вівторок, 9 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 8 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Σήμερα βλέπουμε την θλιμμένη εικόνα: ο Ρώσικος στρατός και τοπικοί τρομοκράτες χρησιμοποιούν καιρός ανακωχής για την ανασύνταξη των δυνάμεων τους. Εκείνοι υπολογίζουν αδύνατους τόπους στην άμυνα Ουκρανικού στρατού (και με τις ανιχνευτικές κρούσεις) και φέρουν έκτακτα τάγματα τους σε τέτοιες περιοχές. Συνέχεια πυροβολούν θέσεις του Ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς.

Όλα απ' αυτά κάνουν ταυτόχρονα με τις κραυγές Ρώσικης προπαγάνδας ότι ο Ουκρανικός στρατός παραβαίνει την ανακωχή, και εκείνοι οι τρομοκράτες - αντίθετα, την ακολουθούν με όλα τα μέσα τους.

Αφού στην στιγμή αρχής της ανακωχής ο στρατός μας δεν κατάφερε να δημιουργεί την "άρτια" γραμμή άμυνας, εκείνη οι εικόνα δεν είναι χαρούμενη - τώρα περιμένουμε πολύ άσχημες εκπλήξεις. Όμως στο επιτελείο της επιχείρησης βεβαιώνουν ότι ελέγχουν την κατάσταση.

2. ΤΟ κακό είναι και οι τρομοκράτες, οι οποίοι στις σελίδες του Ρώσικου τύπου παρουσιάζονται ως πασιφιστές, στην πραγματικότητα δηλώνουν ότι δεν έχουν ούτε μία ιδέα για να κρατήσουν την ανακωχή. Π.χ. ο «λαϊκός κυβερνήτης της (ΝτΝΡ, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ)» ο Π. Γκούμπαρεβ από το όνομα των τρομοκρατών δήλωσε: «εμείς χεστήκαμε σε εκείνη την ειρήνη». Και αυτό λέει τώρα ας και πριν λίγες στιγμές η καθοδήγηση τρομοκρατών εκλιπάρησε αντίθετο, και ήρθε ο εαυτόν της στο Μινσκ για την υπογραφή του πρακτικού. 

Τώρα υπάρχουν μεγάλες συζητήσεις άμα ο Γκούμπαρεβ πραγματικά εξεγέρθηκε εναντίων του Πούτιν, ο οποίος συμφώνησε με την ειρήνη; Αυτό είναι χαζό. Ο λόγος της αλλαγής, όπως και το γεγονός, ότι οι τρομοκράτες δεν ακολουθούν την ανακωχή λέει ότι δεν υπάρχει ο λόγος για συμφωνίες ούτε με την «ΝτΝΡ» ούτε με την «ΛΝΡ» (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ). Όλα τα πράγματα αποφασίζονται στην Μόσχα, η οποία ετοιμάζεται για τον πόλεμο. Για αυτό λέει η δραστηριότητα Ρώσικου στρατού μετά από την αρχή της ανακωχής.

Και οι προστατευμένοι του Πούτιν, οι οποίοι βρίσκονται στο Ντονμπάς, δεν έχουν ούτε μία ιδέα τι επόμενη διαταγή θα έρθει από το δικό τους αφεντικό. Και μόλις θα την πάρουν, εκείνοι τρέχουν να την πραγματοποιήσουν τις οδηγίες του. Η σκέψη για την δική τους αστάθεια δεν τους πειράζει. Όμως οι επιστημονικές είπανε πριν πολλά χρόνια: για να έχεις την ιδέα, πριν απ' όλα πρέπει να έχεις το μυαλό.

3. Στην κίνηση "Τσέσνο" ("Σωστά") σήμερα δήλωσαν: έξη από σημερινές βουλευτές του κόμματος περιοχών προσπαθούν να μπουν στην καινούργια βουλή. Εκείνοι ψηφίζεται στις ίδιες περιοχές από οποίες πήρανε θέσεις στις 2012 (αυτό ισχύει για πιο γρήγορους βουλευτές, η πληροφορίες τους οποίους βάλανε στην ιστοσελίδα Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, οι υπόλοιποι θα φτάνουν αργότερα).

Μεταξύ εκείνους τους βουλευτές είναι, ο πολύ γνωστός Σεργίι Κιβάλοβ, ο οποίος έχει όνομα "Σέργιο-Υπολόγισε" ή ας πούμε ο δημιουργός του σκανδαλώδη νόμου για ποινική ευθύνη για τις συκοφαντίες, ο Βιτάλιι Ζουράβσκιι. Δηλαδή, όλα τα καλύτερα αγόρια, τα οποία ο Γιανουκόβιτς (για κάποιο μυστήριο) δεν πήρε μαζί του στο Ροστόφ.

Εγώ δεν ξέρω πως να κατηγορήσω εκείνη την είδηση. Πως μπορούμε να μιλήσουμε για την εκκαθάριση (lustration) άμα τα τσιράκια του Γιανουκόβιτς, τα οποία του δημιούργησαν την αυτοκρατορία του "οδηγούν" και προσπαθούν να "οδηγούν" την χώρα στο μέλλοντα; Αυτό είναι η φαντασμαγορία - φαίνεται ότι η Ουκρανία δεν θέλει να ακυρώσει την δική της θέση του παράλογου. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω, γιατί ο Πούτιν εισέβαλε - με τέτοια πράγματα εμείς θα καταστρέφουμε την δική μας χώρα χωρίς την εξωτερική βοήθεια.

 

Τα καλά νέα:

1. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο δήλωσε ότι από την αρχή ανακωχής ελευθέρωσαν πολλούς ουκρανικούς αιχμαλωτισμένους.

Δηλαδή πριν από την ανακωχή οι δικές μας υπηρεσίες κάνανε την ανδραγάθημα - άρχισαν να μαζεύουν όλα ονόματα αιχμαλωτισμένους από διαφορετικά υπουργεία και εταιρίες σε ένα πίνακα (δεν μπορούσανε να το κάνουν από Απριλίου και κάθε κρατική εταιρία απασχόλησε μόνο με «δικούς τις»). Τώρα αυτή τη δουλειά, την οποία κάνει κέντρο συντονισμού υπουργών το οποίο λειτουργεί στο επιτελείο επιχείρησης, συνεχίζεται. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα από την «ανακωχή» - ότι δεν θα ξεχάσουμε κανένα από τα αγόρια μας τους οποίους αιχμαλώτισαν οι τρομοκράτες ή οι Ρώσοι, και όλοι θα γυρίσουν σπίτι.

Η κατάσταση με τους πολιτικούς αιχμαλωτισμένους τρομοκρατών. Οι πληροφορίες υπάρχουν μόνο σχετικά εκείνους αιχμαλωτισμένους οι συγγενές οποίων ζήτησαν βοήθεια από Συνέδριο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ). Αλλά και αυτό μάλλον δεν είναι ολόκληρο πίνακας για εκείνους, οι οποίοι πραγματικά μπήκανε στη αιχμαλώτιση μαχητών.

2. Και η άλλη δήλωση του Ποροσένκο. Σήμερα, στην συνάντηση με τους στρατιώτες στην Μαριούπολη, εκείνος υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο των παλικαριών μας στο Ιλοβάισκ θα είναι τιμωρημένοι. «Οι λόγοι του χασίματος θα βάλουν στα έκτακτες έρευνες και ανάλυση, για να μην το γίνει στο μέλλοντα» - είπε ο Πρόεδρος.

Είναι ελπιδοφόρος δήλωση. Αφού, δυστυχώς, μέχρι στιγμής κανένας πολεμάρχος δεν απάντησε για τα λάθη του, τα οποία άξισαν ζωή στους στρατιώτες και στους αξιοματικούς μας. Μολονότι υπάρχουν πολλά γεγονότα που δείξανε ότι πρέπει να ψάχνουμε τους υπεύθυνους σε πάνω επίπεδο από τα τάγματα.

Μέχρι στιγμής οπότε η εξουσία μας δεν θα αρχίζει να ζητήσει την ευθύνη από τους ανθρώπους στις επωμίδες, ανεξάρτητα από ποσότητα αστεριών στις επωμίδες, ο στρατός μας δεν θα έχει ευκαιρία να μάθει από τα λάθη του.

3. Στις 21 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα θα κάνουν μία κοινή Ρώσικη πορεία εναντίων την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δήλωση οι οργανωτές πορείας θεώρησαν ότι στην πορεία θα έρθει περίπου 50 χιλιάδες συμμέτοχους. 

Λοιπόν, υπάρχει καλή ευκαιρία για να μάθουμε ποσότητα Ρώσων, οι οποίοι μείνανε ανθρώπους στην χώρα βρικολακιάσματος και μισού. Υπάρχει ο λόγος για πίστη, ότι και στην Ρωσία νωρίς ή αργά αλλά θα ανεβεί το αστέρι της ελευθερίας. Και χαίρομαι ότι υπάρχουν οι Ρώσοι οι οποίοι δεν κλείνοντας την συμφωνία με το διάβολο επιταχύνουν εκείνη τη στιγμή.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: