вівторок, 23 вересня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 22 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Εμείς παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες ότι η «ΛΝΡ» και η «ΝτΝΡ» (η "Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ" και η "Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ" αντίστοιχα), με την διοίκηση της Μόσχας εντατικά ετοιμάζονται για της μελλοντικής μάχες. Δημιουργούν κεντρικές αποθήκες του οπλισμού, των πυρομαχικών, του εξοπλισμού, της καύσιμης. Δημιουργούν βάση επισκευής μέσων και όπλων. Από την Ρωσία έρχονται τα εξπέρ από διαφορετικά πεδία - από επισκευή μέσων διαβιβάσεων και μέχρι ραδιοηλεκτρικού πόλεμου.

Και το Κίεβο προσπαθεί να καταφέρει την «ειρηνική συζήτηση». Ταυτόχρονα, στην Μόσχα ο Πούτιν οργανώνει την συνάντηση της Συμβουλής Ασφάλειας της Ομοσπονδίας, που κοιτάζει πως οι Ουκρανία ακολουθεί ειρηνικές συμφωνίες, όμως το θέμα «συμπεριφοράς» του στρατού του και μαχητών δεν για κάποιο λόγο του νοιάζει.

2. Στο Ουκρανικό τύπο κυκλοφορεί η αντήχηση είδηση: ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής ανακριτικής διεύθυνσης του Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίες πήρε την θέση του στο καιρό του Γιανουκόβιτς, ο Ολεγ Τατάροβ, ο οποίος οργάνωσε ποινικές υποθέσεις εναντίων των ενεργών μελών του Μαϊντάν, μπορεί να πάρει θέση του αναπληρωτή του διοικητή του Χερσών.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια μυστικές παιχτών με κύρος να φέρουν στην εξουσία τους ενεργητικούς παράγοντες από καιρό της «χρυσής φραντζόλας». Εμείς βλέπουμε τα ίδια προβλήματα και σε τόσα «περίεργα» πεδία ως π.χ. στρατιωτική ανίχνευση, που βρίσκονται οι κύριοι, για τους οποίους περιμένει η φυλακή. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι οι αποφάσεις σχετικά τις θέσεις για εκείνα τα σκουπίδια διδακτορίας παίρνουν ψηλά.

Επάνω σ' αυτό, ο ένας από τα τσιράκια του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει τίτλο του στρατηγού της Υπηρεσίας Ασφάλειας Ουκρανίας, έκανε μήνυση την ομάδα «Πληροφοριακή αντίδραση» - δεν του άρεσε το λαϊκό lustration.

 

Τα καλά νέα:

1. Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δήλωσαν, ότι οι διοικήσεις της «ΛΝΡ» και της «ΝτΝΡ» τελικά άρχισαν να ακολουθούν την ειρηνική συμφωνία. Η βεβαίωση του γεγονότος είναι ότι «οι δικοί μας συνοριακοί φρουροί στην γραμμή της άμυνας δεν είδανε κανένα αεροπλάνο χωρίς πιλότο».

Μήπως είναι και έτσι - ας και να ελπίσουμε, αλλά εγώ έγραψα πάνω για τις ιδέες τρομοκρατών σχετικά την «ειρηνική απόφαση». Περισσότερα από 40 πυροβόλησις από τρομοκράτες στις θέσεις του Ουκρανικού στρατού για το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν φαίνεται ειρηνικά. Τώρα περιμένω τα πρωινά δελτία, ας και δεν έχω πολύ πίστη στην αλλαγή της κατάστασης - αφού σήμερα οι τρομοκράτες πυροβόλησαν στις περιοχές του Ντονέτσκ, Στσάστγια, Μαριούπολη...

2. Συνεχίζονται η φαγωμάρες μεταξύ τις τρομοκρατικές ομάδες.

Στην πόλη Αντρατσίτ η θέση του διοικητή από την «ΛΝΡ» έγινε ο τοπικός αστυνόμος του τμήματος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τοπικούς εγκληματίες. Τέτοιο διορισμό δεν άρεσε στους εκπροσώπους από εγκληματικές ομάδες των Κοζάκων. Λόγω «συζητήσεων διορισμού» λένε για μερικές αψιμαχίες μεταξύ μαχητών.

Σχεδόν η ίδια ιστορία γίνεται στην πόλη Κράσνι Λούτς, αλλά όλα είναι ακριβώς αντίθετα - εδώ οι Κοζάκοι «διόρισαν» τον δικό τους οπλαρχηγό τον γενικό διοικητή της κρατικής εταιρίας «Ντονμπάςαντρατσιτ», και αυτό δεν άρεσε στους τοπικούς εγκληματίες. Φαίνεται, ότι οι μάχες για τα παχνιά γίνεται την καινούργια μόδα μεταξύ τρομοκρατών.

Η διάγνωση είναι καθαρή: οι αράχνες στην μπάνκα άρχισαν να τρώνε ένα του αλλού.

3. Στις Ουκρανικές σχόλες οι συμμέτοχοι της επιχείρησης δίνουν τα «μαθήματα της ανδρείας». Τα παιδιά της χώρας μας έχουν ευκαιρία να μάθουν για το ηρωισμό όχι από τα βιβλία, αλλά να κοιτάζουν τους ήρωες οι οποίοι βαράνε για την Πατρίδα τους. Είναι κρίμα, ότι η Ουκρανία χρειάστηκε εκείνο το ηρωισμό στο προχωρημένο 21 αιώνα. Αλλά είναι καλό, ότι εκείνη έχει τέτοιους γιους, πολλούς τους έχει, και τους ενώνει η αγάπη στην πατρίδα και στο λαό της.

Εμένα μ' ενδιαφέρει, άμα οι πληγωμένοι Ρώσικες μαχητές αποβατικού αγήματος επίσης δίνουν τέτοια «μαθήματα ανδρείας» στα Ρώσικα σχολές; Αφού εκείνοι έχουν τι να πουν πως δύσκολα είναι να είσαι τον κατακτητή στην χώρα η οποία κέρδισε στην Επανάσταση Αξιοπρέπειας, πως δύσκολα είναι να πολεμάς εναντίων εκείνους οι οποίοι υπερασπίζουν την γη τους. Ας να πουν στα Ρώσικα παιδιά για τα δικά τους εφιάλτες του Ντονμπάς.  Σε αυτή τη περίπτωση εγώ θυμήθηκα το ανέκδοτο σχετικά το μήνυμα στους γονείς του φοιτητή: «Ο γιος σας χέστηκε στο μάθημα της ανδρείας»...

4. Ο βουλευτής της Ευρωπαϊκής Βουλής από τις Κάτω Χώρες ο κ. βαν Μπαάλεν στην συνέντευξη του DW δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΣΕ έχουν ακριβώς βεβαιώσεις ότι ο Ρώσικος στρατός είχε μπάσει στην Ουκρανία, ας και η εξουσία της Ομοσπονδίας το αρνιέται. «Άμα οι Ρώσικοι στρατοί δεν υπάρχουν στην Ουκρανία, τότε από που έρχονται σώματα σκοτωμένους Ρώσικους στρατιώτες; Από που έρχονται πληγωμένοι στα νοσοκομεία του Ροστόφ και της Άγιας Πετρούπολης; Αυτό είναι παράλογο», αγανάχτησε εκείνος. Και συνόψισε: «Αυτό είναι πραγματικό ψέμα και διαφωτιστική προπαγάνδα, σε την οποία, δυστυχώς, πιστεύουν πολλοί».

Τελικά στην Ευρώπη άρχισαν να χρησιμοποιήσουν με εκείνες τις γνώσεις, τις οποίες η Ουκρανία προσπάθησε να δείχνει την Δύση. Αυτό είναι η νίκη μας στο πληροφοριακό μέτωπο μας εναντίων άπιστο, υποκριτικό και άτιμο εχθρό.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: