понеділок, 18 серпня 2014 р.

Αποτελέσματα από 18 Αυγούστου

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα 18 Αυγούστου:

Από κακά νέα:
1. Όταν οι πρόσφυγες είχανε φύγει από τους τόπους Χριαστσεβάτε και Νοβοσβετλόβκα (η περιοχή της Λουχάνσκ), οι τρομοκράτες πυροβόλησαν την φάλαγγα από τους όλμους και συστήματα "Χάλκινο" («ΓΚράντ»). Η φάλαγγα είχε φέρει άσπρες σημαίες, αλλά ούτε αυτό δεν της έσωσε από την ολόκληρη καταστροφή. Είχανε σκοτώσει δεκάδες αμάχητες πολίτες και πολλά παιδιά.
Εμείς συνηθίσαμε ότι οι τρομοκράτες πυροβολούν τα σπίτια τους τοπικούς, στα αυτοκίνητα πρώτης βοήθειας τα οποία φέρουν τραυματισμένους, χρησιμοποιούν τους αμάχητες πολίτες ως ζωντανές ασπίδες. Αλλά το σημερινό γεγονός - είναι μία απόθεση αγριότητας και παλιανθρωπιάς. Αυτό είναι η ουσίας της τρομοκρατίας που φέρνει την Ρώσικη σημαία.
... Και υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι λένε ότι εκείνα τα πνεύματα είναι «εθελοντές». Για αυτό, είναι λογικό ότι, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περισσότεροι Ουκρανοί - 55% - θεωρούν ότι η επιχείρηση πρέπει να συνεχίζει. Τα τρελά ζώα πρέπει να σκοτώνουν μόνο, δεν υπάρχει νόημα να τους πείθουν.
2. Ο Πούτιν, θέλοντας να βοηθεί τους απάνθρωπους του από το «Ρώσικο κόσμο» στην Ντονμπάς, στέλνει καινούργιους μισθοφόρους και όπλα για τις τελευταίες ημέρες. Αυτό αμέσως επέδρασε στην διαδικασία επιχείρησης - και όχι στο καλό μας.
Οι μαχητές ξαφνικά άρχισαν τις αντεπιθέσεις στις διαφορετικές κατευθύνσεις. Από την περιοχή Σνίζνε οι ομάδες τους οργάνωσαν μάχες στην Στεπάνιβκα και στην Μαρίνιβκα, υπάρχουν σταθερές επιθέσεις στις δικές μας θέσεις στην περιοχή της Σαβούρ-Μογίλα. Υπάρχουν σκληρές μάχες για τόπους Γιασινοβάτα, Μακιϊβκα, Ζντάνιβκα κ.τ.λ. Και το Κρεμλίνο συνεχίζεται ναι στέλνει τα καινούργια «Χάλκινα» προς το σύνορο...
3. Και πάλι για την «ανθρωπιστική βοήθεια» από την Ρωσία. Φάνηκα ότι συμφωνήσανε με όλα όταν είχανε μιλήσει για την είσοδο της στην Ουκρανία: όλους τους φακέλους θα κοιτάζουν οι φρουροί της Ουκρανίας, δηλαδή οι μαχητές δεν θα πάρουνμ τίποτα από τα φαγητά. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο, έκτακτο, παράγοντας - τα μόνα Ρώσικα φορτηγά, τα οποία έβαψαν στο άσπρο χρώμα. Εκείνα τα φορτηγά θα πηγαίνουν στο έδαφος το οποίο ελέγχουν οι τρομοκράτες. Δηλαδή πως αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ρωσία; Αφού άμα θα μείνουν στην Ντονμπάς, τότε θα λειτουργούν σαν ασπίδα εναντίων δυνάμεις επιχείρησης στις ορισμένες κατευθύνσεις. Αφού οι Ουκρανικές στρατιώτες δεν θα πυροβολούν στις περιοχές που θα μείνουν εκείνα τα φορτηγά. Και 270 φορτηγά δεν είναι λίγα.

Από τα καλά νέα:
1. Ο πρόεδρος Π. Ποροσένκο είπε ότι η τακτική της επιχείρησης αλλάζει. Η καινούργια τακτική είναι «να κόβουν εκείνο το έδαφος το οποίο ελέγχουν οι τρομοκράτες στις διαφορετικές περιοχές, να τις περικυκλώνουν για να μην πάρουν εκείνοι ούτε όπλα ούτε σφαίρες».
Υποτίθεται ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να κάνουν αμέσως. Αφού έχουμε την δυστυχή εμπειρία όταν φέρουμε τα τάγματα μας μεταξύ τα τάγματα των τρομοκρατών και να τους βάλουμε στην κατάσταση της άμυνας. Οι τρομοκράτες αρχίζουν να καταστρέφουν τους στρατιώτες μας. Χρειαζόμαστε εφεδρεία για τέτοιες κινήσεις. Πιστεύουμε ότι την έχουμε λόγω επιστράτευσης, δηλαδή πιστεύουμε και στην εκλεγμένη τακτική.
2. Η Ντονέτσκ, η Λουχάνσκ, και η Γόρλιβκα είναι σχεδόν στην περικύκλωση των στρατιωτών μας. Τελειώνει η διαδικασία περικύκλωσης του Αλτσέβσκ, και απόψε η δυνάμεις της επιχείρησης μπήκανε στην Ιλοβάισκ. Στην κατεύθυνση Ζντάνιβκα-Νίζνια Κρίνκα και Βέρχνια Κρίνκα θα προσπαθήσουν να κόψουν και θα μπλοκάρουν τους τρομοκράτες στην περιοχή της Ενάκιεβο.
Αυτό είναι εκείνη η τακτική «χωρισμού και κομματιάσματος». Έχουμε πίστη ότι το επιτελείο επιχείρησης δεν θα σκορπίσει δυνάμεις και μέσα, αλλά θα τους συγκεντρώσει στις σημαντικότερες κατευθύνσεις, και θα επιδράει βήμα με βήμα. Όμως δεν θέλουμε να παίζουμε το ρόλο των συμβούλων. Έχουν αρκετά από τέτοιος, και δεν μας χρειάζονται.
3. Ο καγκελάριος της Γερμανίας η Α. Μέρκελ στηρίζει συνέχεια των κυρώσεων εναντίων της Ρωσίας «για να της δείξουμε την σοβαρότητά μας».
Εμένα μου φαίνεται, ότι αυτή εμένα μου αρέσει ποιο πολύ για τελευταίο χρόνο. Αυτή είχε δείξει κάποιο άγνωστη συμπάθια στο Πούτιν, προσπαθώντας να της ενώνει με την δημοκρατικές αξίες. Αλλά μετά από την καταστροφή της «Μποϊνγκ» της αλλάξανε: έγινε κούκλα.
Έτσι είναι η γυναίκα. Όταν και δεν της άρεσε τότε ως το τέλος. Θα ήθελα η Ευρώπη να έχει περισσότερες τέτοιες γυναίκες.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: