вівторок, 16 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 15 Σεπτεμβρίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα από 15 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μας έδειξε: ενώ στην χώρα υπάρχουν κουτσομπολιά για κάποιες μυστικές διαπραγματεύσεις του Κίεβου και της Μόσχας σχετικά την «ειρηνική τακτοποίηση» της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, το ίδιο έγινε αρένα για τέτοια «ειρηνική» αντίθεσης, την οποία δεν υπάρχει ούτε σε κάθε πόλεμο.

Οι Ρώσικες και τρομοκρατικές στρατοί προσπαθούν να βγάζουν Ουκρανικά τμήματα και τάγματα με ζόρι από τις θέσεις τους - πριν απ' όλα από περιοχές του Ντονέτσκ, Αβδιϊβκα, Ντεμπάλτσεβο, Βολνοβάχα και Στσάστγια. Οι πυροβολήσεις και οι έφοδοι δεν σταματάνε. Με όλα τα μέσα λειτουργούν ομάδες του σαμποτάζ. Υπάρχει η εντεταμένη κατάσταση από την θάλασσα του Αζόφ και μέχρι το Ντονέτσ: ο αντίπαλος πολεμάει για περιοχή Σιρόκινο-Τελμάνοβο-Ντοκουτσάγιεβσκ-Μαριϊνκα-Κρασνογορόβκα. Από βορά Υπάρχει η απειλή για την Μαριούπολη.

Οι Ουκρανικοί στρατοί ανακόπτουν την ορμή. Αλλά σήμερα καταλαβαίνουμε: δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε για κακή ειρήνη. Δυστυχώς.

2. Και ως επιβεβαίωση: σήμερα ο μεγάλος παίκτης μαριονετών, ο Πούτιν, έβαλε το δικό του χέρι στην μαριονέτα αρχηγού του «ΝτΝΡ» (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς), τον κ. Πουργίν, και ο ίδιος δήλωσε: οι τρομοκράτες δεν χρειάζονται εκείνο το νόμο (που προκάλεσε θόρυβο) του Πρόεδρου, του Π. Ποροσένκο, για να δίνει «ιδιαίτερο στάτους» στις μερικές περιοχές του Ντονμπάς. «Εκείνος ο νόμος ισχύει για την Ουκρανία. Για την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς όλοι οι νόμοι δημιουργεί η δική μας βουλή» - δήλωσε η κούκλα με πρόσωπο του Πουργίν.

Κύριοι, για τι ειρηνικό κανονισμό μιλάμε τώρα; Μέχρι στιγμής ο γεωπολιτικό αυτιστικός Πούτιν δεν θα μάθει ότι πρέπει μιλάει ο ίδιος, όλες οι συζητήσεις αξίζουν το ίδιο όπως και φτηνότερο ξυράφι, για το οποίο ο Πουργίν, όπως καταλαβαίνουμε από την μόνιμη αξυρισιά, δεν έχει τα λεφτά.

3. Η ιστορία με την επιστροφή ελικοπτέρων εταιρίας «Ουκρανικά ελικόπτερα» από τις αποστολές ΟΗΕ, για την οποία είπανε όλοι οι εξπέρ και οι πολιτικοί, μεταμόρφωσε στο θέατρο του παράλογου. Αυτή τη  ιστορία είναι τόσο φαντασμαγορική ότι δεν γίνεται να μην την σας πω.

Λοιπόν. Στην διάρκεια της επιχείρησης, κάπως θυμήθηκαν ότι η Ουκρανία έχει τα ελικόπτερα τα οποία ακολουθούν στις αποστολές της ΟΗΕ. Υποτίθεται, ότι η αντήχηση ανέβηκε για αυτό το θέμα αμέσως.

Στην εταιρία «Ουκρανικά ελικόπτερα», η οποία είναι υπεύθυνη για αυτά τα μέσα, τα οποία νοικιάζει από Υπουργείο Άμυνας και Υπουργείο Εσωτερικών, δείξανε για μερικά γεγονότα. Το πρώτο, εκείνα μέσα τα οποία νοίκιασε η εταιρία ήταν το σκραπ, και η εταιρία τα αποκατέστησε με τα δικά της λεφτά (σχετικά με τις πληροφορίες της ~ 400 εκατομμύρια γκρίβνα (περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ)). Το δεύτερο, το Υπουργείο Άμυνας πήρε ως ενοίκιο της 3 εκατομμύρια 570 χιλιάδες γκρίβνα (περίπου 198 χιλιάδες ευρώ) (εκτός απ' αυτό η εταιρία έδωσε στο Υπουργείο 14 εκατομμύρια γκρίβνα (777 χιλιάδες ευρώ) ως φιλανθρωπική βοήθεια για την οικοδόμηση κατοικίας για τους στρατιώτες). Και το τρίτο, στην εταιρία δήλωσαν ότι οι κυρώσεις πρόστιμου της ΟΗΕ λόγω γυρισμού ελικοπτέρων στην ώρα της αποστολής με την ακύρωση της συμφωνίας θα είναι περίπου 400 εκατομμύρια γκρίβνα (περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ). Όλα αυτά τα γεγονότα, στην όψη της εταιρίας, έπρεπε να υποχρεώσει εκείνους ανθρώπους οι οποίοι ζητάνε επιστροφή μέσων για να μάθουν το πρόβλημα και να μετράνε όλα τα υπέρ και τα κατά.

Αλλά κανένας δεν συζήτησε τίποτα. Εντάξει, δεν θα αρχίσουμε την συζήτηση, άμα πρέπει τότε εντάξει - η χώρα πολεμάει και τι συζητήσεις μπορούν να υπάρχουν; Η εταιρία «Ουκρανικά ελικόπτερα» πραγματοποίησε της απαιτήσεις και άρχισε να επιστρέφει τα μέσα (αυτή τη ώρα επέστρεψε 8 ελικόπτερα) στην Ουκρανία. Και απ' εδώ προκαλεί το ενδιαφέρον.

Στις 21 Αυγούστου η εταιρία υπόγραψε έκτακτη συμφωνία για την συμφωνία εκμίσθωσης ότι επιστρέφουν τα 8 ενοικιασμένα ελικόπτερα στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας «με την συμφωνία πλευρών» και προσπάθησε να επιστρέφει τα μέσα. Και στην απάντηση - τίποτα. Οι προσπάθειες να βρουν εκείνους, οι οποίοι θα πάρουν τα ελικόπτερα, για την επιστροφή εκείνα άρχισε τέτοια φασαρία, τελείωσε με την δυστυχία. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας αγνοεί και ζητήματα για να πάρει τα ελικόπτερα της εταιρίας για την εκκένωση πληγωμένους, ας και η εταιρία θα συνεχίζεται να εξυπηρετεί τα μέσα. Τελικά στις 12 Σεπτεμβρίου η εταιρία έστειλα χαρτιά στο οικονομικό δικαστήριο του Κίεβου με την αγωγή (σκεφτείτε για το ζήτημα) εξαναγκασμού Αρχηγείου του Στρατού Ξηράς του Ουκρανικού Στρατού της Ουκρανίας για να πάρουν τα ελικόπτερα από την εκμίσθωση!

Άμα κάποιος καταλαβαίνει τι γίνεται, τότε πείτε και σε μένα. Αφού εγώ δεν καταλαβαίνω με τίποτα, για ποιο λόγο ακύρωσαν συμφωνία με την ΟΗΕ και να πληρώσουμε για κυρώσεις (επίσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι Ουκρανικές εταιρίες θα «πέφτουν» από αυτή τη αξιοπρεπής αγορά, και τις θέσεις των θα πάρουν εταιρίες από την Ρωσία), χάλασαν το «ειρηνοφόρο» ομοίωμα της Ουκρανίας, απλά για να πείστηκε ότι οι Ουκρανικές στρατιώτες δεν τα χρειάζονται. Άμα όλα απ' αυτά έγινε με την ωφέλεια του μετώπου - τότε δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά ποιος υπεύθυνος για αυτή τη παραλογική κατάσταση τώρα; Δυστυχώς η απάντηση δεν υπάρχει.

 

Τα καλά νέα:

1. Στην περιοχή του Λβιβ άρχισαν κοινές Ουκρανικό-Αμερικανικό ασκήσεις "Rapid Trident - 2014" ("Η γρήγορη τρίαινα - 2014"), που συμμετέχουν οι στρατιώτες από 15 χώρες.

Η στρατιωτικοπολιτική σημασία ασκήσεων δεν χρειάζεται ούτε ένα σχόλιο. Ας να έχουμε και τέτοια «πολεμική» στήριξη από την Δύση. Όχι τυχαία, στο Κρεμλίνο πριν την αρχή τους παραπονέθηκαν ότι οι ασκήσεις θα φέρουν «αστάθεια κατάστασης στην περιοχή».

Χαίρομαι ότι, όπως το δήλωσαν στο Υπουργείο Άμυνας, στις ασκήσεις θα αναλύσουν και την σενάριο «μυστικού πόλεμου», το οποίο τώρα κάνει η Ρωσία εναντίων της Ουκρανίας, με αντίθεση για προκλήσεις και πληροφοριακή εισβολή.

2. Αυτή τη ώρα εμείς βλέπουμε περιπτώσεις «φιλικού πυρ» μεταξύ τους Ρώσικο-τρομοκρατικούς στρατούς. Οι τρομοκράτες πυροβολούν τμήματα Ρώσικου στρατού, και επίσης ένας του αλλού. Για τις πυροβολήσεις χρησιμοποιούν και όπλα και τα πυροβολικά.

Από της πληροφορίες μας, γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι στην κακή συνεργασία μεταξύ μαχητές της «ΝτΝΡ» και της «ΛΝΡ» (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ) και επίσης Ρώσικους στρατούς. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του αντίπαλου μας, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε (εννοείται όχι στην κατάσταση «ανακωχής»). Το κακό είναι, ότι η συνεργασία μεταξύ στρατό μας και εθελοντικά τμήματα επίσης δεν είναι ιδανική. Για αυτό λέμε από την άνοιξη.

3. Ο Ευρωπαϊκός Τύπος σήμερα δήλωσε: η ΕΕ μπορεί να δυναμώνει τις κυρώσεις εναντίων Ρωσίας και - το ποιο σημαντικό - να αναγνωρίζει την «ΝτΝΡ» και την «ΛΝΡ» ωε τρομοκρατικούς οργανισμούς. Ιδιαίτερα, για αυτό δήλωσε το Bild και μνημόνευσε το μυστικό πρακτικό της συνάντηση πρεσβευτών χώρων της ΕΕ.

Οι κυρώσεις εναντίων της ΡΟ - είναι πάντα καλό θέμα, και δεν μπορεί να είναι παραπάνω. Και η αναγνώριση τρομοκρατών ως τρομοκράτες θα είναι ένα βήμα μπροστά την αναγνώριση της Ρωσίας ως κράτος ο οποίος στηρίζει τρομοκρατία. Και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, αφού δεν μπορούν να καλέσουν την Μόσχα με το δικό της όνομα, δλδ τον εισβολέα. Σιγά σιγά, αλλά το Κίεβο τελικά καταφέρει τους διεθνές σκοπούς σχετικά το πόλεμο στο Ντονμπάς. Και αυτό είναι μεγάλη τύχη.

 

Το πρώτοτυπο

Немає коментарів: