середа, 1 жовтня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 30 Σεπτεμβρίου.

 

Τα κακά νέα:

1. Τις 30 Σεπτεμβρίου, ακριβώς πριν 11 χρόνια, η Ρωσία προσπάθησε να κλεφτεί ένα μέρος της Ουκρανίας, και άρχισε να κατασκευάζει το πρόχωμα από δικό της Κρασνοντάρσιι κράι προς το Ουκρανικό νησί Τούζλα. Ο σκοπός της ήταν να «προσαρτά» το νησί στην Ρωσία. Αφού πριν 1925 η Τούζλα ήταν ένα μέρος της χερσόνησο Ταμάνσκιι, και έγινε το νησί μετά από την μεγάλη φουρτούνα. Δηλαδή βάλτε πίσω.

Εκείνη τη φορά λύσαμε το πρόβλημα χωρίς οπλισμένη σύγκρουση. Αλλά η λογική της διαδικασία είναι η εξής: άμα ένα κράτος άνοιξε το στόμα του για να πάρει το έδαφος του αλλού κράτος - τότε δεν θα το κλείνει μέχρι να το χτυπήσουν στο στόμα του. Ακριβώς αυτό είδαμε σήμερα.

Το τεράστιος λάθος είναι να μην διαβάζεις από τα μαθήματα της ιστορίας. Με ο,τι και θα τελειώσουμε την σημερινή εποποιία με την Ρώσικη εισβολή - εμείς πρέπει να το θυμηθούμε κάθε στιγμή. Τρομερή οικονομική κατάσταση, κοινωνικά προβλήματα κ.τ.λ. δεν μπορούν να είναι εξηγήσεις για να αφήσουμε το στρατό μας στο τέλος. Αλλιώς θα έχουμε κλεμμένη Κριμαία και το φλεγόμενο Ντονπάς.

2. Η Ρωσία συνεχίζει να φέρει τους στρατούς της στο σύνορο με την Ουκρανία. Τώρα εκεί βρίσκονται καινούργιες ομάδες για σαμποτάζ και ανίχνευση των Ρώσικων ιδιαίτερων δυνάμεων, οι οποίες αύριο μάλλον θα είναι στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σήμερα εμείς πήραμε στοιχεία ότι φέρανε προς το σύνορο καινούργιες Ρώσικες πυραυλικές εγκαταστάσεις. Για την πρώτη φορά οι πηγές μας μας είπανε ότι αυτές είναι επιχειρησιακές και τακτικές πυραυλικές εγκαταστάσεις. Μετά από το έλεγχος ανακαλύψαμε ότι οι Ρώσοι φέρανε στο σύνορο την μπαταρία τακτικών εγκαταστάσεων «Τότσκα-Ου».

Μάλιστα. Από εκείνες τις θέσεις των, που βρίσκονται κοντά το τόπο Πετρόφκα, περιφέρεια του Ροστόφ, οι Ρώσικοι στρατοί μπορούν να πυροβολούν μόνο στους σκοπούς που είναι στο έδαφος το οποίο ελέγχουν οι μαχητές. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τα σπίτια αμάχητων κάτοικων του Ντονμπάς, και ταυτόχρονα θα φωνάζει ότι όλα απ' αυτά είναι «εγκλήματα των Ουκρανικών στρατιωτών».

 

Τα καλά νέα:

1. Στο Σλοβιάνσκ οι τοπικές εθελοντές μπλοκάρανε την δημαρχία διαμαρτυρόμενος εναντίων του διορισμού του κ. Β. Ράνττσενκο και του βουλευτή από το κόμμα Περιοχών του κ. Β. Λγιαχ ως αναπληρωτές του δήμαρχου. Οι μαχητές από το εθελοντικό τάγμα «Σίτς» στήριξε τους εθελοντές.

Να σας πω, είναι ο ίδιος Ράνττσενκο ο οποίος ήταν αρχηγό αστυνομίας στην Κριμαία στο καιρό του τέλος αυτοκρατορίας του Γιανουκόβιτς. Εκείνος με την τύχη έδωσε την Ρώσικη αστυνομία στους Ρώσικους κατακτητές του Μαρτίου, και μετά έτρεξε στην πατρίδα του - στο Σλοβιάνσκ, για να βλάπτει την Ουκρανία από της θέση του αναπληρωτή του δήμαρχου. Θαυμαστικά, τι άλλο να πω.

Εκείνα τα γεγονότα έγιναν αμέσως μετά από την δημοσίευση του δελτίου της ομάδας «Πληροφοριακή Αντίδραση» σχετικά τις «απελευθερωμένες περιοχές», όπου εμείς δείξαμε για την πραγματική απειλή «γυρισμού» παλιών δημόσιων στις θέσεις τοπικού επίπεδου. Αλλά άμα οι τοπικές πατριώτες θα αντιδρούν σε εκείνη τη απειλή - τότε δεν χάσαμε όλα.

Επίσης, μόλις εγώ έμαθα για τα γεγονότα στην πόλη, τότε πήρα τηλέφωνο στους εθελοντές του Σλοβιάνσκ. Και εκείνοι λένε: ο Ράνττσενκο και ο Λγιαχ είναι μόνο κορυφή του παγόβουνου, και εκείνος ο βάλτος χρειάζεται καλή καθαρισμό. Επίσης ο ίδιοι ομολογούν ότι χωρίς την στήριξη του τάγματος «Σιτς» θα είχανε πολλά προβλήματα - οι τοπικές αστυνόμοι θα σκοτώσουν καθένα για το χατίρι του Ράνττσενκο. Παιδιά κρατηθείτε, το δικό σας μέτωπο είναι τόσο σημαντικό όσο και η πρώτη γραμμή. Με την τύχη!

Επίσης έχω ερώτηση στην εξουσία: μήπως πρέπει να περιμένουμε το γυρισμό του Γιανουκόβιτς στην θέση του πρόεδρου, ή μήπως κάποιος «πάνω» τελικά θα αρχίσει να αντιδράει στην «ανάσταση» των τσιρακιών της προηγούμενης εξουσίας;

2. Η Εθνική Φρουρά πήρε 100 μονάδες καινούργιων μέσων, και σε λίγο θεωρούν να αγοράσουν έκτακτα 500. Μεταξύ των μέσων - φορτηγά, θωρακισμένα αυτοκίνητα «Κουγουάρ» και «Σπαρτάκ», θωρακισμένα ΚρΑΖ. Επίσης η κυβέρνηση υποσχέθηκε, ότι θα εφοδιάσουν τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς με χειμερινά ρούχα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Ουδέν σχόλιο όσων σχετικά τα μέσα - τα λείπεις στους στρατιώτες μας από την πρώτη ημέρα σύγκρουσης, για αυτό 100 μονάδες - είναι επιτυχία. Όσων για την προετοιμασία στο χειμόνα, ακόμα είναι νωρίς να χαιρόμαστε. Πριν απ' αυτό και Υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε ότι θα ετοιμαστεί το στρατό μας για το χειμώνα πριν 10 Οκτωβρίου. Και σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δεν είμαστε σίγουρη ότι αυτό είναι πραγματοποιήσιμο.

Τέλος πάντων, θα το δούμε. Και άμα θα ανατρέπουν την προετοιμασία για το χειμώνα - τότε όλες οι συζητήσεις του στρατιωτικής-πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης σε τις οποίες λένε για θετικές αλλαγές στο Υπουργείο Άμυνας δεν αξίζουν τίποτα. Αυτό θα σημαίνει ότι κανένας ούτε δεν προσπάθησε να καθαρίσει το κόπρος του Αυγεία.

3. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) με περισσότερους ψήφους απόρριψε την πρόταση της Ρωσίας για την απόφαση της ΚΣΣΕ, σε την οποία έπρεπε να τονίζει «την δραστηριοποίηση του ναζισμού» στην Ουκρανία.

Δηλαδή, η ΚΣΣΕ έστειλε την Ρώσικη βουλευτή την κ. Ο. Καζακόβα στην γνωστή διεύθυνση, η οποία ζήτησε επίμονα να εκφράζουν «την ανησυχία σχετικά την δραστηριοποίηση της στήριξης των ναζιστικών οργανισμών» στην Ουκρανία. Στην Ευρώπη δεν κατάλαβαν της προσπάθειες της ρήτορα από το ναζιστικό κράτος, απεσταλμένου του σωσία του Χίτλερ ο οποίος έχει επώνυμο Πούτιν, για να φταίει στο «ναζισμό» την θυσία εισβολής του Πούτιν την Ουκρανία.

 

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: