середу, 27 серпня 2014 р.

Αποτελέσματα της ημέρας από 26 Αυγούστου 2014

Αδερφοί και αδερφές, διαβάστε τα αποτελέσματα από 26 Αυγούστου.

Από τα κακά νέα:
1. Η Ρωσία τελικά έχασε το μυαλό της. Ψέμα, δολιότητα και παλιανθρωπιά της διοίκησης του Κρεμλίνο δεν έχει τέλος. Ο μυστικός πόλεμος εναντίων της Ουκρανίας φαίνεται ολοφάνερα και σε απλούς ανθρώπους.
Χτες τα τμήματα του Ρώσικου στρατού προσπάθησαν να φτάσουν στην Ντονμπάς, για αυτό μπήκανε στο Ουκρανικό έδαφος σε δύο κατευθύνσεις. Τα χτύπησε ο Ουκρανικός στρατός. Οι μαχητές αποβατικού αγήματος αιχμαλωτίστηκαν. Το Υπουργείο Άμυνας της ΡΟ δήλωσε ότι οι Ρώσικες στρατιώτες μπήκανε στην Ουκρανία «κατά λάθος».
Τώρα και άλλα. Τέσσερα ελικόπτερα Μι-24 πυροβόλησαν ουκρανικούς φρουρούς, οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας. Σκοτώσανε τέσσερα φρουρούς μας, και τραυμάτισαν άλλα τρία.
Άμα θα πούμε ότι ο κυνισμός της Ρωσίας μας φανταστεί - αυτό είναι τίποτα. Οι Ρώσοι σκοτώνουν τους Ουκρανούς «κατά λάθος» για πολύ καιρό στο Ουκρανικό έδαφος, «κατά λάθος» στέλνουν όπλα στους τρομοκράτες, «κατά λάθος» κατέρριψαν το «Μποϊνγκ» (προσπαθώντας να καταρρίψουν «κατά λάθος» το Ουκρανικό Αν-25). Εγώ νομίζω, ότι θα είναι λογικό άμα την μία άλλη φορά, όταν ο Πούτιν θα πηγαίνει σε κάποια πολιτισμένη χώρα, θα τον βάλουν φυλακή, θα τον δικάσουν και μετά θα τον απαγχονίσουν (ναι, ξέρω πολύ καλά ότι στις πολιτισμένες χώρες δεν υπάρχει θανατική εκτέλεση, αλλά ποιος είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει «κατά λάθος»).
Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν δεν ανακάλυψε κανένα «μυστικό πόλεμο» (η Αφρική πολέμησε σε τέτοιο τρόπο τον πρώτο μισό του 20 αιώνα). Εκείνος έχει άλλη υπηρεσία. Ανακάλυψε τον «πόλεμο για τους φοβητσιάρηδες». Το νόημα του είναι, ότι πριν το Πούτιν, κάθε αυτοκράτορας είχε γίνει υπεύθυνος για το πόλεμο το οποίος άρχισε εκείνος. Ο Πούτιν είναι ο πρώτος, ο οποίος βρήκε τρόπο ψέματος και επιδεξιότητας, με τον οποίο δεν είναι υπεύθυνος για αυτά τα γεγονότα. Αυτό δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε στρατηγικό, αλλά είναι μεγάλη παλιανθρωπιά.
2. Η Ρωσία προσπαθεί να στείλει στην Ουκρανία την άλλη «ανθρωπιστική βοήθεια».
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδίας, ο επαγγελματικός προπαγανδιστής ο Σ. Λαβρόβ, δήλωσε: «Χτες εμείς στείλαμε την επίσημη νότα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας και τους πληροφορήσαμε ότι θα στείλουμε και άλλη συνοδεία με την ανθρωπιστική βοήθεια».
Δηλαδή εκείνες οι μαλάκες δεν θεωρούν ότι πρέπει να πάρουν άδεια για να στέλνουν φορτώματα στην άλλη χώρα. Εκείνοι απλά «πληροφορούν». Όμως, εμείς δεν περιμέναμε άλλο μετά από τη πρώτη «ανθρωπιστική βοήθεια», η οποία μπήκε παράνομα στην Ντονμπάς.
3. Ο Ουκρανικός τύπος κοινοποίησαν την χάλια είδηση: ο Πούτιν είπε σχετικά την Ουκρανία «λιγότερα από 3% της παρουσίασης του» την οποία είχε κάνει ενώ συνάντησης Συνοριακή Ένωση - Ουκρανία - Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μινσκ.
Εγώ δεν καταλαβαίνω: τι περίεργο βλέπετε; Που είδατε ότι ο μανιακός και δολοφόνος καυχιέται τις πράξεις του μπροστά τους άλλους; Οι λεπτομέρειες της οργανωμένης σφαγής την οποία έκανε ο Πούτιν, εκείνος θα πει στο κοντό κύκλο «δικούς του», όπως το κάνουν εγκληματίες. Σε αυτή τη περίπτωση ο συνεργός Σοίγου θα φτιάξει το τσιφίρ, το στουπόχαρτο ο Κισελέβ θα σφιχτεί προς την τουαλέτα της φυλακής στο Κρέμλινο, και ο γλεντζές και αστείος Ζιρινόβσκι θα παίξει στην κιθάρα τα κλέφτηκα τραγούδια.
Μπροστά τον κόσμο ο Πούτιν δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε τέτοιο τρόπο.

Από τα καλά νέα:
1. Η κατάσταση στην ζώνη επιχείρησης, δυστυχώς, δεν μας δίνει πολλούς λόγους για τα πυροτεχνήματα και στρατιωτικούς χαιρετισμούς, αλλά επίσης δεν υπάρχει ο λόγος να φωνάξουμε ότι «πάει χαμένη η υπόθεση» και να χάσουμε την πίστη μας.
Σχετικά την στοιχεία μας οι στρατιώτες τώρα κάνουν λογικές αντιδράσεις στην περιοχή του Ιλοβάισκ - εμείς δεν μπορούμε να πούμε λεπτομερειακά (και πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι το ψέμα). Από το Νότο έχουμε προβληματικές ενημερώσεις, αλλά εμείς ακόμα δεν βρήκαμε καμία βεβαίωση σχετικά την «επίθεση» Ρώσικου στρατού στο Νοβοαζόβσκ (σχετικά την στοιχεία μας, οι ένοπλες συγκρούσεις γίνονται μεταξύ τους εχθρούς οι οποίοι μπήκανε σε αυτή τη περιοχή νωρίτερα, και δεν τους κατέστρεψαν ακόμα - περιμένουμε της βεβαιώσεις για αυτή τη είδηση).
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις της επιχείρησης κάνουν δράσεις επιδρομής, και επίσης αλλάζουν τις θέσεις τις στις περιοχές επιχείρησης. Πιστεύουμε αισιόδοξες ειδήσεις μετά από τέτοιες κινήσεις.
2. Ο πρόεδρος Π. Ποροσένκο πρότεινε σε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να την αφήσουν και να «σώσουν το πρόσωπο» τις. Αυτό δήλωσε στην συνάντηση με τους τρεις προέδρους χωρών Ευρασίας και εκπρόσωπους της ΕΕ στο Μίνσκ.
Κανένας δεν ξέρει με τι θα τελειώσουν οι σημερινές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, και αν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον ακόμα. Αλλά γνωρίζουμε ότι τώρα ο Πούτιν έχει μόνο δύο τρόπους - να φύγει από την κατάσταση τώρα, έχοντας τα χέρια του στο αίμα ή να πάρει ολόκληρο αιματικό μπάνιο. Ελπίζω ότι εκείνος καταλαβαίνει ότι τέτοιες «μπανιέρες» δεν τελειώνουν καλά.
3. Σήμερα, στην επείγων συνάντηση του Συμβουλίου αποφάσισαν να αγοράζουν όλα τα πολεμικά μέσα για τους στρατιώτες, τα οποία εκτελεί η κρατική εταιρία «Ουκρομπορονπρόμ» και τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες της. Αυτά τα μέσα θα στείλουν αμέσως στην ζώνη επιχείρησης. Επίσης, απ' εδώ και πέρα το φτιάξιμο των μέσων θα κάνουν χωρίς τις αργίες, και να τα στείλουν από τις αποθήκες Υπουργείου Άμυνας υπέρ ζητημάτων δυνάμεις επιχείρησης.
Νομίζω, άμα θα πήρανε τέτοια απόφαση πριν 2 μήνες, τότε και η επιχείρηση θα προχωρήσει με καλύτερο πάθος. Αλλά και αυτή τη στιγμή η δημόσιες έχουν ευκαιρία για το σαμποτάζ. Και εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν γίνεται.

Το πρωτότυπο.

Немає коментарів: