середу, 9 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 8 Ιουλίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε  τα αποτελέσματα από  8 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:
1. Οι εκπρόσωποι  της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας  συνέλαβαν  5 μέλη της σαμποτάζ ομάδας που ετοιμαζόταν  να ανατινάξουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή της Ζαπορίζια. Οι σαμποτάρισες εκπαιδεύτηκαν  στο ειδικό  στρατόπεδο, στην περιοχή Ροστόβ της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Ο «τρομοκρατικός πόλεμος με νάρκες», τον οποίο κήρυσσαν οι τρομοκράτες στο Ουκρανικό λαό, διαδίδεται στην Ντονμπάς και σκορπίζει έξω από το έδαφος της.
Πιστεύω όταν  σπάσουμε και  διώξουμε  αυτή τη μιδέρια   από την Ουκρανία, αυτή θα συνεχίζει να  κάνει τα δικά της εκεί από που ήρθε - στην περιοχή της Ροστόβ. Ή καλύτερα στα προάστια  της Μόσχας.
2. Η εποχιακή όξυνση έγινε με τους τρομοκράτες από την Λουχάνσκ. Εκείνοι δήλωσαν (για σκεφτείτε  μία στιγμή τι φαντασία έχουν εκείνοι) ότι... κάνουν ανάλυση της δυνατότητας παύσης στις τραπεζικές καταθέσεις των Ουκρανών σε όλες τις στις περιοχές που έχουν καταλάβει. Λένε θα  τις επιστρέψουν με τους τόκους όταν θα έχουν τα λεφτά.
Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι οι κλόουν από την «Λαϊκή Δημοκρατία της Λουχάνσκ» κοροϊδεύουν τους κάτοικους της Λουχάνσκ με αυτή τη ιδέα τους; Το φαντάζεστε: την νύχτα ο ληστής με το αυτόματο όπλο σας σταματάει σε μία σκοτεινή      γωνία, παίρνει όλα τα λεφτά σας και μετά σας λέει: δεν πειράζει, φίλε, εγώ έκανα παύση στα λεφτά σου. Και μόλις θα βγάζω τα λεφτά θα σου τα επιστρέψω με τους τόκους.
Τέτοια λόγια από τους ληστές και βιαστές μοιάζουν μαύρο χιούμορ και τίποτα άλλο. Θα ήταν πολύ αστείο άμα δεν ήταν και τόσο τραγικό.

Από τα καλά νέα:
1. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) ανακοίνωσε: από την αρχή της επιχείρησης η περιοχή της εξουσίας των τρομοκρατών  μείωσε  2 φορές.
Θεωρώ αυτό το νέο καλό, αλλά προσοχή! Αφού οι στρατιώτες  δεν έχουν ούτε πολλούς  ανθρώπους ούτε πολλά μέσα για να ελέγχουν όλη την περιοχή.
Ο κύκλος  γίνεται πιο στενός  γύρο τους. Όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πια: οι πολεμιστές έχουν πρόσβαση προς το ουκρανικό σύνορο και την αιμοβόρα μητέρα-Ρωσία τούς. Και μόλις θα κόψουμε αυτό το διαβολικό ομφάλιο λώρο και ο κρίνος θα ενώσει, τότε θα  μείνει ένα βήμα προς την νίκη μας.
2. Ο πρόεδρος Ποροσένκο υποσχέθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την αεροπορία και το πυροβολικό στο Ντονέτσκ. Οι «Καυκασιανές μέθοδοι» των Ρώσων, που τις χρησιμοποιούν την πολιτική της καμένης γης οπότε χρειάζεται - δεν πάει για την Ουκρανία.
Επίσης θέλω να πω έκτακτα, ότι η δήλωση της ΣΕΑΑ ότι οι στρατιώτες της επιχείρησης θα μπλοκάρουν το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, έκανε μεγάλη φασαρία στο τύπο - και στα εξωτερικά πριν απ' όλα.
Δεν θα γίνει η άλλη «πολιορκία του Λένινγκραντ». Λένε μόνο για το σταμάτημα εισόδου οπλών και μισθοφόρων. Αφού η επιχείρηση εναντίων των τρομοκρατών  μπορεί να κρατήσει  χρόνια χωρίς τέτοιο κλείσιμο της κεντρικής πηγής τρομοκρατίας (με το κλείσιμο συνόρου, που πρέπει να γίνει ταυτόχρονα).
3. Στο Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας δήλωσαν σήμερα: η Ουκρανία έχει δικαίωμα και υποχρεώσεις για την  ασφάλεια  του νόμο και της  τάξης  στα σύνορά της.
Τέτοια είναι η απάντηση των Βρυξελλών στο υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο ζήτησε αυστηρή αντίδραση της ΕΕ ως απάντηση για «δυναμικές δράσεις Ουκρανικού στρατού» στην Ανατολική  Ουκρανία.
Εγώ (πιστεύω και περισσότεροι  από σας) ακούω τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών ηγετών κάθε μέρα με το παράξενο αίσθημα. Εκείνοι που και που  στηρίζουν τον Πούτιν, αλλά  μετά τους παίρνουν τύψεις απέναντι της Ουκρανία. Η αλήθεια να λέγεται, εγώ κουράστηκα να κατακρίνω τους Ευρωπαίους και μετά να βγάζω το καπέλο μπροστά τους. Νομίζω ότι εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν τελικά στο πλευρό ποιανού βρίσκονται . Όσων για την σημερινή απάντηση τους - τους λέω ευχαριστώ.

Το πρωτότυπο.

Немає коментарів: