четвер, 18 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 17 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Τα αρνητικά προτσές κυκλοφορούν γύρω το αντηχητικό νόμο του Π. Ποροσένκο σχετικά «ιδιαίτερο στάτους» για μερικές περιφέρειες του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τα δικά μας τελευταία στοιχεία, εκείνος ο νόμος έφερε πολύ πάθος μεταξύ τους μαχητές της «ΝτΝΡ» και της «ΛΝΡ» (της "Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ" και της "Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ" αντίστοιχα) - το θεώρησαν την νίκη από την Ουκρανική «χούντα». Αλλά το θέμα δεν είναι για τους τρομοκράτες - η γνώμη τους δεν νοιάζει κανένα ούτε στο Κίεβο, ούτε στην Μόσχα. Ήταν πολύ σημαντικό να μάθουμε την αντίδραση του Κρεμλίνο, και όχι από τις νόμιμες δηλώσεις Υπουργείο Εξωτερικών της Ρώσικης Ομοσπονδίας (ΡΟ), αλλά από τις μυστικές διαταγές του κ. Σοίγκου, τις οποίες εκείνος στέλνει στο Ρώσικο στρατό στο Ντονμπάς. Πάντως, οι Ρώσικοι στρατοί, όπως το βλέπουμε στα γεγονότα του τελευταίου εικοσιτετράωρου (π.χ. οι ιδιαίτεροι στρατοί Κεντρικής Ανιχνευτικής Διοίκησης της ΡΟ σήμερα πρόσβαλαν τις θέσεις μας στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ), δεν πήρανε διαταγή ούτε για τις ενεργητικές δράσεις, ούτε για την ανακωχή.

Αυτό σημαίνει, ότι στην Μόσχα δεν θεωρούν το νόμο για το «ιδιαίτερο στάτους» ως στρατιωτικό σκοπό, αλλά την ενδιάμεση επιτυχία στην δική του εισβολή. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε δυνατότητα για πλήρες διάλειμμα για τις επόμενες προσπάθειες να λύσουμε την σύγκρουση με ειρηνικό τρόπο (για καθησύχαση διεθνής κοινωνία και με μικρότερη ελπίδα να πετύχουμε) όπως και για την προετοιμασία λύσης της σύγκρουσης με το τρόπο δύναμης. Αλλά, υπάρχει ελπίδα, ότι στις επόμενες ώρες οι Ρώσικοι και οι τρομοκρατικοί στρατοί θα παίρνουν διαταγή για να ηρεμήσουν, αλλά αυτό είναι τόσο δυνατό όσο η εγκυμοσύνη του Βαλούεφ.

Ο,τι και θα γίνει, εμείς πρέπει να κάνουμε εκείνο για το οποίο είπαμε νωρίτερα - να καταφέρουμε την υπεράσπιση και να απομονωνόμαστε τις εστίες μολύνσεων. Εκπλήττω στις συζητήσεις ότι οι στρατιώτες δεν έχουν μηχανικά μέσα - πως να κάνουν τα ορύγματα; Ο Θεός μας είπε ότι σε τέτοια περίπτωση πρέπει να ανακοινώνουμε της επιστράτευση - η χώρα για τελευταία 15 χρόνια κατασκευάζει κάτι, και κάθε μικρούτσικη πόλη έχει πολλές κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες έχουν αρκετά μέσα. Τι πρόβλημα έχετε;

2. Και πάλι για το νόμο. Σύμφωνα ότι εκείνος ο νόμος είναι ντροπή για την Ουκρανία, δεν το αρνιέμαι. Αλλά πρέπει να δεχόμαστε ότι η παράδοση, όχι και μόνο, του ολόκληρου Ντονμπάς, θα είναι η μεγαλύτερη ντροπή (και ούτε εκείνη την απειλή δεν απομακρύναμε ακόμα) που θα μας κοστίζει με καινούργια χασίματα.

Ο Πούτιν συνεχίζεται το δικό του παιχνίδι, αλλά όχι μικρή ποσότητα στρατών του πήρανε πίσω από την Ουκρανία πριν το λήψη του νόμου. Δυστυχώς, η δική μας εξουσία κρύφτηκε πολλές λεπτομέρειες του διαλόγου με την Μόσχα σχετικά το Ντονμπάς. Για αυτό είναι δύσκολα να καταλαβαίνουμε τι όρους η Μόσχα πραγματοποιεί τώρα.

Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα της Ουκρανικής εξουσία σχετικά εκείνο το νόμο εγώ θεωρώ αυτό το γεγονός, ότι από 20 Αυγούστου σε όλες δικές τις μας στρατιωτικές και αστυνομικές εταιρίες πήρανε διαταγή για το φιλτράρισμα πληροφοριών από την ζώνη σύγκρουσης και να μην δηλώσουν τα αρνητικά νέα. Η ομάδα της εξουσία σκάφτηκε το λάκκο στον εαυτόν της: πείθοντας κοινωνία ότι όλα εντάξει και εμείς οδηγούμε την κατάσταση, τώρα για εκείνη είναι πολύ δύσκολα να εξηγήσει ότι στην πραγματικότητα εμείς δεν έχουμε δυνατότητα να πολεμάμε με ευτυχία, μέχρι ο Πούτιν στηρίζει τους τρομοκράτες. Και εκείνος ο νόμος είχε δημιουργεί για λύση εκείνου του προβλήματος.

Από την σημερινή αρνητική αντήχηση στην κοινωνία, η εξουσία παίρνει μάθημα αλήθειας. Αλλά δεν ξέρω, άμα θα το μάθει καλά.

3. Ενώ Ρώσικοι στρατιώτες σκοτώνουν Ουκρανούς στο Ντονμπάς, το τσούρμο Ουκρανικών βουλευτών που λέγονται «βουλευτική ομάδα "Υπέρ ειρήνης και σταθερότητας"», την οποία δημιούργησαν από βουλευτές κόμματος περιοχών και κομμουνιστικός κόμματος Ουκρανίας, πήγε στην Ρωσία.

Τους χειροκρότησαν στην Κρατική Δουμά. Εννοείται: στην παγκόσμια ιστορία δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όταν στην πρωτεύουσα του κράτος-εισβολέα έρχεται στα γόνατα οι βουλευτές από το κράτος-θυσία για να ζητήσουν «για την ειρήνη και την συνεργασία». Ο πρόεδρος της Δουμάς ο κ. Σ. Ναρίσκιν, σκουπίζοντας το δάκρυ, είχε σφίγγει τα χέρια των, και κάλεσε να έρθουν μια άλλη φορά.

Και εκείνοι οι κλόουν είχανε αποφασίζει, σε τι τρόπο «να επαναλαμβάνουν την πίστη μεταξύ τις χώρες μας». Κλαίω μαζί με τον κ. Ναρίσκιν. Θαυμάζω την εικόνα: στην σανίδα κάτω απ' την αυλόπορτα ο ληστής δύο μέτρων κόβει το σύρμα του συγγενή του πρόεδρου της Δουμάς ΡΟ, και ταυτόχρονα με την ψυχική συντριβή και πολύ ειλικρινά ρωτάει πως ο ίδιος «να επαναλαμβάνει την πίστη» με τον κ. Ναρίσκιν. Αχ τι φιλοσοφικό πρόβλημα είναι.

 

Τα καλά νέα:

1. Η προσωρινή επιτροπή του Ανώτατου Συμβουλίου εξέδωσε το δελτίο σχετικά την χρησιμοποίηση λεφτών, τα οποία δώσανε ο κράτος και οι πολίτες για ανάγκες του στρατού. Τα κεντρικά προβλήματα είναι - η απουσία της ενοποίησης, αγνόησή πραγματικές ανάγκες στρατιωτών, η γραφειοκρατία και ο φορμαλισμός. Αυτό δήλωσε η αρχηγός της επιτροπής, η κ. Ι.Γεράστσενκο.

Αλλά ξέχασαν άλλο σημαντικό λόγο - την γενική διαφθορά. Και οι κύριες μάχες μ' εκείνη μας περιμένουν στο μέλλοντα.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι το σύστημα εφοδιασμού του στρατού τελικά ενδιαφέρει τους έχοντες της εξουσίας - είναι πολύ καλή νέα. Καταλαβαίνω, ότι πολλοί πολιτικοί τώρα θα αρχίσουν να ρεκλαμάρουν τον εαυτόν τους σε εκείνο το θέμα λόγω της προεκλογικής καμπάνιας. Αλλά όσων για μένα - αυτό δεν έχει νόημα. Άμα με τέτοιες κινήσεις θα αλλάζουμε την σημερινή κατάσταση, ας να είναι και έτσι.

Τώρα δεν είναι μεγάλο μυστήριο ότι χωρίς την βοήθεια εθελοντών οι Ουκρανικές στρατιώτες θα είναι στην πολύ χάλια κατάσταση στην ζώνη σύγκρουσης - οι κρατικές εταιρίες, πως να το πω πιο προσεχτικά, δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Στην δική μου γνώμη, μετά από κάθε γεγονός σημαντικής βοήθειας εθελοντών στο στρατό (εννοώ σημαντικά πράγματα - τα θωρακισμένα σακάκια, τις εξαρτήσεις, τους εξοπλισμούς κτλ), πρέπει να αρχίσουμε την νόμιμη εξέταση - ποιος είναι υπεύθυνος και γιατί τις «τρύπες» του εφοδιασμού πρέπει να φτιάξουν οι εθελοντές και όχι κρατικές εταιρίες.

Η εθελοντική κίνηση - είναι η περηφάνια της χώρας μας. Αλλά μην ξεχάστε, ότι εκείνα τα παιδιά κάνουν δουλειά των άλλων. Και το ανδραγάθημα των δεν πρέπει να ακυρώσει ευθύνη απ' εκείνους οι οποίοι φέρανε την δική τους δουλειά στους μη αδιάφορους πολίτες, και απλά παίρνει το μισθό του και ξεκουράζεται (βέβαια, άμα δεν είναι απασχολημένος με άλλες δράσεις, οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέροντα υπέρ του πρίσματος του ποινικού κώδιξ). Αλλιώς ποτέ δεν θα φτιάξουμε το εφοδιασμός του στρατού.

2. Επίσης, δύο λόγια για την περίεργη δραστηριότητα. Στην περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας πήρε τον αξιωματικό του στρατολογικού γραφείο, ο οποίος δωροδοκήθηκε για να απάλλαξε εκείνους τους πολίτες από την επιστράτευση, οι οποίοι δεν θέλανε να πολεμάνε. Η τιμή του «ζήτημα» -- 6 χιλιάδες γκρίβνα (περίπου 350 ευρώ), και μετά οι τοπικοί πασιφιστές πήρανε βεβαίωση ότι είναι αδύνατοι για την στρατιωτική θυσία.

Κάποιος έχει τα αρχίδια για να κάνει ανοιχτή ακρόαση απόθεσης στο δικαστήριό; Τα στρατιωτικά γραφεία μας μετατράπηκαν στις εμπορικές εταιρίες (έτσι ήταν και πιο νωρίς) - αλλά δεν βάλανε το τιμοκατάλογο των στις πόρτες. Η αρχή αλλαγών σε εκείνα τα γραφεία έπρεπε να γίνει από το Μάρτιο - ας και να φτιάξουμε την επιστράτευση μέχρι τώρα.

3. Την βουλή της ΗΠΑ πρότειναν το σχέδιο του νόμο σχετικά τις καινούργιες κυρώσεις εναντίων της ΡΟ και για την στήριξη της Ουκρανίας. Και ένα από τα άρθρα λέει για την χορήγηση οπλών στο Κίεβο.

Σχετικά με εκείνο το νόμο, ο Αμερικανικός Πρόεδρος θα έχει άδεια για να δώσει την Ουκρανία τα μέσα για αντίδραση στα επιθετικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου μέσα εναντίων τα τανκ, ανιχνευτικά μέσα (ως αεροπλάνα χωρίς πιλότο), στρατιωτικούς εξοπλισμούς κτλ.

Καταλαβαίνω ότι το σχέδιο του νόμου, δεν είναι ο νόμος. Αλλά το γεγονός εμφάνισης τέτοιου έγγραφου στην βουλή τις ΗΠΑ, μετά από κανονικό τραγούδι της ΕΕ ότι η ίδια δεν μπορεί να δώσει τα όπλα στην Ουκρανία, μας δίνει πίστη.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: