суботу, 19 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 17 Ιουλίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα 17 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:
1. Σήμερα στο ουρανό πάνω από την περιοχή Ντονέτσκ οι μαχητές κατέρριψαν το επιβατικό αεροπλάνο "Malaysia Airlines". Καταστράφηκαν σχεδόν 300 ξένους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.
Ο χαζός Γκίρκιν-Στρελκόβ (και μετά απ' αυτόν και ο Ρώσικος τύπος) αμέσως άρχισε να πηδάει και φώναξε χαρούμενα: "Μπα, εμείς καταρρίψαμε το αεροπλάνο!" Ο καιρός και ο τόπος τραγωδίας είναι ίδιοι.
Μόλις γνωρίστηκαν ότι κατέρριψαν τον αεροπλάνο Μαλαισίας, και όχι Ουκρανικό, οι εκπρόσωποι «Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονμπάς» και οι πνευματικοί αδερφοί τους από την Μόσχα άρχισαν να φωνάζουν ότι αυτοί δεν το κάνανε, και είχανε φταίξει τις δυνάμεις επιχείρησης (δεν έχουν μυαλό για να σκεφτούν για ποιο λόγο οι δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αντιαεροπορικό συστήματα, αφού οι μαχητές δεν έχουν αεροπορία;) Ψεύτες και ηλίθιες τώρα είναι απασχολημένοι πως να κρυφτούν όλα τα βήματα του εγκλήματος των.
... Όπως θυμάμαι, σήμερα το πρωί η Μόσχα φοβέρισε ότι θα «απαντήσει» στις κυρώσεις της Δύσης. Υπολογίζοντας, ότι το αεροπλάνο είχε καταρρίψει λίγες ώρες μετά από τις απειλείς της, αυτή τη καταστροφή είναι βλέπουμε μέσω του άλλο πρίσματος.
2. Αυτό που σας λέω από τη Δευτέρα, σήμερα βεβαίωσαν και Ουκρανικές στρατιώτες: η Ρωσία κάνει μυστική επιδρομή στην Ουκρανία. Στην Ντονμπάς βαράνε οι ρώσικες στρατιώτες. Αυτή τη κατάσταση που έχουμε τώρα δεν είναι απλή «βοήθεια στους μαχητές», αλλά πλήρες Ρώσικο-Ουκρανικό πόλεμο, ας και μυστικό.
Επίσης το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας βεβαίωσε: το δικό μας αεροπλάνο ΣΟυ-25 είχε καταρρίψει ο ρώσικος αεροπλάνο. Αυτό είναι ο άλλος γεγονός ότι η Ρωσία κάνει πόλεμος εναντίων μας.
Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει με τίποτα, για να καταστρέψει την Ουκρανία. Και εγώ δεν ξέρω οπότε θα έρθει αυτή τη στιγμή όταν θα του φτάνει Ουκρανικό αίμα. Όμως εκείνος ξεχνάει ότι εκείνοι που ανάπτουν τα φωτιά δεν τελειώνουν καλά. Και ο Πούτιν δεν θα είναι αποκλεισμό από το νόμο.
3. Εμείς συνεχιζόμαστε να χάσουμε τα δικά μας παλικάρια. Οι στρατιώτες βεβαίωσαν ότι βρήκανε δύο πτώματα των πιλοτών από το καταστροφικό αεροπλάνο ΑΝ-26.
Κάθε μέρα οι στρατιώτες μας σκοτώνουν στην «πρώτη γραμμή». Σκοτώνουν ανδρείοι συνοριακοί φρουροί, οι οποίοι λειτουργούν με τις παρτιζάνικες μεθόδους στην συνοριακή περιοχή που βρίσκονται μαχητές και Ρώσικες επιδρομείς, προσπαθώντας να επιστρέφουν έλεγχος στο σύνορο. Σκοτώνουν στρατιώτες της φρουράς και εθελοντές.
Εδώ δεν υπάρχουν οι έφοδοι με όπλου λόγχη. Τα δικά μας παλικάρια, οι οποίοι χύνουν αίμα για μόνη και ελεύθερη Ουκρανία, γενικά δεν βλέπουν τα πρόσωπα των εχθρών τους. Είναι κρυφός πόλεμος. Αλλά απ' αυτό η καρδιά μας δεν πονάει λιγότερο από το θάνατο κάθε ήρωα μας...

Από τα καλά νέα:
1. ΗΠΑ μπορούν να γίνουν τους συμμάχους μας. Στο Κογγρέσσο ΗΠΑς στείλανε πράξη με όνομα Russian Aggression Prevention Act 2014 (Η πράξη για αποτροπή της επιδρομής Ρωσίας).
Τέτοια συμμαχία για μας είναι περισσότερο από την δήλωση φιλίας. Μπορεί να γίνει σωτηρία από την επίθεση Ρωσίας.
... Να πάρει ο διάβολος, πως μπορούσα εγώ, ο μαθητής στρατιωτικής σχολής, τον οποίον ετοίμασαν για το πόλεμο με Ο.Β.Σ., να χαρίσω την συνεργασία με της ΗΠΑ, για να μην γίνει η χώρα που την θυσία επιδρομής Ρωσίας; Θαυμάσιες είναι οι πράξεις σου, Κύριε!
2. Για το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουμε επιτυχίες στο διεθνές μέτωπο. ΗΠΑ και ΕΕ μετά από μεγάλη παύση τελικά δυναμώνουν τις κυρώσεις των εναντίων τον επιδρομέα, ο οποίος βρίσκονται στο πρόσωπο της Ρωσίας.
Οι Αμερικανοί δεν σταμάτησαν στην επέκταση του πίνακα των «προσωπικών» κυρώσεων, αλλά κάνανε και μεγάλο χτύπημα στην Ρώσικη οικονομία. Στο πίνακα κυρώσεων είχανε προσθέσει όλες τις μεγαλύτερες αμυντικές επιχειρήσεις της Ρωσίας (όπως τα κονσέρνο «Καλάσνικοβ», «ΜΠαζάλτ» κτλ.), και επίσης εταιρίες «Γκαζπρομμπάνκ», ΝΟΒΑΤΕΚ, «Ρωσνέφτ», και Βνεσκομμπάνκ. Και αυτό είναι σοβαρό θέμα.
Η ΕΕ ακόμα κάνει πρόθεση ότι «πολεμάει», αλλά περισσότερα με τα λόγια παρά τις πράξεις. Στην συνάντηση στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν ότι «θα αυξάνουν τιμωρημένα μέτρα» εναντίων Μόσχας. Ο πίνακας εταιριών, σε τις οποίες θα κάνουν κυρώσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εμφανιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου (δεν λένε για το χρόνο). Μόλις θα εμφανιστεί εκείνος ο πίνακας, τότε η ΕΕ θα συνεχίζει το παλιό παιχνίδι του «γεωπολιτική ασάφεια».
Ο Πούτιν αντέδρασε στις αμερικανικές κυρώσεις αμέσως. Ενώ σκουπίζοντας Ουκρανικό αίμα από τα χέρια του, εκείνος έφτασε ΗΠΑ στην αρχή του αδελφοκτονού πόλεμου στην Ουκρανία. Συγνώμη, κύριοι, αλλά εγώ δεν μπορώ να καλώ εκείνο το τύπο αλλιώς όπως υποκριτικό μαλάκα. Αλλά άμα εκείνος σέρνεται στην κοιλία του, τότε Αμερικανικό χτύπημα κέρδισε τον στόχος.
3. Ο πρόεδρος Ουκρανίας, Π. Ποροσένκο έδωσε διαταγή στο Γενικό Επιτελείο για να ετοιμαστούν την καινούργια τακτική επιχείρησης. Επίσης υποχρέωσε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να κάνουν όλες δυνατές πράξεις για να εξασφαλίσουν την μέγιστη απόδοση στις μαχητικές δράσεις δικού μας στρατού.
Η σύγκρουση μετακόμισε στην άλλη φάση - βεβαίωσε ο Πρόεδρος. Θα δούμε, άμα οι στρατηγοί μας θα μπορέσουν να αντιδρούν σε εκείνες τις αλλαγές. Τουλάχιστον δείξανε κατανόηση, και πήρανε την αποστολή τους. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Πρωτότυπο

Немає коментарів: