середу, 10 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 9 Σεπτεμβρίου.

Τα κακά νέα:
1. Στο καιρό ισχύς "κανονισμού σταματήματος του πυρ" στο Ντονμπάς σκοτώθηκαν 5 Ουκρανικούς στρατιώτες (4 απ' εκείνους είναι στρατιώτες Ουκρανικού στρατού), και 33 τραυμάτισαν. Όπως και περιμέναμε, Ρώσικοι και τρομοκρατικοί στρατοί δημιούργησαν αιματική "ανακωχή". Εμείς το είδαμε ακόμα του Ιουνίου.
Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, η σημερινή ημέρα ονομάστηκαν "σχεδόν ειρηνική" από όλο το καιρό ανακωχής. Αλλά δεν έχουμε καιρό για το ρελάξ. Αντίθετα: σε λίγο η δραστηριότητα Ρώσων και τρομοκρατών μπορεί να ανεβεί λόγω εκδίωξης Ουκρανικού στρατού από τις θέσεις του.
Ο πρώτος λόγος για αυτό είναι η καλυτέρευση θέσεων Ρώσων και τρομοκρατών, στην τύχη μαχών με Ουκρανούς. Ο δεύτερος λόγος είναι για να αρπάζουν περισσότερο έδαφος μέχρι αρχή διαπραγματεύσεων για "ιδιαίτερη θέση" περιοχών του Ντονμπάς. Αφού αυτό που θα αρπάξουν τώρα θα έχει μετά τις "ιδιαίτερες περιοχές".
Όμως καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα αγόρια ζητάνε περισσότερα: ο "πρωθυπουργός" "ΝτΝΡ" (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς) ο Α. Ζαχάρτσενκο σήμερα δήλωσε ότι "ΝτΝΡ" ζητάει όλο έδαφος περιοχής του Ντονέτσκ, και δεν συμφωνεί να έχουν την ιδιαίτερη θέση μόνο στο έδαφος το οποίο οδηγούν εκείνοι.
Ταυτόχρονα, ο Ουκρανικός στρατός δυναμώνει την άμυνα του. Όλοι καταλαβαίνουν ότι κάθε μέτρο Ουκρανικής γης, το οποίο θα δώσουν στους κατακτητές τώρα, θα πάρουμε πίσω με πολλές ταλαιπωρίες, και, μάλλον χασίματα.
2. Ο διευθυντής του ιατρικού τμήματος Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σήμερα δήλωσε: για να δώσουν φορητά φαρμακεία στους Ουκρανικούς στρατιώτες τα οποία ταιριάζουν με στάνταρτ του ΟΒΣ, το τομέας χρειάζεται 170 εκατομμύρια γρίβνα (περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ). "Η ποσότητα χρημάτων είναι μεγαλύτερη από το δικό μας (των πολεμικών γιατρών) προϋπολογισμό, αυτό που εμείς παίρνουμε για να γιατρεύουμε πληγωμένους" - είπε εκείνος, και έριξε την ελπίδα, ότι θα βρουν λύση για αυτό το πρόβλημα.
Είναι περίεργη κατάσταση. Πριν τρεις μήνες, η διεύθυνση ένα αμερικανικού εθελοντικού ιδρύματος ζήτησε την βοήθεια από την ομάδα "Πληροφοριακή αντίδραση" για να λύσουμε ένα πρόβλημα: ο δικός του οργανισμός δεν μπορούσε να φέρει στην Ουκρανία μερικές χιλιάδες προσωπικά φορητά φαρμακεία του στάνταρτ του ΟΒΣ για Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησης - χρειάστηκαν βοήθεια με τα χαρτιά στο σύνορο. Εμείς ζητήσαμε την βοήθεια στις υπεύθυνες κρατικές εταιρίες και φάνηκε ότι το πρόβλημα άρχισε να πλησιάζει ως το τέλος. Αλλά σε κάποια στιγμή όλα σταμάτησε: το μεγαλύτερο θέμα ήταν με την πιστοποίηση του περιεχομένου στο φαρμακεία σχετικά με τις Ουκρανικές κανόνες. Και δυστυχώς οι κανόνες μας δεν λένε για κάποια απλοποίηση στο καιρό του πόλεμου.
Εντάξει, ας και να αφήσουμε βοήθεια από τις εθελοντικά ιδρύματα. Το Υπουργείο Άμυνας έχει αρκετά λεφτά στους λογαριασμούς τους, τα οποία δεν χρησιμοποιήσει. Δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με εκείνα τα λεφτά. Εγώ σκέφτηκα ότι η κύρια αποστολή του κράτος είναι το σώσιμο των ζώων και υγείας των παλικαριών μας σε αυτή τη σύγκρουση στο Ντονμπάς...
3. Το κόμμα περιοχών και το κόμμα ανάπτυξης Ουκρανίας θα πάρουν απόφαση για να ενώνουν στο "αντιπολιτευτικό μέτωπο" για να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης στο κόμμα περιοχών δήλωσαν ότι περισσότερα από 25 κοινωνικούς οργανισμούς θα μπουν στο "αντιπολιτευτικό μέτωπο".
Στο υπόμνημα των φίλων του Γιανουκόβιτς λένε: "Εμείς είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε την εκλογή εναντίων σημερινής ανίκανης εξουσίας... Εμείς είμαστε έτοιμοι να δημιουργούμε τον "συνασπισμό της Ειρήνης" και πετάμε την πρόκληση στο "κόμμα του Πόλεμου". Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στις εκλογές για να νοικιάζουμε, και να πάρουμε την ευθύνη για το σώσιμο της χώρας και την οικονομίας της".
Πέφτω από το γέλιο. Οι "περιοχωμένοι" κατέστρεψαν την οικονομία, κλέψανε εκατομμύρια δολάρια, εξαφανίστηκαν στρατός και ιδιαίτερες δυνάμεις, μετατρέψανε δικαστήρια και αστυνομία στους υπηρέτες του καθεστώς του Γιανουκόβιτς, στο τέλος να πληγώσουν το Μαϊντάν με αίμα - και ορίστε, στην πραγματικότητα αυτοί είναι «κόμμα ειρήνης και σωσίματος οικονομίας». Και πως πρέπει να καλέσω εκείνους του κύριους, για να τηρώ τους κανόνες τής ευπρέπειας; Άμα εκείνα τα πλάσματα έχουν την συνείδηση, τότε μπορούν να την χρησιμοποιούν για μέτρηση πολύ μικρού μέγεθος.
Επίσης, με την αρχή τις εκλογές αρχίζουν να εμφανίζονται διαφορετικές πληροφοριακές ατάκες στην ομάδα της εξουσίας. Ας πούμε τώρα διαδίδουν τα "νέα" ότι ο πρώτος αναπληρωτής του αρχηγού διοίκησης του Πρόεδρου Ουκρανίας, ο Γιου. Κοσγιούκ υποβάλλει. Στην Μπάνκοβα τα διέψευδαν. Δεν νομίζω ότι διαφορετικά κουτσομπολιά για "ψηλές" θέσεις θα βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Τα καλά νέα:
1. Οι συμφωνίες Ουκρανικής εξουσίας σχετικά την αλλάγη αιχμαλωτισμένους ισχύουν. Οι μαχητές ακόμα δεν αρνιέται από τις υποχρεώσεις τους. Σήμερα από την δική τους πλευρά δήλωσαν ότι αυτοί είναι έτοιμοι να λύσουν υπόλοιπους 863 στρατιώτες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αντίστοιχα, οι Ουκρανοί πρέπει να λύσουν 311 αιχμαλωτισμένους τρομοκράτες.
Ουδέν σχόλιο. Γνωρίζοντας πως συμπεριφέρονται εκείνα τα ζώα με τους δικούς μας αιχμαλωτισμένους, και δεν ευχόμαστε να γνωρίζουν τέτοια συμπεριφορά.
2. Υπάρχουν πληροφορίες ότι στους εκλογικούς πίνακες θα βάλουν και τους δικούς μας ήρωες - εκείνα τα αγόρια τα οποία συμμετέχουν ή συμμετείχαν στην επιχείρηση.
Είμαι σίγουρους ότι άμα εκείνοι θα μπουν στην Βουλή, αυτό δεν θα είμαι μόνο εξόφληση κοινωνίας για αυτό που κάνανε εκείνοι για την Ουκρανία. Οι άνθρωποι, οι οποίοι πέρασαν το πόλεμο, πάντα έχουν ψηλή αίσθημα αδικίας και άρνηση του συμμόρφωσης. Δηλαδή έχουν ακριβώς αυτό που λείπει στην δική μας εξουσία για όλο του καιρό Ανεξάρτητης...
3. Υπάρχει και καινούργια στροφή με την καταστροφή του «Μπόινγκ» της Μαλαισίας.
Στο προκαταρκτικό δελτίο του Συμβουλίου ασφάλειας  Κάτω Χωρών λένε, ότι το αεροπλάνο ήταν σε καλή τεχνική κατάσταση και του χτύπησαν απ' έξω με πολλά «ψηλά ενεργειακά αντικείμενα» (με εκείνη την περιγραφή, μάλλον νομίζουν κομμάτια της αντιαεροπορικής ρουκέτας). Ταυτόχρονα, οι δημοσιογράφοι από BBC Panorama βρήκανε αυτόπτης, οι οποίοι λένε ότι είδανε Ρώσικους στρατιώτες, οι οποίοι οδήγησαν το κόμπλεξ «Μπουκ» σε αυτή τη περιοχή, που (έτσι θεωρούν) κατέρριψαν το «Μπόινγκ».
Δεν αμφιβάλλω, τελικά θα βεβαιώνουν τις εικασίες ομάδας «ΠΑ», τις οποίες δηλώσαμε στην αρχή της τραγικής ιστορίας: το αεροπλάνο κατέρριψαν οι Ρώσικες στρατιώτες, οι οποίοι εισέβαλαν άνομα στο έδαφος της Ουκρανίας και συμμετείχαν στις μάχες εναντίων Ουκρανικού στρατού, και όχι τοπικοί μαχητές.
Μπροστά μας έχουμε πολλά πολιτικά παιχνίδια, αλλά ο κόσμος θα μάθει αργά ή γρήγορα το όνομα του τέρας, ο οποίος οργάνωσε αυτή τη τρομοκρατική πράξη. Όμως δεν είναι μυστήριο ότι το λένε Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: