середу, 17 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 16 Σεπτεμβρίου.

Τα κακά νέα:
1. Οι τρομοκρατικοί οργανισμοί το «ΝτΝΡ» και το «ΛΝΡ» («Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» αντίθετα) δήλωσαν για την δημιουργία «εννοούμενου στρατού της Νοβορωσίας» με τον μόνο «Αρχιστράτηγο».
Βέβαια, εκείνοι μπορούν να δημιουργούν και Γαλακτική Δύναμη του Ξάστερου Αποβατικού Αγήματος αφού ο τίτλος «εννοούμενο στρατό» είναι πολυτελής για εκείνο το συρφετό ναρκομανών και εγκλημάτων. Το θέμα είναι σε άλλο.Μάλλον, οι Ρώσικοι στρατιώτες κουράστηκαν να βρίσκονται κάτω από ολμοβόλα μεθυσμένων μαχητών και σκοτώνουν από το «φιλικό πυρ», για αυτό εκείνοι ζητάνε από την Μόσχα για να αναγκάζει τους συμπολεμιστές τους, για να δημιουργούν μόνο όργανο διεύθυνσης για όλες εγκληματικές ομάδες. Ο σημαντικότερος όρος για αυτό έγινε πυροβολικό πυρ τρομοκρατών της Ρώσικης ανιχνευτικής ομάδας κοντά το Ντεμπάλτσεβο.
Με την δημιουργία μόνιμης διοίκησης μαχητών, εκείνοι λύνουν το πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ τους Ρώσους και τους τρομοκράτες. Αυτό δεν είναι καλό για μας, αφού η αποτελεσματικότητα του αντίπαλου αυξάνει.
Αλλά, δεν είμαι σίγουρος, ότι οι εγκληματίες και τιποτένιοι άνθρωποι από Ντονμπάς θα ακολουθούν κανόνες παιχνιδιού. Εκεί κάθε μαχητές θεωρεί ότι είναι βασιλέας και Κλάουζεβιτς (άμα ξέρουν ποιος είναι, αλλά εγώ έχω αμφιβολίες).
2. Παρά την υπογραμμένη συμφωνία από 12 Σεπτεμβρίου με την ΕΕ και Ουκρανία, η Ρωσία θα βάλει εισαγωγικούς δασμούς στα Ουκρανικά προϊόντα.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης Οικονομίας της ΡΟ δήλωσαν: η κυβέρνηση της ΡΟ πρέπει να εγκρίνει απόφαση για εισαγωγικούς δασμούς για την Ουκρανία, και μετά την αναβάλλει - άμα το Κίεβο και οι Βρυξέλλες θα κρατήσουν το λόγο τους σχετικά την αναβολή πραγματοποίηση Συμφωνίας Συνεταιρισμού σε εκείνα κομμάτια που λένε για το πεδίο ελεύθερου εμπορίου.
Λοιπόν, έχουμε άλλη αφορμή να βεβαιώσουμε: πρέπει να κάνουμε όλα, για να συνεργαζόμαστε στο οικονομικό πεδίο με την Ρωσία μετά από την Ζιμπάμπουε. Εξαγωγική και εισαγωγική εξάρτηση μας από την Ρωσία μπορεί να ισχύει μόνο για ψώνια μπαλαλάικες και ματρίοσκα (Ρώσικες ξύλινες κούκλες).

Τα καλά νέα:
1. Η Ανώτατη Συμβουλή ψήφισε νόμους για το σπέσιαλ στάτους για μερικές περιφέρειες στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, και για την αμνηστία μαχητών.
Οι τοπικές εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές πρέπει να πάρουν στις 7 Δεκεμβρίου 2014, επίσης εδώ για 3 χρόνια θα βάλουν ιδιαίτερο κανονισμό για την τοπική αυτοδιοίκηση, εξασφαλίζεται ελεύθερη χρησιμοποίηση για τα Ρώσικα και τις άλλες γλώσσες, ο κράτος θα χρηματοδοτήσει κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη για εκείνες περιφέρειες. Επίσης, εκεί με την απόφαση τοπικών συμβούλων θα δημιουργήσουν τμήματα λαϊκής αστυνομίας. Ο νόμος αμνηστίας ελευθερώνει από την ευθύνη «τους συμμέτοχους οπλισμένων μονάδων» και εκείνους οι οποίοι αντέδρασαν την επιχείρηση.
Από την μία πλευρά, εκείνοι οι νόμοι μοιάζουν την συνθηκολόγηση του Ντονμπάς. Από την άλλη πλευρά, είναι καταναγκαστικό βήμα. Πρέπει να πούμε την αλήθεια: εμείς μπορέσουμε να τελειώσουμε την επιχείρηση ελεύθερα (και σε αυτό πλησιαζόμαστε), άμα ο Πούτιν δεν έστειλε εκεί τα τμήματα του ταχτικού στρατού. Η Ουκρανία δεν μπορούσε να αντιστέκεται σε εκείνη την εισβολή. Βέβαια, εμείς μπορούμε να ανακοινώσουμε την γενική επιστράτευση, ναι οπλιζόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, και θα πληγώσουμε το Ντονμπάς στο αίμα - αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό τρόπο.
Προσωπικά, εγώ νομίζω ότι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα του Ντονμπάς στο ειρηνικό τρόπο (στην θεωρεία, μπορούμε να δώσουμε του Ντονμπάς την ελευθερία, και μετά βήμα μα βήμα να τα κόψουμε, αλλά η Ρωσία δεν θα το μας επιτρέπει). Αλλά για την νίκη χρειαζόμαστε άλλο στρατό, το οποίο εμείς πρέπει να δημιουργούμαστε. Ευτυχώς έχει καλή βάση μετά από τις σημερινές μαχητικές δράσεις. Δηλαδή ο νόμος για το ιδιαίτερο στάτους - είναι παύση, αλλά όχι τέλος (αλλά και τώρα μείνουν πολλές ερωτήσεις - π.χ. σχετικά την χρηματοδότηση του έδαφος). Το σημαντικότερο είναι να μην ξεχάσουμε για αυτό το θέμα λόγω οικονομικά προβλήματα και άλλα γεγονότα.
Επίσης, άμα εκείνο το δώρο του Κιέβου θα χαρίσει την Μόσχα και τρομοκράτες; Αυτό είναι το θέμα...
2. Η Ανώτερη Συμβουλή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ταυτόχρονα επικύρωσαν Συμφωνία Συνεταιρισμού Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με όλα τα προβλήματα, αυτό είναι στρατηγική νίκη Ουκρανίας. Απ' αυτό άρχισε το Μαϊντάν. Για μας ο τρόπος προς την συμφωνία έγινε όχι μόνο μάχη «του καλού με του κακού» στην Ουκρανία - φωτεινές δυνάμεις  με την αυτοκρατορία του Γιανουκόβιτς, αλλά και με το εξωτερικό εισβολέα. Ούτε μία χώρα από την ΕΕ και τους συμπαίκτες της δεν έφερε τόσο δύναμη (και ζωές των καλύτερων παιδιών της) για την επιλογή της και για την θέση της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αλλά εμείς καταλαβαίνουμε ότι η Συμφωνία - δεν είναι ότι η Ουκρανία αμέσως θα είναι στην Ευρώπη. Η επανάσταση στα μυαλά δεν τελείωσε ακόμα. Επίσης, θέλω να ευχαριστώ στον Πούτιν, ο οποίος με την εισβολή του έφερε πολλούς συμπατριώτες μας στην πλευρά της ΕΕ ποιο δυνατά παρά όλες τις ιστορίες για την δημοκρατία και Ευρωπαϊκές άξιες.
3. Και πάλι για του νόμους - τι να κάνω, αφού έχουμε τέτοια ημέρα. Με τις πολλές δυσκολίες η Συμβουλή πήρε τόσο καημένο αλλά και αναμενόμενο νόμος για εκκαθάρισης εξουσίας.
Οι πολλές βουλευτές δεν θέλανε να το ψηφίζουν. Αλλά κάτω από τοίχους της Συμβουλής ήρθανε οι απλοί Ουκρανοί - εκείνοι τους οποίους νοιάζει ο μέλλοντας της χώρας. Και ο πρόεδρος της Συμβουλής δήλωσε ότι κανένας από τους βουλευτές δεν θα αφήσει το κτήριο, μέχρι να ψηφίζουν το νόμο. Το ψήφισαν.
Επίσης, θέλω να κοιτάζω πως θα λειτουργεί εκείνος ο νόμος στην πραγματικότητα. Σήμερα βλέπουμε πως παίρνουν στις ψηλές θέσεις τα αγόρια, τα οποία υπηρέτησαν στην αυτοκρατορική κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς. Αλλά η λειτουργία του νόμου τώρα εξαρτάται από μας, απλούς πολίτες της Ουκρανίας, και από πολιτική κοινωνία - ευτυχώς εκείνη υπάρχει στην χώρα μας.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: