середу, 20 серпня 2014 р.

Αποτελέσματα από 19 Αυγούστου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα από 19 Αυγούστου.

Από τα κακά νέα:
1. Δυστυχώς έχουμε βεβαιώσεις ότι η φάλαγγα πολεμικών μέσων μπήκε στην Λουχάνσκ για να βοηθήσεις στους τοπικούς μαχητές. Ένα κομμάτι της ήρθε από την Ρωσία πιο νωρίς, και τα υπόλοιπα - μπήκε από την περιοχή της Ντονμπάς σήμερα.
Με την στοιχεία μας γνωριζόμαστε ότι συνολικά μερικές δεκάδες τεχνικών μέσων, με 40 βαρύ μέσα, μπήκανε στις περιοχές της Λουχάνσκ. Μερικά μέσα της φάλαγγας πήγε στην πόλη.
Τώρα δεν μπορούμε να καταλαβαίνουμε πως η φάλαγγα τεχνικών μέσων πήρε ανοίγοντας μέσω της περικύκλωση, αφού η Λουχάνσκ μπλοκάρανε με τις σκοπιές και κεντρικά φυλάκια επιχείρησης.
2. Οι τρομοκράτες από την ΛΝΡ (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ) ανακοινώνουν ότι δεν έχουν σχέσεις με την η σειρά των προσφυγών την οποία πυροβόλησαν χτες. Το ίδιο ανακοίνωσε και ο αρχηγός των μαχητών, ο Ι.Πλοτνίτσκιι.
Αυτή τη δήλωση μπορούσε να συγχύζει εξωτερικό παρατηρητή, ο οποίος μπορούσε να θεωρεί ότι τέτοιο καταστροφικό έγκλημα μπορούσανε να κάνουν οι δυνάμεις επιχείρησης, οι οποίοι πυροβόλησαν την σειρά κατά λάθος. Όμως υπάρχει ένα "αλλά". Ο αρχηγός τρομοκρατών, αμέσως άρχισε να σιγουρεύεται ότι η Ρωσία δεν τους στέλνει όπλα, αφού «όλα τα τεχνικά μέσα ήταν Ουκρανικά και εμείς τα αρπαζόμαστε στις μάχες».
Και αυτή τη στιγμή εμείς καταλαβαίνουμε όλα. Είναι δύσκολα να φανταστούμε ότι οι τρομοκράτες άρπαξαν από το Ουκρανικό στρατό τόσα τανκ και συστήματα πυροβόλων. Εκτός απ' αυτό είναι μυστήριο από που οι Ουκρανικές στρατιώτες πήρανε όπλα και τεχνικά μέσα που τα έχουν μόνο οι Ρώσοι, όπως θωρακισμένα KamAZ, τα καινούργια BTR-82 και πυροβόλα «Κόρντ», αυτόματα όπλα AK «της εκατοστής σειράς» κτλ κτλ. - εκείνος ο πίνακας μπορεί να αυξάνει άπειρως.
Αυτό το ψέμα για τα όπλα βεβαιώνει και το ψέμα σχετικά την σειρά των προσφυγών. Αλλά ο αρχηγός-ψεύτης ότι δεν έβαλε το μυαλό του και συνέχισε να πει ψέματα.

Από τα καλά νέα:
1. Οι στρατιώτες μας βήμα με βήμα ελευθερώνουν την γη της Ντονμπάς από τους Ρώσους και ρωσόφιλους απάνθρωπους. Αυτή τη στιγμή τελειώνουν την ελευθέρωση του Ιλοβάισκ, βήμα με βήμα προχωράνε με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Υπάρχουν μάχες στις περιοχές της Γόρλιβκα, της Γιασινοβάτα, της Ζντάνιβκα.
Η Μόσχα προσπαθεί με όλα τα μέσα της να σώσει τους λακές της και τους στέλνει όπλα και τεχνικά μέσα χωρίς να το κρύβει. Αλλά μόνο ο μανιακός σαν ο Πούτιν μπορεί να συνεχίζεται να πιστεύει ότι δεν έχασε στο παιχνίδι του, και να πιστεύει σε κάποια προοπτική για τα ποινικά σχέδια «ΝτΝΡ» (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ) και «ΛΝΡ». Δυστυχώς εκείνη την μανία του Κρεμλίνο πληρώνεται με αίμα των παλικαριών μας, αλλά ούτε αυτό δεν θα ακυρώνει την Νίκη μας.
2. Στο Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσαν ότι λύσανε σχεδόν 3 700 αστυνόμους στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ενώ επιχείρησης. Άνοιξαν δεκάδες ποινικές υποθέσεις εναντίων τοπικούς αστυνόμους οι οποίοι παρατήρησαν το όρκο τους.
Είναι δύσκολο να υπερτιμήσουμε αυτή τη διαδικασία. Αφού τι νόημα θα είχε η επιχείρηση, άμα η χτεσινές βοηθητές θα ελέγχουν τις πόλεις της Ντονμπάς, περιμένοντας την καινούργια διαταγή από την Ρωσία για να αρχίζουν όλα και πάλι;
Εκτός απ' αυτό θα ήθελα να πω ότι τέτοια διαδικασία πρέπει να αρχίζει και για την τονική ουσία. Αφού, φάνηκε ότι άρχισε, αλλά τώρα δεν προχωράει με τίποτα.
3. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής ο Ρ. Τσαρνέτσκιι δήλωσε ότι Ουκρανική εξουσία δεν πρέπει να αρχίζει διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες στην Ντονμπας, αφού εκείνοι δεν είναι συμπαίκτες για το διάλογο. Αλλά πρέπει να κάνουν όλα για να τους ρίξουν από την χώρα,
Έτσι πρέπει να λέει ο άντρας. Στο Κίεβο είπανε ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν το ειρηνικό διάλογο, άμα θα υπήρξε τέτοια δυνατότητα (θυμίστε την δυστυχή εμπειρία τις 20-30 Ιουλίου). Αλλά αφού δεν θέλουν στα καλά, τότε πρέπει να αφήσουμε τις τσιριμόνιες. Είναι καλό ότι στην Ευρωπαϊκή Βουλή, που υπήρξαν οπαδοί πασιφισμού, αρχίζουν να καταλαβαίνουν την πραγματική κατάσταση.
Αφού ο τρομοκράτης θα είναι τρομοκράτης όπου και να είναι. Εκείνη την δήλωση του εκπρόσωπου της ΕΒ θεωρούμε ως ανεπίσημη αναγνώριση την «ΝτΝΡ» και την «ΛΝΡ» ως τρομοκρατικές οργανώσεις, ας και από μερικούς βουλευτές. Θα θέλαμε να πάρουμε και την επίσημη ανάγνωση, την οποία περιμένει η Ουκρανία.

Το πρωτότυπο

Немає коментарів: