середу, 24 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 23 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Οι πυροβολήσεις στο Ντονμπάς συνεχίζονται. Σήμερα τα φλογερά σημεία είναι - το Ντονέτσκ, το Ντεμπάλτσεβο, η Αβντιϊβκα.

Νωρίτερα, μεταξύ τους αναλυτές της ομάδας «Πληροφοριακή αντίδραση» είχαμε την ιδέα ότι το τρομοκρατικό παιχνίδι με το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ - είναι μόνο η κάλυψη για να φέρουν τους Ρώσικο-τρομοκρατικούς στρατούς στις βόρειες περιοχές (κοντά την Γιασινοβάτα-Παντελεϊμόνιβκα). Μάλλον και αυτή τη ιδέα είναι ενεργή.

Οι πυροβολήσεις των τρομοκρατών τις κατοικήσιμες περιοχές πραγματοποιεί και μία άλλη αποστολή - καλλιεργεί το μισός των εντόπιων στους Ουκρανικούς στρατιώτες, οι οποίοι (όπως θεωρούν οι εντόπιοι) πυροβολούν. Εμείς ξέρουμε για αυτή τη άτιμη τακτική τρομοκρατών για πολύ καιρό, αλλά, όπως το δείχνουν οι συνεντεύξεις, οι εντόπιοι οι οποίοι δεν έχουν άδεια στις πληροφορίες, πραγματικά πιστεύουν ότι οι πυροβολήσεις είναι οι δουλειά των «μπαντέριβτσι».

2. Οι μαχητές της «ΝτΝΡ» (η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ») ετοιμάζονται να οργανώνουν στις 2 Νοεμβρίου στο δικό του έδαφος τις εκλογές του «αρχηγού της Δημοκρατίας» και βουλευτικές εκλογές στο δικό τους «κοινοβούλιο». Ταυτόχρονα, ο «πρωθυπουργός της ΝτΝΡ» ο Α. Ζαχάρτσενκο δήλωσε, ότι οι τρομοκράτες δεν θα επιτρέψουν την οργάνωση εκλογών στο Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας, οι οποίοι θα είναι στις 26 Οκτωβρίου.

Σε εκείνα τα «έξυπνα» αγόρια, σε λίγο θα πεθαίνουν οι άνθρωποι, και εκείνοι ακόμα δεν ηρέμησαν. Με τα στοιχεία μας, οι τοπικοί «διοικητές» στις πόλεις, τις οποίες ελέγχει η «ΝτΝΡ», πήρανε διαταγή για να ετοιμάζονται πίνακες ψηφοφόρους και να αρχίζουν «διδακτική δουλειά», οι ίδιοι απειλούν με τα μέτρα καταπίεσης σε εκείνους κάτοικους οι οποίοι δεν θα έρθουν σε εκείνες οι «εκλογές». Και αυτό είναι περίεργα: όλοι καταλαβαίνουν, ότι τον «Αρχηγό της Δημοκρατίας» για εκείνους τους μαχητές αλκοολικού μετώπου θα ορίσουν στην Μόσχα. Για πιο λόγο παίζουν το τσίρκο;

3. Στην κρατική διοίκηση της περιοχής του Ντνιπροπετρόφσκ σήμερα δήλωσαν: στα νεκροτομεία περιοχής, τα οποία βρίσκονται κοντά την ζώνη επιχείρησης, είναι πάνω από χίλια σκοτωμένους Ουκρανικούς στρατιώτες. 552 απ' εκείνους ακόμα δεν αναγνώρισαν. Δεν ξέρω από που έχουν τέτοιους αριθμούς, αλλά το θέμα είναι άλλο - πραγματικά, πολλοί σκοτωμένοι στρατιώτες δεν είναι ταυτισμένοι και ακόμα είναι εξαφανισθέντες, ιδιαίτερα μετά από τα γεγονότα του τέλος του Αυγούστου. Ενώ στο κόσμο θεωρούν ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε μέχρι να θαφτούν τον τελευταίο σκοτωμένο στρατιώτη. Και άμα εμείς είμαστε πολιτισμένη χώρα και πολιτισμένη κοινωνία, τότε λέγοντας για την ειρήνη στο Ντονμπάς, δεν γίνεται να ξεχάσουμε τους ήρωες μας.

Άμα εμείς δεν θα ξέρουμε και δεν θα θυμηθούμε τα ονόματα εκείνων, οι οποίοι είχανε σκοτώσει για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, τότε τι αξία θα έχει η κυριαρχία μας;

 

Τα καλά νέα:

1. Η ένταση του βομβαρδισμού στις θέσεις Ουκρανικού στρατού μείωσε. Τελικά επιβεβαιώνει εκείνη η πληροφορία ότι οι Ρώσικο-τρομοκρατικοί στρατοί πήρανε πίσω από την γραμμή του μετώπου πυροβολικά με διαμέτρημα πάνω από 100 χιλιοστόμετρα. Οι Ουκρανικές στρατιώτες επίσης παίρνουν τα όπλα τους πίσω.

Όμως, η διαδικασία απομάκρυνσης πυροβολικού από την πλευρά τρομοκρατών υπάρχει μόνο σε μερικές περιοχές. Για αυτό, δυστυχώς, δεν μπορούμε να βεβαιώνουμε ότι εκείνοι κρατάνε όλους όρους της ανακωχής. Τουλάχιστον εκείνοι άρχισαν την θετική διαδικασία, αλλά δεν αποκλείεται να κάνουν μίμηση ελάττωσης της σύγκρουσης.

2. Ο Υπουργός Άμυνας, ο Β. Γελετέι δήλωσε ότι Υπουργείο Άμυνας αναθεωρεί «την αντίληψη του Ουκρανικού στρατού». «Εμείς αναθεωρούμε την ολόκληρη αντίληψη του Ουκρανικού στρατού - για να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς η Ουκρανία χρειάζεται» - είπε εκείνος.

Από την αρχή, καταλαβαίνω ότι χρειαζόμαστε την καινούργια πολεμική θεωρεία - ευτυχώς η κυβέρνηση άρχισε να την ετοιμάζεται. Και απ' εδώ θα αρχίσουμε με σημαντικότερα - την ανάλυση και ένωση όλες τις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες οι οποίες θα ισχύον για όλα τμήματα, ιδιαίτερες υπηρεσίες και ανιχνευτική κοινωνία.

Από τα παραδείγματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, εμείς βεβαιώσαμε ότι στις σημερινές Ουκρανικές συγκρούσεις, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με δυνάμεις και μέσα μίας υπηρεσίας. Μόνο με όλα τα μέσα, και με την κοντή συνεργασία (ακριβώς αυτό που δεν ξέρουν οι δικές μας στρατιώτες). Δηλαδή, οι μεταρρυθμιστικές διαδικασίες για Υπουργείο Άμυνας και Ουκρανικού Στρατού, Υπουργείο Εσωτερικών και Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία, Συμβούλιο Ασφάλειας της Ουκρανίας, Υπηρεσία Εξωτερικής Ανίχνευσης πρέπει να συνεργάζονται πιο κοντά, αφού δεν γίνεται να τους μάθουμε συνεργασία άμα θα μεταρρυθμίσουμε κάθε τμήμα ιδιαίτερα.

Το θέμα είναι τι θα πετυχαίνουμε στο τέλος, αφού οι δικά μας τμήματα τήρησης του κανόνα έχουν συνήθεια να κάνουν όλα μόνη και να κλείσουν τον εαυτόν τους από τους «συναγωνιστές». Δεν θα μπορέσουμε να λέμε για την αρκετή και αποτελεσματική μεταρρύθμιση του τομέα ασφάλειας της χώρας, άμα δεν θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

3. Πραγματικά εμένα με χάρισαν τα αποτελέσματα τις κοινωνικής έρευνας, την οποία έκανε Ρώσικη Κοινωνική υπηρεσία του Ιδρύματος αγώνα με την διαφθοράς. Σχετικά με στοιχεία Ρώσικων κοινωνιολόγους, στις περιοχές του Χάρκιβ και της Οδησσού 34% εντόπιους βλέπουν το μέλλοντα τους μαζί με την Ευρώπη, και μόνο 17% μαζί με την Ρωσία.

Ταυτόχρονα, 87% από τοπικούς λένε ότι βλέπουν το μέλλοντα της περιοχής του μόνο στην Ουκρανία. Ουδέν σχόλιο.

4. Από τα ανέκδοτα. Στο ομοσπονδιακό κοσμικό πρακτορείο της ΡΟ δήλωσαν ότι η Ρωσία θεωρεί να αρχίζει «την γενικά αφομοίωση της Σελήνης» στο τέλος 20 - αρχή 30 χρονών.

Όπως καταλαβαίνω μετά από πήρανε επιχορηγούμενη Κριμαία, προσπαθώντας «να καταφέρει» το επιχορηγούμενο Ντονμπάς, το Κρεμλίνο ψάχνει καινούργιο χώρο για το «Ρώσικο κόσμο». Αμέσως θυμάμαι το παλιό ανέκδοτο για το αγόρι, το οποίο τρέχει στο πατέρα και φωνάζει: «Παπά, στο ραδιόφωνο είπανε ότι οι Ρώσοι πήγανε στο Κόσμο!!», και ο πατέρας του απαντάει με χάρη: «Πως, όλοι;...»

Κύριοι από το Κρεμλίνο, άμα εσείς πραγματικά θέλετε να πηγαίνετε στην Σελήνη, τότε στείλτε τον Πούτιν από πρώτα πρώτα, σας παρακαλώ. Τότε εμείς θα σας στείλουμε τα λεφτά για εκείνο το χαρούμενο γεγονός θα γίνει πιο νωρίς από τέλος των 20 χρονών. Εμείς, οι Ουκρανοί δεν διαφωνούμε την Ρώσικη επέκταση - απλά μην επιστρέψτε.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: