четвер, 21 серпня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας 20 Αυγούστου 2014

Φίλοι και φίλες, διαβάστε τα αποτελέσματα του 20 Αυγούστου.

Από τα κακά νέα:
1. Η «ανθρωπιστική βοήθεια» από την Ρωσία τελικά μπαίνει στην Ουκρανία - η τελευταία ενημέρωση την οποία είδαμε ήταν ότι πρώτα φορτηγά μπήκανε στην ζώνη διαμετακόμισης του Ρώσικου συνόρου στην φρουρά «Ντονέτσκ». Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάνλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι Ουκρανικοί φρουροί θα αρχίσουν να κοιτάζουν και να ελέγξουν το φορτίο «το ποιο νωρίς την Πέμπτη».
Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε τι βρομοδουλειά να περιμένουμε από την επιχείρηση Κρεμλίνο. Η Μόσχα τελικά δεν εξήγησε ούτε το περιεχόμενο «νερό-αλάτι» φορτίο ούτε την διαδικασία επιστροφής φορτηγών στην Ρωσία. Επίσης εμείς δεν ακούγαμε κανένα λογικό σχόλιο σχετικά αυτή τη «βοήθεια» από Κόκκινο Σταυρό. Έχουμε πολλές ερωτήσεις και κακά συναισθήματα.
2. Ο σύμβουλος υπουργού Υπουργείου Εσωτερικών ο Α. Γεράστσενκο δήλωσε ότι Υπουργείο Άμυνας (Υπ. Αμ.) καθυστερεί έκδοση βαρών μέσων στα ειδικά τάγματα Υπ.Εσ. Ενώ αυτά «βοηθάνε στο δικό μας στρατό, πολεμώντας με τους τρομοκράτες οι οποίοι έχουν τα «Χάλκινα», τα κανόνια και θωρακισμένα τεχνικά μέσα».
Εμείς καθαρίσαμε εκείνη την κατάσταση του Ιουλίου. Στο Υπ. Αμ. μας εξήγησαν, ότι υπάρχει μια ορισμένη διαδικασία για αν στείλουν τα μέσα του σε άλλο υπουργείο, και τέτοια πράγματα δεν καταφέρουν σε δύο μέρες. Όμως δεν μας είπανε πόσων καιρών χρειάζονται για να λύσουν εκείνο το πρόβλημα.
Ταυτόχρονα, στο Γενικό Επιτελείο, στις ανεπίσημες συζητήσεις λένε, ότι ειδικά τάγματα Υπ.Εσ. δεν πρέπει να ακολουθούν στις εφόδους, αφού για αυτό το λόγο υπάρχει ο στρατός. Και τάγματα του Υπ.Εσ. πρέπει να απασχολούν με άλλα προβλήματα - όπως να καθαρίσουν τόπους και να επαναλαμβάνουν την τάξις στο ελευθερωμένο έδαφος.
Μάλλον, στην πραγματικότητα πρέπει να είναι έτσι, αλλά για αυτό πρέπει να υπάρχει ιδανική συνεργασία μεταξύ τάγματα Υπ.Εσ. και στρατού, και κάθε να προσέχει την δουλεία του - π.χ. ο στρατός γρήγορα να εξαφανίζει βαρύ μέσα που βρίσκονται εκεί που μπαίνουν ειδικά τάγματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δηλαδή υπάρχουν δύο λύσεις - είτε να λύσουμε το πρόβλημα συνεργασίας, είτε να δώσουμε βαρύ μέσα στα ειδικά τάγματα.
3. Ο έδαφος το οποίο ελέγχουν οι τρομοκράτες τελικά μπήκε στο χάος. Τα γεγονότα σκύλευσης από την πλευρά τρομοκρατών αυξάνει.
Με τα στοιχεία μας, στις πόλεις τις οποίες ελέγχουν οι τρομοκράτες οι εντόπιοι προσπαθούν να πουλήσουν σχεδόν για τζάμπα εκείνη την κινητή περιουσία την οποία δεν πήρανε μαχητές του Πούτιν. Μπορείτε να αγοράσετε καλό αυτοκίνητο από τον ιδιοκτήτη για 1-2 χιλιάδες γκρίβνα (~100 - 150 ευρώ). Όμως το αυτοκίνητο μπορείτε να πάρετε από τους τρομοκράτες με μερικά μπλοκ τσιγάρων. Τέτοια εικόνα του "Ρώσικου κόσμου" βλέπουμε τώρα...

Από τα καλά νέα:
1. Το περισσότερα έδαφος του Λουχάνσκ ελέγχουν οι δικές μας δυνάμεις, ταυτόχρονα γίνεται η ελευθέρωση του Ντονέτσκ.
Εγώ βάλω εκείνα τα δύο κόκκινα σημεία στο χάρτη επιχείρησης με την μία σκέψη: η ελευθέρωση εκείνες τις πόλεις έχουν μεγάλο πολεμικό και πολιτικό νόημα στην σύγκρουση της Ντονμπάς. Αφού με την ελευθέρωση τις θα γίνει μεγαλύτερο χτύπημα στο σχέδιο του Πούτιν που ονομάζετε «Νοβορώσια». Με τέτοια γεγονότα θα χτυπάνε δύο καρφιά στο καπάκι του τάφου για την «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ». Εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σε λίγο.
2. Οι καλοί άνθρωποι στην Μόσχα βάφτισαν αστέρι που είναι στο όροφο του ουρανοξύστη στο Κοτελνιτσεσκαγια νάμπερεζναγια (Κοτελνίτσεσκαγια παραλία) σε μπλε και κίτρινο χρώματα και βάλανε πάνω Ουκρανική σημαία.
Οι Ρώσικη αστυνομία αμέσως άρχισε να δουλεύει. Εκείνοι πήρανε τέσσερις ύποπτες. Άνοιξαν ποινική υπόθεση.
... Εγώ φαντάζομαι όταν σημερινό δήμαρχο της Μόσχας, τον κ. Σομπιάνιν θα αλλάξουν με τον διοικητή τάγματος «Ντονμπάς», τότε οι εντόπιοι της Μόσχας θα κάνουν μεγάλες σειρές προσπαθώντας να αγοράζουν τις Ουκρανικές σημαίες για να κάνουν χάρη στην καινούργια εξουσία. Επίσης θα έπρεπε να πουλήσουν μπλε και κίτρινο μπογιές μόνο με άδεια.
Και αυτή τη στιγμή λέω ευχαριστώ στα εντόπια παλικάρια για την στήριξη τα. Εμείς δεν θα σας χρωστάμε, και θα σας λύσουμε από την δικτατορία, απλά δώστε μας λίγο καιρό.
3. Ο αρχηγός της κυβέρνησης της Ρωσία, ο Ντ. Μεντβέντεβ σήμερα περιέκοψε πίνακας εμπάργκο για προϊόντα τα οποία απαγορεύεται να φέρουν από τις δυτικές χώρες. Τελικά δεν έγινε όλα και τόσο απλά με την απάντηση στην Δύση χρησιμοποιώντας τις «ανταποδοτικές κυρώσεις».
Εμείς το καταλαβαίνουμε καθαρά: η πλάκα δεν ήταν και πολύ αστείο, αφού πρέπει να τρώνε κάτι.
4. Το Εθνικό Πρακτορείο Κρατικής Υπηρεσίας δεν βρήκα γεγονότα αργίας ή σαμποτάζ στις πράξεις του πρώτου υφυπουργού Άμυνας  τον κ. Μπογντάν Μπούτσα, τον οποίος έφταιξαν στην αργία προμηθέων για το στρατό μας. Όπως ξέρουμε το αποτέλεσμα έκανε και η εισαγγελία.
Εδώ πρέπει να διευκρινίζουμε. Ο κ. Μπ. Μουτσα έγινε τον υφυπουργό μετά από τα γεγονότα στο Μαϊντάν (πριν αυτό εκείνος πήρε την ίδια θέση στην «πορτοκαλής εξουσίας» (στις 2005-2008)), και στην πραγματικότητα ήρθε στην «εχθρική» κοινωνία. Την άνοιξη ο Μπούτσα πρότεινε να μην αγοράζουν το πετρέλαιο για το στρατό από τις εμπορικές εταιρίες μέσω εφοδιοφόρα οχήματα (τότε μιλήσανε για εκατοντάδες εκατομμύρια γκρίβνα), αλλά να πάρουν το πετρέλαιο από κρατική εφεδρεία, και να στείλουν λεφτά μόνο για να ανεφοδιάζουν εκείνη την εφεδρεία. Σε αυτή τη κατάσταση οι δημόσιοι του Υπ. Αμ. μείνανε χωρίς τα λεφτά από τα εφοδιοφόρα οχήματα και εκείνοι κάνανε τον Μπούτσα τον πρώτο εχθρό τους.
Επίσης ο Μπούτσα μπλόκαρε μερικούς δημόσιους οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν κινητή περιουσία του στρατού. Δηλαδή βρήκε και περισσότερους εχθρούς. Μετά απ' αυτά τα γεγονότα τον φταίξανε σε όλες τις αμαρτίες σχετικά την αργία προμηθέων.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πως σωστός είναι εκείνος ο δημόσιος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι σημερινή υπόθεση σχετικά τον Μπούτσα ήταν συστημένο. Επίσης, εγώ πιστεύω ότι η αθώωση του υφυπουργού πρέπει να γίνει τον λόγο για τις καλύτερες εξετάσεις σχετικά τις αργίες προμηθέων για να βρουν πραγματικές φταίχτες. Επίσης νομίζω ότι ο κ. Μπούτσα μετά από την εξέταση μπορεί να πει στους ανακριτές που πρέπει να κοιτάζουν μετά.
Το πρωτότυπο

Немає коментарів: