середу, 16 липня 2014 р.

Αποτελέσματα από 14 Ιουλίου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα 14 Ιουλίου.

Από τα κακά νέα:
1. Σήμερα οι αντίπαλοί μας κατέρριψαν το δικό μας αεροπλάνο ΑΝ-26. Όμως δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά τα μέλη του πληρώματος - πιστεύουμε όλα καλά με τα παλικάρια μας. Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι 2 πιλότοι ς αιχμαλωτίσθηκαν. Πιστεύω  ότι το Υπουργείο Άμυνας θα κάνει όλα για να τους ελευθερώσει.
Το αεροπλάνο είχε καταρριφθεί στο ύψος 6 500 μέτρα. Τα αντιαεροπορικά όπλα που έχουν οι τρομοκράτες (πρόκειται   για το καινούργιο ρώσικο 9Κ333 «Βερμπά») δεν λειτουργούν σε τέτοιο ύψος. Για αυτό στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας θεωρούν, ότι το αεροπλάνο κατέρριψε είτε ρώσικο καταδιωκτικό αεροπλάνο είτε ρώσικο αντιαεροπορική εγκατάσταση από την πλευρά  της Ρωσίας.
Ξέροντας ότι ο ρωσικός στρατός στηρίζει τους τρομοκράτες ανοιχτά, αφού τους στέλνει τα δικά του πολεμικά μέσα μέσο των συνόρων  μας, δεν υπάρχει «μυστικό» σε τέτοια στήριξη. Με την επιτυχημένη  πρόοδο  της επιχείρησης μειώνονται  οι  προσπάθειες του Κρεμλίνου να μασκαρεύει την επίθεση του εναντίων της Ουκρανίας.
2. Το Ο.Β.Σ. πάλι ζήτησε την Ρωσία για να πάρει τον στρατό της από το ουκρανικό σύνορο. Ταυτόχρονα οι αρχηγοί μερικών ευρωπαϊκών χωρών-μελών του Ο.Β.Σ. συνεχίζουν να λένε για κάποιες «διαπραγματεύσεις μεταξύ των διάφορον πλευρών  στην Ουκρανία με την στήριξη της Ρωσίας» και «ειρηνική λύση προβλήματος».
Καταλαβαίνουμε εκείνους τους αρχηγούς. Φαίνεται ότι αυτοί ακολουθούν τώρα τα προσωπικά  ενδιαφέροντά  τους - το «Γκαζπρόμ» είναι έτοιμος για όλα. Και προφανώς οι Ευρωπαίοι  κύριοι  φοβάται τα φτωχά γεράματα και δεν τους νοιάζει η ασφάλεια στο ήπειρο.
3. Και πάλι σχετικά την απήχηση σχετικά την «επίδραση  της Ρωσίας». Εγώ είπα ακόμα για την «ρώσικη επίδραση  15 Ιουνίου» (όπως το παρουσίασαν στο τύπος την δική μου δήλωση), αλλά θα επαναλάβω και πάλι.
Κανείς  δεν λέει ότι αύριο θα αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ της  Ρωσίας  και της Ουκρανίας σε άλλο τρόπο πάρα αυτό που το έχουμε για τις τελευταίες 4 μήνες. Αύριο οι αρχηγοί  των ειδικών δυνάμεων πρέπει να είναι έτοιμοι για να τους στείλουν στην Ουκρανία. Εμείς το είχαμε του Απριλίου, όταν οι ρωσικές ομάδες του σαμποτάζ πήγανε στην Ντονμπάς σαν στο δικό τους  σπίτι.
Εμείς, η ομάδα «Πληροφοριακή αντίδραση» δεν νομίζουμε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για την ολόκληρη επιδρομή στην Ουκρανία - εκτός από αύξηση των ομάδων στο σύνορο, εμείς δεν βλέπουμε τελικές τακτικές ομάδες, οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοια επιδρομή. Μήπως, θα προσπαθούν να μπουν στην Ουκρανία σαν ειρηνοφόροι - αλλά τώρα αυτό μοιάζει την εφεδρική λύση. Τώρα το Κρεμλίνο προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ντονμπάς για να έχουμε κανονικό πολιτικό πόλεμο.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αντιδράσουμε εμείς: να συνεχίσουμε την επιτυχή επιχείρηση μας, και πριν απ' όλα για να κόψουμε τις ομάδες τρομοκρατών από το σύνορο με την Ρώσικη Ομοσπονδία. Ακριβώς αυτό που κάνουν τώρα οι δυνάμεις επιχείρησης. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα πετύχουμε.  Αλλά η προετοιμασία της Ρωσίας για να αυξάνει την μυστική επιδρομή της εναντίων της Ουκρανίας δεν μας κάνεις χαρούμενους.

Από τα καλά νέα:
1. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο κ. Π. Ποροσένκο, στην συνάντηση με τους στρατιώτες δήλωσε ότι η τακτική της επιχείρησης πρέπει να αλλάξειι. Οι κυριότεροι σκοποί - η μείωση της ζώνης επιχείρησης, η ένταση του συνόρου και ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού.
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Τώρα πρέπει να τα πραγματοποιήσουν.
2. Οι δυνάμεις της επιχείρησης συνεχίζουν με της ενεργητικές δράσεις τους. Για τελευταίο εικοσιτετράωρο αυτοί ελευθέρωσαν από τους τρομοκράτες πολλά μέρη  στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Πρέπει να σας πω, ότι η κατάσταση στην περιοχή μένει εντεταμένη. Οι μαχητές προσπαθούν να αναγκάσουν τις δυνάμεις επιχείρησης την δική τους τακτική, και η ελευθέρωση του έδαφος δεν περνάει και πολύ απλά. Αλλά εμείς πλησιάζουμε  την νίκη - ας και όχι τόσο γρήγορα όπως θα το θέλαμε.
3. Και πάλι δύο λόγια για τους ευρωπαιους  αρχηγούς. Όπως γράφει ο τύπος μας, την καγκελάριο Γερμανίας, την κ. Άγγελα Μέρκελ, ονομάζουν στα κοινωνικά δίχτυα ως «φράου Ρίμπεντροπ», αφού εκείνη έχει περίεργη γνώμη σχετικά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανώμαλες συμπάθειες στον Πούτιν. ΤΟ τρόλινγκ της άρχισε τουλάχιστον του Ιουνίου.
Εγώ καταλαβαίνω, γιατί οι Πολωνοί έγιναν πρώτοι  συμμάχους μας. Οι ανατολικοί γείτονες μας θυμούνται πως το Βερολίνο και η Μόσχα μοίρασαν την πολυπαθής Πολωνία στις 1939. Στις 2014 η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Ουκρανία. Τώρα όμως έχουν άλλους ρόλους. Αυτή τη φορά το Βερολίνο είναι παθητικός συμμέτοχος της αιματηρής παρουσίασης. Αλλά η ουσία έμεινε την ίδια.
Πάντως άμα στην Ευρώπη ονομάζουν την Μέρκελ την «φράυ Ρίμπεντροπ», σημαίνει ότι δεν ξέχασαν όλοι   τα ιστορικά μαθήματα. Και αυτό μας  δίνει ελπίδα.

Πρωτότυπο

Немає коментарів: