четвер, 17 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 16 Ιουλίου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα 16 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:

1. H επιχείρηση περνάει δύσκολες φάσεις με βαριές αντιστάσεις. Σήμερα - κοντά από τους τόπος Αμβρόσοοβκα, Μαρίνοβκα, Ιζβάρινο συνεχίζονται μάχες.
Στο Συνέδριο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) δήλωσαν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν άφησαν ούτε μία πόλη την οποία ελευθέρωσαν από τους τρομοκράτες. «Οι δικές μας στρατιώτες δεν πήγανε πίσω ούτε σε ένα μέτρο» - είπε για αυτή τη κατάσταση ο εκπρόσωπος πληροφοριακού τμήματος της ΣΕΑΑ, ο κ. Α. Λίσενκο.
Μπορούμε να πούμε ότι η πιο δύσκολη αντίθεση για σήμερα είναι η συνοριακή περιοχή. Η Ρωσία βοηθάει στους τρομοκράτες με όλα τα μέσα της - και με όπλα, και με στρατιώτες, και με πυροβολισμούς από τις δικές της περιοχές. Ο Πούτιν ξέρει ότι μόλις οι τρομοκράτες θα χάσουν τον «επίγειο σύνδεσμο» με την Ρωσία, η σύγκρουση στην Ντονμπάς θα τελειώσει αμέσως. Και εκείνος θα προσπαθεί να μην το γίνει ποτέ.

2. Εμάς, την ομάδα «Πληροφοριακή Αντίδραση», πειράζει η καινούργια φάση της κρυφής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από τη μια φαίνεται ότι 300 στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τους οποίους εμείς μετράμε σήμερα - δεν είναι και μεγάλη ποσότητα. Αλλά στην πραγματικότητα εκείνοι είναι πυρήνας των τρομοκρατικών ομάδων, και μόνο λόγω της μεγάλης εμπειρίας τους , συνεχίζεται κόψιμο στην Ντονμπάς. Οι τοπικές «μαχητές» - που είναι γενικά οι εγκληματίες, ναρκομανείς και περιθωριακοί - δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν ούτε πολεμικά μέσα, ούτε όπλα, τα οποία έρχονται από την Ρωσία. Αυτό καταλαβαίνουν και στο Κρεμλίνο, από που στέλνουν στην Ντονμπάς και τους ειδικούς στρατιώτες.
Στις αρχές του Απριλίου εμείς, οι ομάδα «Πληροφοριακή αντίδραση», λέγαμε για την είσοδο των ρωσικών σαμποτάζ και ανιχνευτικών ομάδων στην Ντονμπάς (όντως τότε πολλοί σκεπτικιστές δεν μας πίστεψαν). Και σε λίγες μέρες “‘έγινε η Σλοβιάνσκ”. Την αρχή του Μαϊού οι Ρώσοι στρατιώτες εξαφανίστηκαν - οι μισθοφόροι τους αλλάξανε. Και εν δεν βλέπουμε κάτι καλό στην καινούργια εμφάνιση των Ρώσων στρατιωτών.
... Επίσης, η Ρώσικη Κυβέρνηση τελικά δεν εξήγησε το γεγονός το πώς είναι δυνατόν να στέλνουν από την Ουκρανία στην Ρωσία τόσα πτώματα ακριβώς των Ρώσων στρατιωτών και ουσιαστικά πώς βρέθηκαν εκείνοι οι άνθρωποι στην Ουκρανία. Π.χ. από το 45 συντάγματος αεροπορικού αποβατικού στρατού. Θα ήθελα να ακούω την εξήγηση από τον κ. Κισελέβ.

3. Οι τρομοκράτες οργανώνουν τις “φωλιές” τους στις κατοικήσιμες περιοχές της Λουχάνσκ. Χρησιμοποιούν την γνωστή τακτική τους - κρύβονται πίσω από την ασπίδα από τους ειρηνικούς κάτοικους.
Και τέτοια τακτική λειτουργεί πολύ καλά. Η πρόοδος της επιχείρησης με το μικρότερο κίνδυνο για τους κάτοικους - είναι μεγάλο πονοκέφαλο για τις δυνάμεις της επιχείρησης. Και οι τρομοκράτες συμπεριφέρονται όπως στα παλιά, όπως το είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν: να κρύβονται πίσω από τις πλάτες των γυναικείων, των παιδιών και των ηλικιωμένων Νομίζω ότι οι πρόγονοι του Πούτιν μάλλον «γυρίζουν μέσα στους τάφους» από ντροπή που τους κάνει ο ταλαντούχος απόγονος των.

Από τα καλά νέα:

1. Για το τελευταίο είκοσιτετράωρο η αεροπορική μας έκανε 29 αναχωρήσεις. Για όλη την ημέρα έκανε αεροπορικά χτυπήματα τις θέσεις των τρομοκρατών, φέρανε ανθρωπιστικά φορτώματα, οργάνωσαν ερευνητικές και σωστικές εργασίες.
Κάθε αναχώρηση του πολεμικού αεροπλάνου - είναι ένα βήμα προς το καθάρισμα της Ντονμπάς. Κάθε αναχώρηση της μεταφορικής αεροπορίας - σωζόμενες ζωές και βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.
Εύχομαι, όπως το λένε οι πιλότες, η ποσότητα αναχωρήσεων είναι ίδια με την ποσότητα προσγειώσεων.

2. Ο πρόεδρος Ουκρανίας, ο κ. Π. Ποροσένκο υπόγραψε τον νόμο για παροχή των θέσεων μέλους μαχητικών γεγονότων στους στρατιώτες επιχείρησης.
Είναι μικρότερο απ' αυτό που χρωστάει η Ουκρανία στους ήρωες της. Αλλά ακριβώς αυτό το θέμα έκανε μεγάλη αντήχηση στην Ουκρανική κοινότητα. Η δικαιοσύνη κέρδισε τελικά.
Εκείνος ο νόμος δίνει τον Υπουργικό Συμβούλιο δικαιώματα για να καθορίσουν την διαδικασία πως θα δίνουν την θέση του μέλος μαχητικών γεγονότων σε εκείνους οι οποίοι βαράνε στην Ντονμπάς. Πιστεύουμε, ότι ο μηχανισμός του νόμου θα απαγορεύσει να δίνουν τέτοια θέση στους ανθρώπους, οι οποίοι πήγαιναν για λίγες μέρες στο επιτελείο επιχείρησης για αποστολή τους.

3. Ο αρχηγός του Τατάρους Κριμαίας λαού, ο κ. Μ. Ντζεμιλέβ δήλωσε σήμερα, ότι η εισαγγελία Τουρκίας άρχισε ανάκριση εναντίων τουρκικό υπερωκεάνιο το οποίο μπήκε στην λιμάνι της κατεχόμενης Κριμαίας και με αυτό καταπάτησε την απαγόρευση Ουκρανίας.
Αυτό είναι σωστό και λογικό βήμα τουρκικής εξουσίας. Η Τουρκία, η οποία έχει μεγάλη διασπορά των Τατάρων, είναι ο φυσικός σύμμαχος Ουκρανίας. Ακριβώς έτσι εμείς θεωρούμε αυτή τη χώρα. Και κάθε βήμα Τούρκων, το οποίο θα μοιάσει σαν προδοσία, θα είναι πολύ αλγεινό για Ουκρανούς. Πιστεύουμε, ότι η Ανκαρά είναι στην δική μας πλευρά.
Αλλά και από την δική μας πλευρά υπάρχουν υποχρεώσεις μπροστά τους Τατάρους Κριμαίας, όπως και μπροστά τους συμπατριώτες μας. Να μην ξεχάσουμε για αυτό.

Немає коментарів: