθνικό σχέδιο πρέπει να γίνει διεθνές, με την συμμετοχή όλους τους γείτονες της Ρωσίας. Θα είναι καλή απόφαση για να φέρουν την αυτοκρατορία του Πούτιν με το συρματόπλεγμα. Τα ζώα πρέπει να μείνουν στο κλουβί.

2. Η κυβέρνηση αρχίζει να ετοιμάζει καινούργιο Πολεμικό δόγμα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός ο Α. Γιατσενιούκ «με καθαρή κατανόηση: ποιος είναι ο εισβολέας και ποιος είναι την απειλή. Στο καινούργιο δόγμα πρέπει να αναγνωριστούμε ότι η Ρωσία είναι η χώρα εισβολέας, και είναι κύρια και μόνη χώρα, η οποία απειλεί στην εδαφική ακεραιότητα και εθνική ασφάλεια μας».

Μπράβο σας παιδιά. Αλλά θέλω να βάλω ένα μικρό σχόλιο: από πρώτα πρώτα πρέπει να ετοιμάζετε την καινούργια στρατηγία Εθνικής ασφαλείας και άμυνας, αφού εκείνη την οποία ψήφισαν στο καιρό ρου Γιανουκόβιτς είναι πορνογραφική. Και μετά μπορείτε να ετοιμάζετε το Πολεμικό δόγμα, η οποία πρέπει να βασίζει στις σημαντικότερες ιδέες από την Στρατηγία. Εγώ, όμως, δεν επιμένω, αλλά τέτοια λογική θα έπρεπε να υπάρχει με τέτοια έγγραφα. Τελικά πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όλα ανάποδα.

3. Η κοινοβουλευτική επιτροπή για νομοθετικού εφοδιασμού επίσημης δραστηριότητας σύστηνε του Κοινοβουλίου για να δεχτεί το σχέδιο #4262-για, το οποίο επιτρέπει την προσωρινή παύση της Ουκρανικής υπηκοότητας, ως νόμος. Αυτός ο νόμος ισχύει για ανθρώπους οι οποίοι είναι φταίχτες (με την απόφαση δικαστηρίου) στις εγκληματίες στην εθνική άμυνα (δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την υπηκοότητα λόγω συντάγματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε την παύση - αυτό δεν είναι πρόβλημα).

Καλή κίνηση. Ο άνθρωπος χωρίς την υπηκοότητα δεν μπορεί να πάρει θέσεις, να έχει την περιουσία, ούτε να ψηφίζει. Δηλαδή να κάνουμε παύση για 90 χρόνια στους εκπρόσωπους του κώματος περιοχών (το κώμα του πρώην πρόεδρου τον οποίον φταίνε σε εγκληματίες) και κομμουνιστές, οι οποίοι ονειρεύονται για την Ρωσία, και κλείνουμε το θέμα. Λέτε ότι δεν θα μείνουν τόσα; Εμμμ... Συγνώμη κύριοι, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Για να προσπαθήσουν.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: