четвер, 17 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 15 Ιουνίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα 15 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:

1. Η Χαρά των επιτυχιών της επιχείρησης άλλαξε με κάποιο «πόλεμο θέσεων».
Ο βασικός λόγος της κατάστασης είναι ότι η Μόσχα τους βοηθάει στους τρομοκράτες της από την τελική συντριβή και για αυτό κάνει όλα τα δυνατά και αδύνατα διεθνές εγκλήματα. Μεταξύ των οποίον είναι η μεταφορά των πολεμικών μέσων (και πιο συχνά με τα πληρώματα και τους πολεμικούς υπολογισμούς), και άμεση πυροβολική στήριξη των μαχητών που έρχεται από το μέρος της Ρωσίας - στις θέσεις των φρουρών και στρατιωτών μας.
Δεν ξέρω γιατί ντρεπόμαστε να ονομάζουμε τα πράγματα με τα δικά τα ονόματα και να δηλώσουμε επίσημα ότι έχουμε πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας. Αφού τώρα υπάρχει άτοπη κατάσταση.
Ας πούμε, σήμερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΣΕΑΑ) είπανε ένα μυστήριο. Στην πόλη Σνίζνε σήμερα κάνανε αεροπορική επίθεση. Η δική μας αεροπορία δεν ήταν στο ουρανό. Οι ειδικοί στο επιτελείο της επιχείρησης υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να έχουν τέτοια αεροπορία απριόρι. Η ερώτηση είναι: ποιος μπορούσε να κάνει τέτοια επίθεση; Στην ΣΕΑΑ βρήκανε καινούργιο όρο: «άγνωστο αεροπλάνο». Δηλαδή ποιανού αεροπλάνο μπορεί να είναι - ούτε δυνάμεων επιχείρησης, ούτε τρομοκρατών, τότε τι πιθανότητες παπαμένουν; Πάντως σκοτώθηκαν 11 ειρηνικοί κάτοικοι ....
Αυτό το θέατρο παράλογου θα κρατήσει μέχρι να λέμε ότι το μαύρο είναι μαύρο και ο πόλεμος είναι ο πόλεμος.

2. Στο ίδιο θέμα. Σήμερα συνεχίζουν οι συζητήσεις με τις προμήθειες των ελικοπτεροφόρων «Μιστραλ» από την Γαλλία στον Πούτιν. Η θέση του Παρισιού είναι: αφού η Ουκρανία έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία, τότε για ποιο λόγο θα ακυρώσουμε της συμφωνίες μας;
Το πρόβλημα είναι ότι η Δύση δεν μπορεί να στέλνει τα όπλα στην Ουκρανία, αφού απαγορεύεται με το νόμο εξαγωγέων - εδώ έχουμε περιοχή σύγκρουσης, και δεν μπορούν να πουλάνε εδώ τα όπλα. Αλλά η Ρωσία, η οποία άρχισε και συνεχίζει αυτό το πόλεμο από την όψη διεθνές δικαιωμάτων δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την σύγκρουση!
Αν εμείς αναγκάσουμε την διεθνής κοινότητα να συμφωνήσει ότι η Ρωσία κάνει πόλεμο εναντίων Ουκρανίας - τότε το ζήτημα ακύρωσης προμηθέων υλικών πολεμικού και διπλού προορισμού στην Ρωσία από τις πολιτισμένους χώρες θα είναι κλειστή. Και αυτός ποιος θα πουλήσει στον Πούτιν ας και ένα κάλυκα - είναι εγκληματίας.

3. Στις ρωσικές πόλεις οι τοπικές αρχές οργανώνουν ανοιχτές τελετές με την αποστολή των «εθελοντών», τους οποίους τόσο ανοιχτά στρατολογούν στα στρατολογικά γραφεία για το πόλεμο στην Ουκρανία. Σήμερα τέτοια τελετή έγινε στην Σαμάρα.
Πιστεύω ότι όλοι οι μισθοφόροι στους οποίους χειροκροτούσαν τα ρώσικα τέρατα, θα γυρίσουν σπίτι. Στα «όμορφα τσίγκινα δέματα». Ας και όχι ολόκληρη συλλογή.

Από τα καλά νέα:

1. Το Υπουργείο Εξωτερικών σήμερα δήλωσε ότι η Ουκρανία περιμένει ότι αύριο το Συμβούλιο Ευρώπης θα πάρει απόφαση σχετικά το επόμενη επίπεδο εγκρίσεων εναντίων της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Να σας πω αλήθεια δεν έχω και μεγάλη ελπίδα σε αυτό. Αλλά οι δικές μας πηγές από τους διπλωμάτες λένε: για την τελευταία εβδομάδα η ρητορική πολλών ευρωπαϊκών διπλωμάτων άλλαξε προς το καλύτερο για την Ουκρανια. Πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε στην Ευρώπη «ευχαριστώ» ειλικρινά.

2. Τέσσερα παλικάρια από πλήρωμα το αεροπλάνο ΑΝ-26 που το κατέρριψαν ακόμα τα βρήκαμε. Έχουμε ελπίδα ότι και με τα άλλα μέρη της ομάδας όλα θα είναι εντάξει - επίσης και με αυτά που έχουν αιχμαλωτίσει.
Σήμερα στο ρώσικο τύπο ανέβηκε βίντεο ανάκρισης με ένα από τα παλικάρια μας. Εκείνος είπε: “Έδωσα όρκο και κάνω αυτό με το οποίο θα μείνω με την καθαρή συνείδηση».
Δεν ξέρω για ποιο λόγο κουτά ρώσικα μέσα ενημέρωσης έδειξαν εκείνο το βίντεο. Μάλλον ήθελαν να δείχνουν ότι «οι Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται με το εφέ της απίστευτης προπαγάνδα του Κιέβου». Και στην πραγματικότητα έδειξαν στον κόσμο τον ήρωα και τον πατριώτη, ο οποίος μένει πιστός στον όρκο του. Ουκρανία, ας και σου ζηλεύουν σε όλο το πλανήτη - ότι έχεις τέτοια παλικάρια.

3. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, η κ. Α. Μέρκελ άρχισε να πείθει ότι «δεν της κατέλαβαν σωστά» όταν αυτή είπε για τις ευθύς διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες. Δηλώνει ότι δεν είπε για αυτό, και, τελικά είναι αθώα.
Αγαπώ τις δημοκρατικές χώρες. Οι Ουκρανοί λίγα τρέλαναν την Αγγέλα στο Facebook με την έκφραση «Danke, Frau Ribbentrop», και ορίστε, αμέσως η αντίδραση της.
Αλλά, άμα μετά από τα λόγια της θα έκανε και πράξεις, και να παρατήσει τις λόμπι συμπάθειες τις στο Πούτιν - τότε θα την καταλάβουμε, αφού τώρα έχουμε τα συναισθήματα, ότι η κυρία καγκελάριο θέλει να γίνει την ιδανική συνταξιούχος τον Γκαζπρομ.
Όπως και ο πρόεδρος της Γαλλίας, τον οποίον τρέλαναν σήμερα στα κοινωνικά δίχτυα λόγω πουλήματος των «Μιστράλ».
Πρωτότυπο

Немає коментарів: