суботу, 6 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 4 Σεπτεμβρίου.

Από τα κακά νέα:
1. Ο Ρώσικες κατακτητές έχουν τον σκοπό τους να αρπάζουν την Μαριούπολη. Σήμερα κάνανε μάχη κοντά την Σιρόκινο. Αλλά αυτό ήταν μία άλλη ανιχνευτική κρούση.
Δεν ξέρουμε πόσα αίμα θα μας κοστίζει άμυνα της Μαριούπολη. Με τις πληροφορίες μας, το Ουκρανικό αρχηγείο στέλνει προς την πόλη πολλές διγαμίες - και αυτό κάνει πραγματικά. Επίσης οι αστοί επίσης είναι έτοιμοι για να υπερασπίζουν την πόλη από τους εισβολείς. Λόγω εκείνων εγώ πιστεύω ότι η τρίχρωμη πανούκλα δεν θα έχει τύχη.
Ταυτόχρονα υπάρχει απειλή εισβολής Ρώσικου και τρομοκρατικού στρατούς στις επόμενες ώρες. Ο αντίπαλος μπορεί να προσπαθεί να πάρει περισσότερο έδαφος  μέχρι τις ειρηνικές συνομιλίες, και ο Πούτιν θα προσπαθεί να δημιουργήσει "την καινούργια Υπερδνειστέρια" σε εκείνα τα όρια.
2. Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του Κρεμλίνο για το "ειρηνικό σχέδιο"  του, και στο Ντονμπάς κάνουν μάχες, οι Ρώσοι στέλνουν στην Ουκρανία τα καινούργια τάγματα. Και επίσης έχουν καλή εφεδρεία κατ' επείγων.
Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) δήλωσαν ότι κοντά το σύνορο της Ουκρανίας στις συνοριακές πληροφορίες της Ρωσίας βρίσκονται 14 τακτικές ομάδες του τάγματος και κατά τις 1000 μονάδες πολεμικών τεχνικών μέσων.
Σχετικά με τα στοιχεία μας, οι ποσότητα των μονάδων είναι μεγαλύτερη, επίσης υπάρχουν και τακτικές ομάδες του λόχου και σαμποτάζ και ανιχνευτικές ομάδες. Δεν θέλω να συζητήσω με το ΣΕΑΑ, αλλά δεν φαίνεται ότι η Ρωσία θέλει να κάνει τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις.
3. Το ανώμαλο ενδιαφέρον στο αρχηγό του τάγματος "Πρικαρπάτια", τον οποίον φυλάκισαν για την αυθαίρετη άφιξη των θέσεων ζώνης επιχείρησης. Αυτό το γεγονός είναι μία από τις αφορμές για πούμε την δυσαρέσκεια τον στρατιωτικό αρχηγείο, και να αποκαλέσουμε τους φευγάτες του ήρωες.
Σε εκείνη τη κατάσταση, όπως και σε άλλες ίδιες, εγώ δεν θα βιαστώ να κάνω τα συμπεράσματα. Πρέπει να θυμόμαστε - κάθε άνθρωπος έχει την δική του αλήθεια (και επίσης τα τάγματα μας είχανε μπει στις περικυκλώσεις λόγω άφιξης θέσεων με άλλα τάγματα, και σε τέτοιες περιπτώσεις είχαμε περισσότερο χάσιμο στρατιωτών). Η αποστολή ανάκρισης είναι να μάθουν τι έγινε πραγματικά. Και άμα κάποιος δεν θα συμφωνήσει με τα αποτελέσματα της, τότε θα έχει πεδίο για τις συζητήσεις.
Ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι εκλογική. Όχι και στο πόλεμο. Και άμα ο ταγματάρχης είναι φυλακισμένος, τότε εκεί πρέπει να είναι και οι κύριοι με ψηλότερους τίτλους και θέσεις, οι οποίοι επίσης αφήσανε τους στρατούς τους και φύγανε, όπως και εκείνοι οι οποίοι λόγω λαθών ή απραξίας των σκοτώνουν τα παιδιά μας.
Ας πούμε, σήμερα το τάγμα «Αζόφ» δήλωσε, ότι Ρώσοι σήμερα κατέστρεψαν οχυρωμένες θέσεις τάγματος και συνοριακών φρουρών λόγω «αρχηγών οι οποίοι δια δύο ώρες είχανε υποσχεθεί το πυρ του πυροβολικού με απευθείας σκόπευση, αλλά δεν κάνανε τίποτα». Μήπως πρέπει να ονομάζουν τα επώνυμα αρχηγών στην στρατιωτική εισαγγελία και να αναλύσουν την κατάσταση - με τον έλεγχος της κοινωνίας; Αφού η τιμωρία ενός αρχηγού μπορεί να σώσει εκατοντάδες ή χιλιάδες ζωές αύριο.

Από τα καλά νέα:
1. Ο πρόεδρος Π. Ποροσένκο συμφώνησε με τους αρχηγούς των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας το προηγούμενο σχέδιο, το οποίο πρέπει να δείχνουν στο επίπεδο τριμερής ομάδας διαπραγματεύσεων που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι τρομοκρατών.
Όμως εγώ δεν πιστεύω το ειρηνικό διάλογο χωρίς τις ζημίες για τα ενδιαφέροντα μας. Σε όλη αυτή τη ιστορία το μόνο που μου δίνει πίστη είναι η έκφραση του Ποροσένκο ότι άμα οι διαπραγματεύσεις θα ανατραπούν, τότε θα αρχίσει άλλο παραλλαγή, την οποία ονομάστηκε "αποφασιστικές δράσεις".
Λοιπόν, περιμένουμε τι θα γίνει πιστεύοντας στο καλύτερο, και ετοιμάζοντας στο χειρότερο.
2. Ο ΟΒΣ δεν υπόσχεται την στρατιωτική βοήθεια, αλλά δεν έχει πρόβλημα άμα τα μέλη του οργανισμού θα στέλνουν την βοήθεια τους στην Ουκρανία. Ο γενικός γραμματέας του ΟΒΣ, ο κ. Άνδερς φον Ράσμουσεν δήλωσε για αυτό σήμερα.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι η θέση "και σε σάς, και σε μας" - και να μην αρνιέται στον Κίεβο, και να μην θυμώνει την Μόσχα. Όμως πριν λίγες στιγμές οι Ευρωπαϊκές χώρες φοβήθηκαν να σκεφτούν για τις συζητήσεις σχετικά την στρατιωτική βοήθεια - ας και αμυντικούς οπλισμούς. Δηλαδή σήμερα βλέπουμε την πραγματική πρόοδο.
Επίσης ο ΟΒΣ λέει ότι θα δημιουργήσει τέσσερα κεφάλαια για την Ουκρανία. Κάθε χώρα μπορεί να στείλει τις επιδοτήσεις της στο κεφάλαιο σχετικά με τις επιθυμίες της. Δηλαδή τώρα ήρθε ο καιρός για την ενεργή δουλειά των διπλωμάτων μας. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουν.
3. Οι αρχηγοί των κυριότερων χωρών Δύσης, οι οποίοι συμμετέχουν στην σημερινή συνάντηση του ΟΒΣ στην Ουαλία, γενικά στήριξαν την ιδέα για να δυναμώσουν τις κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας. Εκείνη την απόφαση πρέπει να πάρουν αύριο.
Ουδέν σχόλιο. Και τώρα οι γονείς Ρώσικων στρατιωτών οι οποίοι σκοτώσανε στο Ντονμπάς πρέπει να τρώνε το γογγύλι παρά το παρμεζάνα. Χαιρετώ άμα η κυρώσεις θα χτυπήσουν την Ρωσία πιο πολύ.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: