пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 11 Σεπτεμβρίου.

Τα κακά νέα:
1. Η Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία δήλωσε σήμερα: από την Ρωσία στην Ουκρανία μπήκανε σχεδόν 100 μονάδες Ρώσικα πολεμικά μέσα. Στο Συνέδριο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) επιμένουν στην άποψή των: ναι, οι Ρώσοι μπάζουν τα τανκ, τα ΤΟΜΠ και τα αντιαεροπορικά συστήματα «Γκραντ», αλλά ταυτόχρονα, παίρνουν πίσω αυτά τα μέσα τα οποία είχανε μπάζει νωρίτερα.
Δηλαδή έτσι φαίνεται η αλλαγή Ρώσικου καθορισμένου ποσού κατοχής στο Ντονμπάς - ακριβώς αυτό για το οποίοι εμείς είπαμε χτες. Ώστε δεν υπάρχει νόημα να χαιρόμαστε ότι η Ρωσία εξάγει το στρατό της, και εμείς θα έχουμε δουλειά με τους τοπικούς εγκληματίες.
2. Η Μόσχα πιέζει στο Κίεβο με όλα τα μέσα της, για να κάνει τουλάχιστον την επίφαση για να το αναγνωρίζει την "ΝτΝΡ" (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς) και την "ΛΝΡ" (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ).
Άρχισαν από μακρυά. Στο Υπουργείο Εξωτερικών ΡΟ δήλωσαν ότι δεν βλέπουν λόγους, για να βάλουν στο πίνακας ανταλλαγής ομήρων με το πρακτικό το οποίο υπόγραψαν στο Μινσκ τους αιχμαλωτισμένους: τον Ουκρανικό σκηνοθέτη Ο. Σεντσόβ, και την Ουκρανική πιλότο Ν. Σάβτσενκο. Αφού στο πρακτικό «λένε μόνο για αιχμάλωτους πόλεμου, τους οποίους η πλευρές (της σύγκρουσης) πήρανε στις μάχες».
Το πρώτο, εκείνο το γεγονός, ότι η Μόσχα δεν προσπαθεί να ελευθερώνει Ουκρανικούς πολίτες, τους οποίους συνέλαβαν άνομα - δείχνει πως θεωρούν στο Κρεμλίνο το νόμος. Δυστυχώς αυτό δεν είναι η πρώτη μαρτυρία.
Το δεύτερο, δεν καταλαβαίνω τι «αιχμαλωτισμένους από της πλευρές» λένε. ΤΟ θέμα είναι, ότι από την όψη του διεθνή νόμου, δεν μπορούμε να λέμε για τους αιχμαλωτισμένους από την πλευρά την «ΝτΝΡ» και «ΛΝΡ». Αφού με την Τρίτη Σύμβαση της Γενεύης από 1949, τον αιχμάλωτο πόλεμου μπορεί να  είναι μόνο ο στρατιώτης. Και ούτε «ΝτΝΡ» ούτε «ΛΝΡ» - δεν είναι στρατοί, αλλά τρομοκρατικοί οργανισμοί. Αυτό είναι αναγνωρισμένο με το Ουκρανικό δικαστήριο.
Δηλαδή, άμα η Ρωσία θέλει να λειτουργεί με το νόμο, τότε οι αιχμαλωτισμένοι μαχητές είναι οι εγκληματίες τους οποίους συνέλαβαν για την τρομοκρατική δραστηριότητα τους. Και αιχμαλωτισμένοι τρομοκρατών: και στρατιώτες και αμάχητοι πολίτες - είναι όμηροι, και όχι αντίθετα. Και άμα οι Ρωσία κρατάει τους ομήρους τρομοκρατών - δηλαδή αυτή επίσης είναι υπεύθυνη για την τρομοκρατική δραστηριότητα των.
Πρέπει να προσέχουν όταν παίζουν με τους όρους. Αφού μετά η Μόσχα θα σοφιστεί και κάτι ποιο τρελό.
Επίσης, οι δικές μας κρατικές υπηρεσίες λένε, ότι αφήνουν τους Ρώσικους στρατιώτες λόγω λείψεις πόλεμου με την Ρωσία. Αυτό είναι χαζό. Άμα οι Ρώσικες στρατιώτες συμμετέχουν στις πολεμικές δράσεις ως μαχητές και τους αιχμαλωτίζουν - δηλαδή με όλες διεθνές κανόνες εκείνοι είναι αιχμάλωτες πόλεμου και δεν έχει νόημα άμα έχουμε πόελμο με την Ρωσία ή όχι.
3. Οι τρομοκράτες του Πούτιν ακολουθούν τρόπο Σταλινισμού, όπως το είπε «ο μεγάλος Πούτιν», ο οποίος θεωρεί τον χασάπη Στάλιν ως «αποτελεσματικό διαχειριστή».
Τους πρόσφυγές οι οποίοι επιστρέφουν στις πόλεις περιοχής του Ντονέτσκ χαιρετίζει η κυβέρνηση του «ΝτΝΡ». Πιο ακριβώς, το τομέας εκείνου του οργανισμού το οποίο λέγεται «ΝΚΒΝτ» (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων) (δεν καταλαβαίνω, γιατί όχι το «Γκεστάπο», αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους). Η αποστολή του «ΝΚΒΝτ» του Ντονέτσκ - το φιλτράρισμα τους ανθρώπους, και επίσης η αναζήτηση «των εχθρών του λαού» μεταξύ τους τοπικούς. Τώρα ελέγχουν την άδεια διαμονής κάτοικους, και φυλακίζουν εκείνους οι οποίοι δεν έχουν τοπική άδεια. Με στοιχεία μας, το «γραφείο του ΝΚΒΝτ» βρίσκονται στο 8 όροφο της διοίκησης περιοχής.
Τώρα περιμένουμε για να δημιουργούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του «ΝτΝΡ». Όμως ξέρουμε αρκετά για τα βασανιστήρια και τους τουφεκισμούς, σε τους οποίους κάνουν πρακτική «ιδανικές οπαδοί του Στάλιν» από το «ΝΚΒΝτ».

Τα καλά νέα:
1. Το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι θα πάρει περίπου 145 πρότυπα καινούργιων πολεμικών μέσων ως το φετινού τέλος. Μεταξύ τα θα είναι τα καινούργια αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κτλ. Επίσης θεωρούν να πάρουν περισσότερα από 500 πρότυπα όπλα, περισσότερα από 2000 συσκευές παρακολούθησης και σκόπευσης, και επίσης 200 καινούργιες συσκευές διαβίβασης.
Δυστυχώς Υπ.Αμ. δεν δήλωσε πόσες μονάδες κάθε τύπου θα πάρουν. Για αυτό είναι δύσκολα να κατηγορούμε για πραγματικές τύχες. Αφού άμα θα πάρουν, ας πούμε, 50 επιθετικούς αεροσκάφους Σου-25 (επίσης, δεν γνωρίζουμε από θα αγοράσουν πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα - στην Ουκρανία κάνουν μόνο μεταγωγικά και επιβατικά αεροπλάνα) - δεν είναι κακό, τότε 50 ΤΟΜΠ - είναι τίποτα. Αλλά η δήλωση είναι καλό πράγμα.
2. Επίσης στο Υπ.Αμ. δήλωσαν ότι Υπ.Αμ. έφτιαξε 12 χιλιάδες πολεμικών μέσων. Και διευκρίνισαν, ότι τα σημαντικότερα προβλήματα με τα μέσα ήταν λόγω «της σπάνιας χρησιμοποίησης».
12 χιλιάδες πολεμικών μέσων - είναι τέλεια. Αλλά, κύριοι στρατιωτικοί δημόσιοι, ας να ονομαζόμαστε όλα τα πράγματα με τα δικά των ονόματα: όχι λόγω «της σπάνιας χρησιμοποίησης» (άμα ακολουθούν όλους όρους διαφύλαξης και εξυπηρέτησης μέσων, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα), αλλά λόγω κλοπής στο στρατό. Για αυτό σε όλα τα μέσα που είναι στις αποθήκες έχουν λείπει τα ανταλλακτικά. Και αυτό μάθανε μόνο με την αρχή των μαχών.
Και άμα η στρατιωτική εισαγγελία και το ΣΕΑΑ δεν θα βρουν και δεν θα τιμωρήσουν ενόχους, τότε θα έχουμε το θετικό εφέ από τα ψώνια - η εγκληματία θα ισχύει στο στρατό. Με όλα αποτελέσματα.
3. Το Κρεμλίνο πάλι διασκεδάζει κόσμο με τις «λογικές απαντήσεις» στις δυτικές κυρώσεις. Είναι γνωστό, ότι εκείνο αρνήθηκε ευρωπαϊκά προϊόντα, και τελικά οι τιμές στις μερικές περιοχές της ΡΟ αύξανε σε 30%. (Ακριβώς στην ώρα, σήμερα, μετά από την δήλωση για εισαγωγή καινούργιων κυρώσεων της ΕΕ, η αξία του ρουβλιού στην «Χρηματαγορά της Μόσχας» έπεφτε στο ιστορικό μίνιμουμ).
Τώρα ο βοηθός του Πρόεδρου της Ρωσίας, ο κ. Α. Μπελοούσοφ (αχ, τι ανδρείος άντρας) δήλωσε ότι η Ρωσία ετοίμασε «απαντήσεις στο καινούργιο πακέτο κυρώσεων» της ΕΕ και μπορεί να κάνει άρνηση εισαγωγής για τα αυτοκίνητα και για του μερικούς τύπους ρούχων.
Τώρα βλέπω τον Ρώσο εις το εγγύς μέλλον: πεινασμένος, στο σακάκι ντουμπλαρισμένο με βάτα και στα τσαρούχια, ο οποίος χτυπάει την «Λάδα» από τα χαντάκια αποχέτευσης - αφού στην γειτονική πόλη είχανε πούλησε φαγητό. Καλή επιτυχία, αγαπημένοι Ρώσικοι φίλοι! Πείτε «με την νίκη» στον κ. Πούτιν. Και μόνο που ζήτησαν, να σταματάει την εισβολή...

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: