пʼятницю, 11 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 10 Ιουλίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα από 10 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:
1. Χτες μάθαμε ότι δύο άρματα τακτικών ομάδων της Ρωσίας έφτασε στο σύνορο της Ουκρανίας. Σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας διαπιστώθηκε ότι και άλλα ρώσικα τάγματα πλησιάζουν στο σύνορο.
Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει να μπει στην Ουκρανία. Το έγινε ακόμα. Το Κρεμλίνο προσπαθεί να πειράζει τα νεύρα μας με την στήριξη του της ασαφής κατάστασης στην ανατολή της χώρας μας. Και επίσης, να «στηρίζει πνευματικά» τους λακές της, τους τρομοκράτες, που τρέχουν πίσω από τους στρατιώτες επιχείρισης.
Δεν νομίζω, ότι με τέτοιες προβοκάτσιες η Μόσχα θα βοηθήσει στους πολεμιστές του Ντονμπάς. Όμως δεν βλέπω κάτι καλό σε τέτοια συμπεριφορά του Πούτιν. Πρέπει να προσέχουμε όταν έχουμε σχέσεις με τον τρελό ο οποίος κρατάει την βόμβα στα χέρια του.

2. Σήμερα στην περιοχή που βρίσκεται το συνοριακό τελωνείο «Ντοβζάνσκιι» ανατινάχτηκε το ΤΟΜΑ. Πάλι σκοτώθηκαν τα παλικάρια μας.
Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες νάρκες έχουν φέρει οι Ρώσοι μισθοφόροι από την Ρωσία στη Ντονμπάς. Αλλά φαίνεται καθαρά ότι εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ την καινούργια Καμπότζη. Την χώρα η γη της οποίας είναι γεμάτη θάνατο.
Θα ξεχαστούν τα γεγονότα της Ντονμπάς, θα σκεπαστούν με βρύα οι τάφοι των λατρών «του Ρώσικου κόσμου», και εμείς θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες για να ελευθερώνουμε τη γη μας από βήματα του θανάτου. Οι απατεώνες δεν μπορούν να πεθαίνουν και να μην βλάπτουν κάτι.


3. Και το άλλο βήμα τους. Οι επίσημοι αρχές δηλώνουν ότι το ψηλό επίπεδο εγκληματικότητας υπάρχει στους συνοικισμούς που τους ελευθέρωσαν από τους τρομοκράτες. Υπάρχουν πολλά όπλα και πυρομαχικά. Και δεν έχουν ούτε καμία ιδέα πως να τα βρίσκουν και παίρνουν.
Σε αυτή τη περίπτωση ο Υπουργός Εσωτερικών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Χρειάζονται ι από τους αστυνόμους πολύ δραστικά μέτρα για να επιστρέψουν αυτές οι περιοχές γπιο γρήγορα στην κανονική ειρηνική ζωή. Όμως υπάρχει πρόβλημα με τους αστυνόμους σε εκείνες περιοχές.

Από τα καλά νέα:
1. Στην ζώνη της επιχείρησης όχι μόνο αλλάζουν τους στρατιώτες με καινούργιους, αλλά εκεί έρχονται και έκτακτα τμήματα.
Τέτοιες δράσεις είναι υποχρεωτικές. Οι στρατιώτες χρειάζονται έκτακτη βοήθεια για να μπλοκάρουν του τρομοκράτες. Επίσης την χρειάζονται για έλεγχο των ελεύθερων περιοχώς. Στην Σλοβιάνσκ οι στρατιώτες έκαναν πρακτική πως να πιάνουν τους τρομοκράτες “στα λουκάνικα”, ας και δεν ξέρουμε πόσα απ' αυτά πρέπει να πιάσουν στις αποθέσεις του απορριπτόμενου μεταλλεύματος.

2. Οι τρομοκράτες τώρα έχουν και την «αεροπορία». Σήμερα αυτό το νέα συντάραξε τα κοινωνικά δίχτυα. Είπανε ότι οι τρομοκράτες φέρανε ένα λυόμενο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του χωριού Μόσπινο, το οποίο βρίσκεται κοντά του Ντονέτσκ.
Εμείς επίσης πήραμε τέτοιες πληροφορίες. Ξαφνιαστήκαμε. Και αρχίσαμε τον ελέγχο.
Σχετικά τις πληροφορίες μας, το αεροπλάνο πραγματικά υπάρχει. Αλλά είναι έκθεμα του μουσείου, το οποίο οι «πολεμιστές» κλέψανε για άγνωστο λόγο. Επίσης, εκείνοι δήλωσαν ότι τώρα χρειάζονται τους αεροπόρους για αυτό το αεροπλάνο. Όμως, στην πραγματικότητα, χρειάζονται τον επόπτη του μουσείου.
Από την άλλη, εμένα με κάνει περίεργο την κλεπτομανία των τρομοκρατών. Μοιάζουν τον αφεντικό τους. Αλλά εκείνος αμέσως έκλεψε την χερσόνησο από την Ουκρανία, ενώ οι αλήτες κάνουν πρακτική στα εκθέματα. Καλή τους επιτυχία.
Εγώ τρέμω από τον φόβο, όταν φαντάζομαι πως «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» θα ρίξει στο πόλεμο τα μυστικά όπλα της - το σμήνος των αεροστάτων και τάγματα των χαρταετών. Θα είναι τρομερό θέαμα.

3. Στην ΕΕ αύξαναν τη λίστα των κυρώσεων με 11 Ρώσους. Τους μπλόκαραν τα κεφάλαια τους και τους περιόρισαν έλευση λόγω συμμετοχής τους στην Ουκρανική κρίση. ΥπΕξ Ρωσίας αμέσως άρχισε να γκρινιάζει ότι αυτό «είναι κακόβουλη δράση η οποία θα έχει επίδραση στις σχέσεις μεταξύ τους Ρωσία και ΕΕ».
Επίσης, του 15-16 Ιουνίου θα υπάρξει η συνάντηση της ΕΕ. Εκεί περιμένουμε να αναλύσουν τρίτο μέρος των μέτρων εναντίων της Ρωσίας.
Εμείς, οι εκπρόσωποι της «Πληροφοριακής αντιδράσεις» συναντήσαμε σήμερα με τους εκπρόσωπους ΕΕ στην Ουκρανία. Μετά από την μιάμιση ώρα συνάντησης μπορούμε να πούμε ότι στην Ευρώπη συνεχίζεται κόντρα μεταξύ εκείνων που καταλαβαίνουν την ρώσικη απειλή και εκείνων που βρίσκονται στο πλευρό του Πούτιν. Δεν μπορώ να πω ότι λόμπι του Πούτιν θα καταστρέψουν σε 3 δευτερόλεπτα και οτι δεν έχει καμία μία ελπίδα. Από την άλλη, έχουμε εκεί πολλούς φίλους και εμείς. Και αυτό δίνει πίστη.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: