четвер, 25 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 24 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Οι Ρώσικοι και τρομοκρατικοί στρατοί τώρα μοιάζουν ασόβαρη και μυστική γυναίκα από τα έργα του Τουργκένιεφ. Μετά από κάποια μείωση ποσότητας πυροβολισμού στις θέσεις Ουκρανικού στρατού και πολιτικών αντικείμενων για όλη την ημέρα, η μαχητές το βράδυ άρχισαν για την «ανακωχή» με μεγάλο πάθος, κάνανε παραξενιές για όλη την νύχτα, και το πρωί η ένταση του πυροβολισμού πάλι μείωσε.

Η εντεταμένη κατάσταση κράτησε για όλη την ημέρα κοντά το Ντονέτσκ, το Πισκί και την Κάμγιανκα, που ο πυροβολισμός συνέχισε στις θέσεις και στα φυλάκια Ουκρανικού στρατού.

Νομίζω ότι η σημερινή μείωση της έντασης τρομοκρατών δεν σημαίνει τίποτα. Αύριο, ή την σημερινή νύχτα εκείνη θα συνεχίσουν τις επιθέσεις με καινούργια δύναμη. Δεν υπάρχει ούτε ένα λόγο για την «ειρήνη».

2. Μόλις εμείς δηλώσαμε, ότι το Ρώσικο Γενικό Επιτελείο έστειλε στους τρομοκράτες διαταγή για να ετοιμαστούν παραποιήσεις «βεβαιώσεις εγκλημάτων» των Ουκρανικών στρατιωτών, και αμέσως τέτοιες «βεβαιώσεις» εμφανίστηκαν στο Ρώσικο τύπο.

Εδώ έχετε και έγκυοι κοπέλες στους κοινούς τάφους, και μαζικοί τουφεκισμοί των αμάχητων πολιτών, μοιάζει μόνο το γνωστό κόλπο της Ρώσικης προπαγάνδας με σταυρωμένα παιδιά, όμως καλύτερα να δείξουν της αθροιστική εικόνα - σταυρωμένα έγκυον παιδιά, για καλύτερο εφέ. Οι «φταίχτες» σε εκείνα τα τερατώδη εγκλήματα, με γνώμη τρομοκρατών και Ρώσικου τύπου - ο Αριστερός τομέας και η Εθνική Φρουρά, δεν γίνεται χωρίς εκείνους.

Βλέπουμε πως καλά εκπληρώνουν διαταγές του Κρεμλίνο και τοπικές τρομοκράτες και Ρώσικες δημοσιογράφοι. Ο μηχανισμός δημιουργίας του ψέματος λειτουργεί όπως πρέπει. Και πιο σημαντικό είναι ότι οι τρομοκράτες με τέτοιες προκλήσεις καταφέρουν δύο σκοπούς ταυτόχρονα: υποτιμούν Ουκρανικούς στρατιώτες, και, ταυτόχρονα, τους φταίνε στα δικά τους εγκλήματα.

3. Σήμερα στην ΟΑΣΕ αρνηθήκανε την ενημέρωση του κέντρου τύπου επιχειρησιακού επιτελείου «ο Βορράς» και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) της Ουκρανίας, ότι το αυτοκίνητο ομάδας της ΟΑΣΕ είχε πυροβολεί χτες στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Εμείς δεν θέλαμε να αναφέρουμε εκείνο το θέμα, αλλά προχτές εκείνες οι πληροφορίες πήραμε και από τα κανάλια της ομάδας «Πληροφοριακή Αντίδραση» - εμείς μάθαμε, ότι για εκείνο το γεγονός ξέρουν οι στρατιώτες μας, εμείς δεν είπαμε τίποτα για εκείνο το πυροβολισμό, και δώσαμε τέτοια ευκαιρία στα νόμιμα όργανα. Και τώρα, ορίστε - η ΟΑΣΕ το αρνιέται.

Εγώ παραδέχομαι, ότι μπορούσαμε να κάνουμε λάθος και εμείς, και το ΕΕ «ο Βορράς», και το ΣΕΑΑ. Μπορεί να το γίνει. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά όταν οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ συμπεριφέρονται και δηλώνουν περίεργα όταν λένε για τα γεγονότα στο Ντονμπάς. Μήπως, εκείνη την περίεργη συμπεριφορά εξηγείται με εκείνο το γεγονός ότι στην ΟΑΣΕ για την "Ουκρανική κατεύθυνση" είναι υπεύθυνοι και οι πολίτες της Ρωσίας; 

Για παράδειγμα, «τρεχούμενη επίσκεψη» του συνόρου μεταξύ την Ουκρανία και την Ρωσία κάνουν οι εκπρόσωποι της ΟΑΣΕ, τους οποίους διευθύνει Τμήμα συνοριακών απειλών της ΟΑΣΕ. Ο τμηματάρχης του είναι ο Αλεκσέι Λίζενκοφ - ο καταγόμενος από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο τρόφιμος του γερού προπαγανδιστή Λαβρόφ. Τελικά τι πρέπει να σκεφτόμαστε;

Νομίζω, ότι από πλευρά της Ευρώπης θα είναι καλύτερα, άμα τέτοιες θέσεις για εκείνη την στιγμή θα πάρουν οι εκπρόσωποι της τρίτης, αδιάφορης πλευράς. Αλλιώς μπορούν να εμφανίζουν πολλές δύσκολες ερωτήσεις.

 

Τα καλά νέα:

1. Σχετικά με τις πληροφορίες μας, αποτελειώνουν τα γενικά μέτρα άμυνας της Μαριούπολης, την οποία οι στρατιώτες του Πούτιν δεν θα αφήνουν τόσο απλά. Επίσης πήρανε μέτρα για εξασφάλιση άμυνας στην περιοχή της Χερσώνα, στο διοικητικό σύνορο με την Κριμαία. Ας και εδώ δεν είναι καλοί όροι για εισβολή στην ήπειρο, όλα να τα περιμένουμε. Η δημιουργία γραμμής της άμυνας, την οποία κλείνουμε με αντιαεροπορικά μέσα - είναι καλύτερο τρόπο «ανακωχής» με Ρώσους και μαχητές.

Χαίρομαι, ότι την στρατιωτική διοίκηση μας δεν σταματήσανε οι συζητήσεις σχετικά την ουσιαστική «ειρήνη», την «εξαγωγή στρατού» και του «κανονισμού σταματήματος του πυροβολισμού». Μάλλον τώρα θα δούμε για την πρώτη φορά την δουλειά για την προπορεία του αντίπαλου, και όχι αστραπιαία φασαρία μετά από ο κόκορας έκανε την γυμναστική, και με όλη την δύναμη του χτύπησε κάποιον στο κώλο του.

2. Ο Πρόεδρος Π. Ποροσένκο υπόγραψε ο νόμος για λύση την φιλανθρωπική βοήθεια για την επιχείρηση από πληρώματα του φόρους για τα κέρδους ατόμων. Ταυτόχρονα δημιούργησαν την βάση δεδομένων τους εθελοντών της επιχείρησης.

Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω την έκπληξη: μα πως δυνατό! Εδώ για κάποιο καημένο μισώ χρόνο κρατάει η αντιτρομοκρατική επιχείρηση, οι εθελοντές λύνουν απίστευτα ποσότητα αποστολών εφοδιασμού στρατιωτών, το οποίο πρέπει να κάνουν οι κρατικές εταιρίες, και τώρα τόσο γρήγορα η εξουσία αποφάσισε να τους βοηθήσει. Κλαίω από την χάρη μου.

Και άμα θα μιλήσω χωρίς το σαρκασμό - είναι πολύ καλή και σημαντική απόφαση. Σε μας, ο κράτος, για κάποιο λόγο είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να οργανώνει καλό σύστημα εφοδιασμού του στρατού, και ταυτόχρονα δημιουργεί διαφορετικές δυσκολίες για εκείνους τους πατριώτες οι οποίοι λύνουν εκείνο το πρόβλημα. Αυτό είναι πολύ τρελό. Και το φτιάξιμο της κατάστασης, ας και τόσο αργά, αλλά είναι καλό.

Επίσης χάρηκε και η εντολή του Πρόεδρου για να στείλει τους στρατιωτικές επιτρόπους στην ζώνη επιχείρησης στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λοχάνσκ. Και στις θέσεις τους θα βάλει τους πληγωμένους συμμέτοχους της επιχείρησης.

Και άμα θα οργάνωσε ένα τάγμα από κύριους «ήρωες» του πόλεμου - στρατιώτες του νώτα, τότε τώρα θα πίνουμε το τσάι στα ερείπια του Κρεμλίνο.

3. Η λύση της κατάστασης στης Ουκρανία θα είναι κύριο προτεραιότητα για το καινούργιο γενικό γραμματέα του ΟΒΣ τον κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα πάρει την θέση του του 1 Οκτωβρίου. Για αυτό δήλωσε ο καινούργιος «σχεδόν» γενικός γραμματέας του ΟΒΣ.

Δίνει ελπίδα η αντιστοιχία, με την οποία ο κ. Στόλτενμπεργκ εξήγησε την αντιμετώπιση του. Αυτό είναι και κατανόηση του απαράδεκτου αλλαγών συνόρου με πολεμικά μέσα, και αίσθημα της απειλής την οποία φέρνει η Ρωσία στο πολιτισμένο κόσμο. Τε τύχη.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: